Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Proč lidi začnou pít?
#1844
Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
>>> Z důvodu porušení pravidel fóra byly příspěvek uživatele smazán. <<<
Honza

Poslední úprava: 25/09/2010 13:22 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1848
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
Taky zdravím Honzo,
nemyslím si, že by lidé pili méně alkohol, kdyby marihuana byla legálně prodejná. Pro mnohé mladé lidi je kouřit zakázanou marihuanu žádaný zážitek - dobrodružství. Souhlasím s tebou, že u problémového pítí alkoholu vzniká velice závažné onemocnění - fyzická závislost, ale taková rozvinutá psychóza u pravidelných konzumentů marihuany je taky napováženou. Slyšela jsem nejednou výrok, že musí přestat ,,hulit nebo půjdou do blázince,,. Nejhorší je když se tyto dvě věci kombinují.

Taky ráda prožívám příjemný zážitky, kdo by nechtěl. Každý má blíže k jiným věcem, je jich tolik, které neškodí. Nemusí to být jenom láska a sex i když i to mezi muže a ženu patří a je hezké.

Máš pravdu, že není lehké se v dnešní době seznámit s dívkou mimo společnost, kde se pije. Nevzdávej to a seznamuj se i s jinými, kde jsou středem pozornosti i jiné věci než-li pití alkoholu a kouření.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1849
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
Milý Honzo,
jestli dovolíte, napíši svůj názor.
Píšete o touze po zážitku. Zeptám se, jaký zážitek máte konkrétně na mysli?
Pochopila jsem to tak, že máte na mysli (mimo jiné) zážitek takový, na jehož účasti - jako aktér, nemusíte nic moc udělat. Maximálně si látku, kterou máte na mysli sehnat.
Osobně si myslím, že kdyby marihuana byla levnější než alkohol, bylo by konzumentů marihuany více, než alkoholu. Jednoduše proto, že by byla levnější. Také se domnívám, že marihuana není sama o sobě tolik nebezpečná, ale nebezpečný je fakt, že od měkkých drog ke tvrdým je jenom malinký krůček. To Vám poví každý uživatel tzv. tvrdých drog. Pár jich znám. A předsudky společnosti? Společnost má jiné starosti, než si vytvářet předsudky vůči marihuaně. Jo, byla by jiná, kdyby zákonodárci marihuanu zlegalizovali a Sládkovy - Velké širé rodné lány (konopí) - by byly stejně produktivní jako ten bio materiál potřebný k výrobě piva, vína a pálenky...a bylo by více závislých na marihuaně než na alkoholu a bylo by více nemocných a nezdravých. Ona společnost ani tak nemá předsudky vůči droze jako takové, ale neodpouští slabost, je fuk, jestli je to slabost jedince který se stává středem např.šikany..a nebo jestli je to slabost vůči droze..
Lidé jsou zpitomělí veškerou tou mediální masáží.
Je tendence ukazovat na "opilce",(a fuj podívejte se na ně, to oni jsou, vám kradou z peněženky peníze, to z vašich daní je musíme léčit) kteří se válejí po ulicích se stejnou razancí jako je úsilí vyrobit co nejvíce toho, z čehož plynou do státní kasy potoky spotřebních daní..Člověk začne pít proto, že je to to, co umožní nejsnadnější cestu k falešnému zážitku, bez toho, aby se musel sebeméně namáhat. Lahev koupíte dnes na každém metru čtverečním..A navíc, člověk je tvor ryze stádní (ne státní), takže co dělá jeden, dělá tisíce dalších.
Můj názor je ten, že kdyby byli naši zákonodárci jen o málo víc odvážní (než jak jsou drzí), konopí zlegalizují cobydup, s příslušnou spotřební daní pochopitelně..Tak kašlu teď na politiku legalizace drog, to by bylo na dlouhé povídání.
Nebo jste měl na mysli takové zážitky, které Vás časem třebas nedovedou na okraj společnosti, po jejichž užití nebudete mít druhý den kocovinu jako blázen (protože i po marihuaně je kocovina) a při vzpomínce na některé takové zážitky se nečervenáte ještě po mnoha letech.. máte na mysli takový zážitek na který budete moc rád vzpomínat, po kterém Vám bude jenom dobře na těle i na duši, který budete mít v osobním zlatém fondu zážitků..
Myslím si také, že je fajn mít fantastické zážitky ne moc často, protože by zevšedněly a každý by tendoval k tomu hledat něco víc a lépe a euforičtěji, až by se zcvoknul..takže - zlatá je střední cesta a zlaté je pořekadlo, že všeho moc škodí..i toho nejlepšího..
Ptal jste se, jestli existuje něco jiného, co není zakázané a dokáže vytvořit mlhavý pocit "transcendentálního" zážitku. Píši to v uvozovkách proto, že po skutečném transcendentálním zážitku Vám není blbě, nemáte bolení hlavy, nezvracíte a nepotíte se...
Ještě Vám dělá starost, jestli se dá seznámit s dívkou, jestliže je střízlivá. Ale samozřejmě!! Nemusíte být ani žádný don juan a vládnout uměním balení ženských.
Chce to jen víc se snažit a nepřistupovat k tomu jako k alkoholu - čili za málo snahy hodně muziky. Dívky jsou romantické - to si jen hrají na tvrďačky a lijí do sebe chlast, aby si posílily sebedůvěru. Sebedůvěru, že třeba některé nejsou tak úžasné jako ty z plakátů a časopisů. Běhá jich dost po světě těch, které určitě mají jiné zájmy, než do sebe lít litry chlastu. Chce to jen mít trpělivost a dívat se kolem sebe, být něžný a galantní. Jak naprosto úplně správně píšete:
"..prý to jde ale mě se to ještě nepodařilo."
A já opakuji, ano, jde to, JEŠTĚ se Vám to nepodařilo. Asi na to ještě není ten Váš správný čas. Musíte být trpělivý a připravený a pokud si kolem sebe vytvoříte pověst toho prima slušného, galantního chlapíka, ona se určitě ta správná (a ne jedna) brzy objeví, na to můžete vzít jed.
Je na Vás, z jakého soudku budete tu budoucí slečnu chtít. Jestliže budete chtít hluboce věřící - sedejte v kostele, jestliže sportovkyni - přihlaste se do toho správného klubu, jestliže umělkyni, choďte na výstavy, do kroužku malování či dramatického - můžete si vybrat, co je libo - možností je nepočítaně, chce to jen vzít za správný konec a nepřemýšlet nad tím, kterak si vymýt mozek nějakou hloupou investicí, jakou konzumace návykových látek je. Tím nic nezískáte. Můžete získat jen závislost, nebo prošustrované peníze pro nic, co pomine a po čem zůstane akorát hořkost v puse.
Kdybych chtěla být trochu tvrdší a ironická(ale to proboha nechci a nemyslím to nijak zle, abyste to špatně nepochopil), tak poradím nějakému hledači zážitků pád na dno, prostě si vytvořit takovou závislost, která Vám vezme úplně všechno, na čem jen trochu záleží - prostě úplně všechno - psychické i fyzické zdraví, úctu, pověst, emoce, osobní kapitál v podobě desítek ztracených let solidního života jež jsou nenávratně pryč, energii, přátele, chuť žít...No a jestliže se tomu hledači zážitků podaří z takového dna dostat, pak pro něj bude neobyčejný transcendentální zážitek chodit denně do práce, mít někoho blízkého, mít možnost dýchat vůni lesa, plakat a smát se, vidět déšť i slunce, číst v tichosti knihu, tvořit, prostě všechny ty obyčejné lidské každodenní činnosti budou euforie..
Chtěl byste zaplatit tak vysokou cenu za neobyčejně obyčejné zážitky? Jste svobodný člověk, můžete si vybrat.
Přeji šťastnou volbu. Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1850
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
Ale jestli jsem ten Váš psychologický dotaz pochopila úplně špatně a Vašim záměrem byla snaha podpořit Vás v názoru za legalizaci konopí, myslím si že jste úplně na špatném webu a doporučuji obrátit se spíše na marihuana.cz, tam najdete mnoho souputníků. Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1851
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
>>> Z důvodu porušení pravidel fóra byl příspěvek uživatele smazán. <<<
Honza

Poslední úprava: 25/09/2010 13:29 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1853
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
Aha Honzíku, už jste někdy házel perly sviním?
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1858
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
Ahoj,
Proč lidi začnou pít? No žízní to nebude)))Vždycky když si pustím Fimafárum myslím, že je to v prvním dílu, tak je tam pohádka, a o chlapovi co pije a má rodinu, pak se dostane do pekla, a to peklo jak je tam krásně zobrazeno , je jak život alkoholika, teplo, zima, třes, chlast a dokola. Pokaždé když to vidím, tak mě až přijde strach z alkoholu. Je to sice jenom loutková pohádka, ale život alkoholika je v tom zachycen mistrovsky.
Včera mi manžel říkal,že v lednici je už delší dobu pivo, jestli nejsem nemocná, že jsem ho nevypila)))a já ho normálně v lednici přehlížela, vůbec jsem ho nevnímala, kdyby to neřekl. Tak jsem řekla,že nemám na něj chut´a je tam pořád. Proč lidi začnou pít???nevím , to je u každýho jinak, ale vím proč přestanou pít alkohol úplně.
Ifka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1859
Re: Proč lidi začnou pít? Před 13 rok, 7 měsíce  
>>> Z důvodu porušení pravidel fóra byly příspěvek uživatele smazán. <<<
Honza

Poslední úprava: 25/09/2010 13:21 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter