Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Pritelkyne a alkohol
#15261
Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 7 měsíce  
Dobry den,

prosim o radu. Moje pritelkyne (26) ma problem s alkoholem. Jsme spolu rok. Zhruba v 15 letech nezrizene pila a pricichla i k ruznym drogam a doslo to k tomu ze ji rodice poslali na leceni proti alkoholu myslim na 3 tydny.. Neprijde mi ze by byla na alkoholu nejak moc zavisla, nepije moc casto. Kdyz zacne pit tak ji ale alkohol vyslovene prepne na jineho cloveka. Zacne rikat spatne veci ohledne naseho vztahu a nekdy i nadava a to ve strizlivosti nikdy nerekne ani sproste slovo, mluvi z cesty az zacne rikat uplne blbosti, huhlat nesmyslne slova ktera si zrovna vymyslela, krici, pada po zemi a je naprosto mimo, nepritomna jakoby uplne prepnuta do jineho sveta a samozrejmne si to nepamatuje. A to po relativne malem mnozstvi alkoholu ... Treba 4 - 5 sklenicek vina. Po vystrizliveni mi vzdy rika jak ji to mrzi a ze uz nebude pit. Pak to zacne na novo. Zkousel sem samozrejmne vsechno co me napadlo rikal sem ze se ji budu snazit ve vsem podporit, ale nevim moc jak a jak sii lokne tak je vsechno pryc a ja sem ten spatny. Kdyz ji pak reknu at uz nepije tak se urazi a jenom to vse zhorsi. Uz sem ji i uplne vazne rekl ze se s ni rozejdu jestli neprestane. Hned pri dalsim opiti jsem to ale samozrejmne neudelal, protoze ji miluju. Vse bez jakehokoliv vysledku. Prosim poradte, jestli to vubec jde. Jednou mi rekla ze ji alkohol prepina kvuli tomu ze kdysi snupala nejake synteticke drogy, asi amfetaminy.

Dekuji
Pepa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#15262
Re: Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 7 měsíce  
"V patnácti pila nezřízeně", čili už byla závislá, a musí abstinovat do konce života.Když se napije, vrátí se hned do stavu, kdy končila s pitím, šla se léčit.Terapeut, AA, psychiatr...ty okna , agrese...špatné.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#15266
Re: Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 7 měsíce  
Naprostý souhlas také jsem pila od doby co jsem se poprvé napila nezřízeně, teď už jsem dospělá mám rodinu a musím abstinovat. Drogy myslím nepřidají tomu že pije nezřízeně, poněvadž s tím mám osobní zkušenost musím říct že drogy alkohol utlumují. A navíc se moc nepije když se fetuje.
Než jsem si doopravdy přiznala to že jsem alkoholik a nic jiného než abstinence fungovat nebude, také jsem vyčítala lidem když se snažili mě upozornit na pití a také mé chování během nějaké akce třeba. To už je fuk, prostě jak jsem přepila svou míru byl konec se vším, lidi byli zlí, nikdo mě neměl rád a všem jen výčitky. Muselo mi to dojít jaký jsem odporný sobec a jak vlastně ze sebe dělám něco co nejsem. A nevěřím pořísloví že na dně vína je PRAVDA. Takovej kec, můžem mluvit pravdu i střízliví, jen se nebát.
Pavla 7

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16224
Re: Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 4 měsíce  
Dobrý den. Tento problém musím také řešit. Přítelkyně asi před čtyřmi roky byla na léčení, tvrdí mi, že si nedá ani kapku tvrdého alkoholu. Bohužel, nepodařilo se mi ji při pití vidět a mám obavy, že náhradou za vodku je alpa. Z dechu je cítit výrazně bylinky, které obsahuje alpa. Jsou změny v chování a několikrát upadla, ani prý to neví. Je už první napomenutí v práci za alkohol.
Vašek
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16225
Re: Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 4 měsíce  
Zeptej si jí, jestli půjde na test, dýchne si?Co ona na to.Tušíš asi správně, dlouho nevydrží schovávání, lhaní.Měla by si léčebnu zopakovat.Měla totiž po léčbě jezdit buď na opakovačky přímo do léčebny, nebo chodit na AA.Je to vlastně doléčování, neusne na vavřínech, nezapomene na ty problémy co měla s alkoholem.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16229
Re: Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 4 měsíce  
Klidně tvrdí, že si dýchne. Každé tři měsíce chodí na ambulanci k psychiatrovi. Ovšem je otázkou, co lékařce řekne. Na poslední návštěvu jsem chtěl jít s ní, ale nechtěla. Měla by brát prášky Zoloft. Prý je bere, ale co je pravda, nevím. S dětmi jsme to probírali a padl návrh, aby se řeklo,že pokud bude pít, že už jí v boji proti alkoholu nikdo nepomůže z rodiny. Nevím zda tento strašák pití ještě víc nerozjede. Všichni kolem chceme pomoct, ale pokud si sama nepřizná, že už to je nebezpečný, tak těžko pomáhat. Dojít do stádia, kdy si to uvědomí, to může přijít o práci, tím o povinnost, zodpovědnost a pro ni i pocit potřebnosti.
Vašek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16230
Re: Pritelkyne a alkohol Před 10 rok, 4 měsíce  
Jenže lítost jí nepomůže.Děti mají pravdu, nepomáhat,dodržet to, cestu si vybere sama.Vy se nervujete, trpíte, ona si napije, a je jí fajn.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter