Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: otec alkoholik, je šance mu pomoci?
#10754
otec alkoholik, je šance mu pomoci? Před 11 rok, 6 měsíce  
Dobry den,
chtela bych se zeptat, zda je vubec jeste sance na vyleceni dlouholeteho alkoholika (meho otce, je mi 21 a pije od mych detskych let), jiz jednou nedobrovolne hospitalizovaneho v psychiatricke lecebne. Pije dlouhodobe, cely den, jiz od rana, napriklad 3-4 dny v kuse, nechodi tedy ani do prace, vse vazne zanebava - od osobni hygieny po pracovni povinnosti, de facto ani neji jidlo, pouze pije. Po pobytu v lecebne sice pil stale, ale vse bylo jaksi "v norme", dal si treba naprilad vecer 2 sklenice vina, sice kazdy den, ale ne v nejakem zavratnem mnozstvi - az na vyjimky, jako byla napriklad dovolena. Tento stav trval cca 4 roky, avsak v nedavne dobe se piti vratilo zpet na neunosnou miru. Jeho tahy jsou stale castejsi, jiz neni ani den ani byl 100% strizlivy - i ve chvili, kdy ho okoli povazuje za strizliveho je opily. Pije klidne 3-4 litry vina denne. V opilosti terorizuje matku, hrube ji nadava, neustale za ni chodi a vyzaduje pozornost. Co je ale horsi, bezne v tomto stavu jezdi i autem - vicemene "jenom" do kramu pro alkohol, ale jezdi. Jakmile pije i napriklad nejaky destilat, byva i agresivni. Dobrovolne se lecit nepujde (jelikoz priciny jeho piti nejsou v nem, ale pije kvuli okoli (!!).Jako priciny piti oznacuje i udalosti 20 a vicelet stare.
Je nejaka sance donutit ho lecit? Mimo pouheho pasivniho cekani na to, az bude tak agresivni, ze bude za pritomnosti policie prevezen do lecebny?
Bohuzel kazde promlouvani do duse je marne - kazdy, kdo se o to snazil je udajne proti nemu, navic nezna priciny jeho piti a nidky je nepochopi.
Diky za vsechny rady.
Linda
Lili
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10756
Re: otec alkoholik, je šance mu pomoci? Před 11 rok, 6 měsíce  
Lindo šance na vyléčení alkoholika není žádná.Je to nemoc,je progresivní,recidivní a trvá do konce života každého závislého.Jediná cesta je zastavit pití a dělat vše proto aby každý dokázal abstinovat.Váš táta má šanci,jako všichni-on to ví.Je ve stadiu,kdy se rozpil.To značí že se dostal do stavu,kdy nejen že nechce,spíš nemůže přestat.Nemůže zastavit proces pití,který u něj nastoupil.Své problémy si nepřiznává.Někde uvnitř ví,že by pít neměl.Tuší,že je na špatné cestě.Léčit se nechce.Co vy můžete?Čekat na svoji příležitost.Můžete příležitosti jít naproti.Např.Už tím,že jezdí pod vlivem je příležitost pro vás.Možná i pro něj.Potřebuje se dostat do situace,která s ním otřese-To je jediná možnost jak pro vás tak pro něj.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter