Matka už nechce jít na léčení, co s tím Před 10 rok, 10 měsíce
|
|
Dobrý den všem, moje máma má již delší dobu problém s alkoholem, před Vánoci se to rapidně zhoršilo. Pije vodku, tajně, opilá byla každý den. Když je střízlivá, klepou se jí ruce, je opuchlá, byla jsem z jejího stavu v šoku (bydlím daleko, tak se vídáme málo, navíc jsem se poslední době návštěvám vyhýbala). Od 1.1. se jí daří abstinovat a celé rodině říká, že chce přestat. Nemám z toho moc radost, protože před Silvestrem tvrdila, že v novém roce nastoupí do léčebny. Teď se jí pár dní daří a samozřejmě už do ní nechce. Jde si sehnat ambulatní léčbu a navštěvuje psychiatričku, ta jí však jen dává spoustu léků (na které pak pila nebo je nebrala, to nevím).
Nevím, co teď. Je šance, že se někdo vyléčí jen pomocí ambulantní léčby? Mrzí mě, že jsem nereagovala ultimátem, ale znám ji, vím, že do té léčebny prostě nepůjde. Zároveň mám opravdu strach o její život.
|
|
eleonora
|
|
|
Re: Matka už nechce jít na léčení, co s tím Před 10 rok, 10 měsíce
|
|
Vím, že takových příspěvků, jako je můj, je tu víc. Takže se vlastně omlouvám, že jsem založila další. Načetla jsem si všechno, ale realita je těžší. Vlastně mě zajímalo jen to, či je nějaká šance s "pouze" ambulatntní léčbou nebo je to zbytečná naděje.
|
|
eleonora
|
|
|
|
|
Pokud nechce, může být na ustavní léčbě zavřené 5 let a až vyleze, tak se naleje..takže ambulantní, ustavní, žádná je to uplně jedno, pokud nechce přestat pít.pokud chce, pomůžou i AA
|
|
PetrCh
|
|
|
|
|
Dokud nepije, chvalte jí, mluvte s ní, jak jste rádi, jak je bezvadná, jak vám na ní záleží, nic nevyčítejte, možná! se rozhoupe.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Přesně tak.Budte rádi, že se chce léčit, dostane antabus a terapie..Je mi jasné, že zavřít jí do ustavu je bezpečnější, ale pokud je stále svéprávná, je to konec konců její věc.Vy byste tam asi taky nechtěla, jestli se nepletu
|
|
Marty
|
|
|
Re: Matka už nechce jít na léčení, co s tím Před 10 rok, 9 měsíce
|
|
nevím odkud matka je, já mám osobní zkušenost s Anonymními alkoholiky , funguje to i bez léčebny, ovšem jen pokud alkoholik sám CHCE ! adresář skupin je na internetu
|
|
Yvetta
|
|
|
|