Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Těžký alkoholik,rodič dítěte- jak postupovat?
#16170
Těžký alkoholik,rodič dítěte- jak postupovat? Před 10 rok, 4 měsíce  
Dobrý den, chtěla bych Vás všechny poprosit o radu, jak postupovat s těžkým alkoholikem, který před 2 lety podstoupil léčbu víceméně kvůli naléhání rodiny - má malé dítě, dnes 8 let. Závažnost léčby a důsledky pro další život - především doživotní abstinence, nebral už v té době, kdy se léčil, jako přijatelnou. Krátce po opuštění léčebny - cca půl roku opět pil alkohol, dnes má těžké stavy, paranoia, epileptické záchvaty, silná vztahovačnost, dluhy atd. Odmítá s tímto stavem cokoliv dělat, má to velmi silný negativní vliv na psychický vývoj vychovávaného dítěte. Matka se naštěstí dítěti maximálně věnuje, jak může, i další rodina. Nicméně i ta je už z této situace unavená, mírně depresivní. Všichni žijí ve společném domě, manželka se ale odmítá s dítětem odstěhovat. Zvažuji, že jako dcera podám k soudu návrh na zbavení svéprávnosti otce - s ohledem hlavně na dítě a to, že se matka odstěhovat odmítá. Má někdo zkušenost, co by mohlo zafungovat, jestli je zbavit svéprávnosti? Byl to dobrý krok u alkoholika? Byl vliv opatrovníka takový, že dotyčný musel na léčbě vydržet do konce a pak musel chodit na následnou léčbu s psychiatrovi a brát antabus? Otec předchozí léčbu předčasně ukončil a následnou docházkovou léčbu ani nezačal. Ráda bych udělala ještě nějaký efektivní krok, než to všichni vzdáme úplně a budeme jen čekat. Děkuju moc za všechny reakce.
Veron

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16171
Re: Těžký alkoholik,rodič dítěte- jak postupovat? Před 10 rok, 4 měsíce  
Nevím, jestli tím zbavením svéprávnosti něco vyřešíte, jako poručník budete mít milion starostí, otec bude pít dál, nikdo ho nedonutí přestat.....I kdyby byl 10 x na léčení,chodil k lékařům.Máma by měla odejít, to jediné by ho mohlo zastavit, a ona musí chránit dítě.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter