Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Pomoc na dálku?
#16284
Pomoc na dálku? Před 10 rok, 4 měsíce  
Moc vás prosím o radu - bratr má ve vlastní péči vnoučka a má velké problémy s pitím. (Měl je už delší dobu, ale v posl. době "táhne" třeba celý týden v kuse po hospodách a vnoučka nechá hlídat třeba maminku, která ve svém věku už všechno nezvládá.) Bratr slibuje pořád dokola, že s pitím přestane, momentálně prý půjde na nějakou anonymní ambulantní léčbu -nevěřím mu už (sliboval už mnohokrát) a ráda bych pomohla jemu, mamince i maličkému. Prosím, poraďte, je možné mu někde objednat protialkoholní léčení (a kolik by to stálo?) - jsem bohužel přes 300km daleko a zoufalství maminky tiším jen po telefonu. Existuje nějaká možnost, jak jim pomoct?
Jožka
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16289
Re: Pomoc na dálku? Před 10 rok, 4 měsíce  
Jestli myslí anonymní alkoholiky, bylo to by to dobré, ale už aby tam šel.Léčebna stojí tolik, jako nemocnice, stovku na den.Ale nebyl by doma minimálně 3 měsíce.Být vámi, tak mu pohrozím sociální péčí, jestli nebude něco dělat.Dítě za nic nemůže, je ohroženo, není možné jen statečně přihlížet a nechat starou maminku, a malé dítě trpět.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16291
Re: Pomoc na dálku? Před 10 rok, 4 měsíce  
Děkuju za odpověď - není to všechno tak jednoduché, popsala jsem všechno jen zkráceně. Určitě jen "statečně" nepřihlížím - jsem zaměstnaná, vzdálená 300km, snažím se pomáhat aspoň finančně (jenže jsem zjistila, že peníze bohužel padly většinou na chlast) a po telefonu. S maminkou mluvím denně, s bratrem bohužel jen občas, protože nechce poslouchat mé výčitky a rady, tak telefon většinou nezvedá.Bratrova nynější žena již rezignovala a chce se rozvést (nedivím se, snášela a bohužel i tajila to roky - a pro úplné dokreslení - vnouček její není, "patří" do bratrova prvního nepovedeného manželství a jeho rodiče jsou feťáci).
Chtěla bych pomocí těchto stránek zjistit, jaké jsou šance "vzít" bratrův osud do vlastní ruky, jestli ho můžu objednat na léčení sama (cenu již jste mi tedy sdělila - děkuji) a teď je ještě otázka, jak rychle by mohl nastoupit. Když mu zkusím pohrozit tak, jak jste mi poradila, musím vše vyřešit, dokud bude mít strach a bude ochoten spolupracovat - a předpokládám, že přijetí do léčebny nebude bohužel možné zajistit okamžitě. A ještě jedna otázka - to anonymní léčení spočívá v tom, že člověk jen někam občas dochází? To by asi smysl nemělo, něco podobného už údajně absolvoval, to mi potvrdila i švagrová - a nepomohlo to, respektive bratr zřejmě časem ztratil zájem a jen nám lhal a sliboval ...
Jožka
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16292
Re: Pomoc na dálku? Před 10 rok, 4 měsíce  
Do léčebny nastoupí, až bude místo.Nyní, před Vánocema se dost míst uvolní, lidi podepisují reverzy, utíkají.Každá léčebna má jiné podmínky, umístění...musí se tam zavolat.Jenže::Násilím ho tam nedostanete, a je to stejně zbytečné, musí chtít on sám.A kdykoliv může podepsat reverz, jít domů.Možná s tím docházením na AA lhal.Žena měla jít s ním.Nedivím se, že se s ním rozvádí, i to by ho mohlo nakopnout.Jako sestra moc nezmůžeš.Chudák dítě.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter