Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Matka alkoholička.. Už 8 let..
#11166
Matka alkoholička.. Už 8 let.. Před 11 rok, 6 měsíce  
Dobrý den..
Moje máma začala pít, když jsme se odstěhovali z města, na venkově jsme žili 4 roky, pak se rozvedla s mým otcem a přestěhovala se zpět do města, kde nastoupila na psychiatrické oddělení (na něm byla celkem 3x potom ještě).
Teď začala chodit na ambulantní léčbu, ale stále pije, když tam třeba jde, tak se nenapije dva dny, ale pak to pokračuje, pije jenom víno, nic tvrdého ani tak.. Ale má cukrovku a tak nevím, jestli může i nějaké léky brát - třeba jako je antabus. Měla by potporu v rodině, na léky by jí přispěli, hlavně, aby jí pomohli.
Moje slova jí nepomáhají, ani to, když řeknu, že se od ní odstěhuju, říká, že by ráda přestala, ale nemůže to ovlivnit.. Často bývá odvážena na záchytku, k tomu nemá práci a tak si dělá dluhy.. Už nevím co dál..
Ráda bych jí pomohla, nemáte někdo zkušenost z alkoholikem, co je cukrovkář a léčí se? .. Jak se lečí, vyléčil..?
Anonym

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11167
Re: Matka alkoholička.. Už 8 let.. Před 11 rok, 6 měsíce  
Alkohol vadí každému, ubližuje, ničí zdraví.Důležité je, že mamka souhlasí s léčbou.Ať si promluví s obvodním lékařem, nebo jistě zná psychiatra, jde do léčebny.Pak na doléčování bude čas.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11169
Re: Matka alkoholička.. Už 8 let.. Před 11 rok, 6 měsíce  
Rozumím tomu,že vaše matka má problém s alkoholem už dlouhodobý.Doma není schopna udržet střízlivost delší dobu.Bud´by to chtělo přeléčení na protialkoholní léčebně po dobu 3měsíců.Druhou variantou je nechat nasadit Antabus.Zcela určitě není upřímná ke svému psychiatrovi a to,že popíjí mimo dobu,kdy má kontrolu zatajuje.Bohuže je tomu tak,nedokáže se naprosto držet pravdy,která je pro alkoholika důležitá.Třetí varianta by byla pro vaši mámu Antabus Včetně pravidelných návštěv AA.Tyto prevence by mohly být účinné a zcela jistě by jí to pomohlo nepít!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11170
Re: Matka alkoholička.. Už 8 let.. Před 11 rok, 6 měsíce  
Na diabetus by alkohol neměla vůbec.Každý alkohol obsahuje cukr.Antabus může užívat zcela jistě pomůže jí v tom nerozpít se na něj.Kombinace Antabusu a alkoholu způsobí nepříjemné stavy a tím brání napití se.Je pro ni důležité aby si na něj sama docházela k psychiatrovi.Funguje tam kontrola na alkohol-musí vždy foukat.To by bylo další překážkou k pokračujícímu pití!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter