Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: FAS
#1043
FAS Před 13 rok, 11 měsíce  
Mám v pěstounské péči dítě alkoholiků -jeho postižení je porucha- FAS a PMR . Kdo máte nějaké zkušenosti , víte o této nemoci víc a máte praxi , prosím ozvěte se : Jarlen22@ seznam.cz .
Jarlen22@seznam.cz

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2611
Re: FAS Před 13 rok, 4 měsíce  
FAS je zkratka označení pro název diagnózy-Fetální alkoholový syndrom.je tak označován stav dítěte, které se narodí matce alkoholiče, která během těhotenství pije nadměrné množství alkoholu. V jeho důsledku se často dítě rodí předčasně, s nízkou porodní váhou a s řadou somatických a psychických poruch. Může jít o vrozené deformace orgánů, nedovyvinuté plíce. k tomu se přidávají závažné postižení mozku a přidružují se další psychické a mentální poruchy (například patologická mentální, neboli rozumová retardace).Takto postižené dítě se často rodí s e závislosti na alkoholu, stejně jako u jeho matky. Jeho tělesný, rozumový a mentální vývoj bývá často nápadně opožděn. Dítě mívá problémy s příjmem potravy, pomaleji se rozvíjí hrubá a jemná motorika ( dítě se později posazuje, učí chodit, používat ruce), často se pomalu rozvíjí řeč a mentální úrveň je na nižším stupni vývoje. Děti často pláčí a trpí psychickou a sociální deprivací. Při dobré a kvalitní péči o dítě lze zmírnit některé následky FAS, ale těžší postižení zústávají dítěti na celý život.
Rousice

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter