Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Kvartální alkoholik zhoršující se stav - bratr
#16470
Kvartální alkoholik zhoršující se stav - bratr Před 10 rok, 3 měsíce  
Dobrý den, ¨můj bratr 36 let je tzv kvartální alkoholik, psychicky nevyrovnaný, při každém problému na několi dní nefunguje a jenom pije. Bydlí s rodiči, nemusí platit bydlení ani jídlo - myslím, že je to chyba. Vyhodili ho z celkem slušné práce, když několikrát nepřišel. Vzal si do pronájmu hospodu, kde se ale jeho stav zhoršil. Teď v zimě tam třeba 3 dny v zavřené hospodě jen pije a nebo se lituje. Už nemá ani na nájem.Nechce ale o tom s nikým mluvit, vždycky mne odbyde. Jak ho namotivovat k léčbě, jak vysvětlit rodičům, že musí se podílet na domácnosti ? Pro matku je to trpící chudák , sama je na dně s nervama - chtěla bych aby babička byla i pro moje děti ....pokud ho naložím do auta a budu ho chtít někam odvézt , tak kam ? ( Samozřejmě pokud na léčbu přistoupí ?) Jak začít? Prosím poraďte - děkuji P.
Petra Marešová
Fresh Boarder
Příspěvky: 3
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16471
Re: Kvartální alkoholik zhoršující se stav - bratr Před 10 rok, 3 měsíce  
Rodičům vysvětlit, že mu nepomáhají, naopak, podporují ho v pití, a vlastně zabíjí.S bratrem si promluvit, jestliže by souhlasil s léčebnou, okamžitě obvolat všechny léčebny, zjistit, kde je volné místo, odvézt ho tam.Než se místo uvolní, zajít s ním na Anonymní Alkoholiky, někde poblíž vašeho bydliště jistě nějaká skupina je.A jít s ním hned.Říct mu, že ho máš ráda, že mu chceš pomoc, že se o něj bojíš......nenadávat, nevyčítat.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter