Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Můj přítel alkoholik!
#1046
Můj přítel alkoholik! Před 13 rok, 11 měsíce  
Dobrý den. Hledám radu, co a jak? Můj přítel je alkoholik. Tento víkend se tak opil, že nemohl ráno do práce a ještě mi lhal, že je mu špatně atd. Nejvíce mě trápí jeho reakce když je opilý. Na mě agresivní není, mě stále jen brání ale na okolí ano. Hlavně se s každým hned chce hádat a prát. Je vyloženěn ,,hnusný"! Když opilý usne, tak se pomočuje! On tak řeší své problémy. Teď se sám rozhodl, že půjde na léčení, ale nevíme jak to funguje a probíhá? Prosím o radu. Děkuji
xxx

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1047
Re: Můj přítel alkoholik! Před 13 rok, 11 měsíce  
Dobrý den,
Začala bych od první Vaší první věty. Přítel Vám nelhal, když tvrdil, že je mu špatně a nemůže do práce.Váš přítel, s těmi fyziologickými nepříjemnostmi a typem chování, má pravděpodobně vážný problém s alkoholem. A to bývá lidem moc špatně, věřte mi. Nevím, proč píšete slovo hnusný v uvozovkách. Že bývá agresivní člověk hnusný v takových případech je nasnadě. Ještě bych se vrátila k chování Vašeho přítele. Píšete, že se chce s každým hned prát a že tak řeší svoje problémy. Myslím si, že můžete být rád/a ?(omlouvám se, ale z textu jsem Vaše pohlaví nevyčetla), že je vůbec někdo jiný, s kým se může Váš přítel prát, protože se obávám, že kdyby nikdo jiný nebyl v dosahu, prostě a jednoduše se pere s Vámi. A tak to jednoho dne zcela určitě bude, jestliže s tím člověkem zůstanete. Pak mě můžete časem informovat a jestli bude úplně jiný, osobně Vám koupím třeba...fakt tu největší čokoládu...to myslím vážně.
Takže chcete vědět, jak funguje léčba?
nejprve musíte jít k praktickému lékaři, domluvit se s ním na dalším postupu a na pracovní neschopnosti, jestliže je situace vážná. Na léčku se čeká cca měsíc. Nástup je - například tady v Bohnicích přes Detoxifikační jednostku, po týdnu na režimové oddělení. Na detoxu se nesmí kouřit - natvrdo. Na režimovém oddělení to může Váš přítel pojmout jakkoliv. Můžete to přijmout jako:
1. Buzeraci a zbytečný dril a plácání nesmyslů a psaní blbých deníků, hledání nových "kámošů" a nových kontaktů apod..
2. Lážo plážo - stylem, jsem tu schovaný a všichni venku mi můžou políbit i zaměstnavatel a budu marodit co nejdéle..
3. Pečlivě poslouchat, co primář Nešpor říká, protože on moc dobře ví, co říká ( osobně tohoto člověka znám a opravdu nevím o nikom lepším, kdo má vědomosti na takové úrovni a kdo umí poradit, pomoci a při tom všem profesně nevyhořet..)ale to by měl Váš přítel CHTÍT změnit sám sebe. A to dokáže opravdu jenom osobnost. V tomto případě povrchní přístup k sobě, je úplně špatný..Ale to Váš přítel musí zkusit sám, musí otestovat sám sebe a Vy to můžete pak jenom ohodnotit, můžete ho podpořit, jestli bude o to stát, ale pozor na to, aby nechtěl podpořit jen v tom, abyste byl/a jenom pravidelným dodavatelem cigaret, peněz a různých pochutin. Tak tak je to taky špatně..
Sečteno podtrženo - nyní by měl Váš přítel navštívit praktického lékaře, NELHAT mu!!!Protože lékaři nejsou blbci, které ošulíte smyšlenkami. Domluvit se s ním na dalším postupu, však on si bude vědět rady.
Přeji fakt hodně štěstí..R.
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1048
Re: Můj přítel alkoholik! Před 13 rok, 11 měsíce  
S názorem na prim.Nešpora souhlasím.Jen dodávám, že je sice čekací lhůta do léčeben, jenže není daná termínem.Většinou je člověk na telefonu, a může nastoupit kdykoliv se v léčebně uvolní místo, lidi odcházejí často na reverz.Červený Dvůr je dobrá léčebna.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter