Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: otec a babička.. jsou už alkoholici?
#16745
otec a babička.. jsou už alkoholici? Před 10 rok, 3 měsíce  
Mám rodinný problém a potřebuji poradit.. můj otec má hodně zdravotních problémů, které však neřeší. Je to introvertní cholerik, takže si myslím, že své problémy utápí v alkoholu.. Co si pamatuji, celý život měl rád pivo, ale vypil max. 1-2 denně. Teď už jich vypije min.6 denně a často u něho nacházíme, ve skříni, tašce do práce a různě"ukryté"lahve vodky,tvrdého alkoholu.Je mu 58 let.Když se ho na něco ptáme,mlčí,dělá jakoby nic.Mrzí mě i celou rodinu, že se tak ničí. Jiný,podobný případ je moje babička. Bude jí 80, má zhoršujícího alzheimera.poslední dobou pije víc alkoholu, nic nejí. je vyhublá, nic si nepamatuje. Nejde s ní nic dělat, nedokáže si připustit, že je něco špatně. To vlastně oba. Jsou už alkoholici?? Mají vážný problém?? Co pro ně můžeme udělat?
Nika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16746
Re: otec a babička.. jsou už alkoholici? Před 10 rok, 3 měsíce  
S babičkou těžko něco uděláš, s otcem, cholerikem alkoholikem, nevím, můžeš mu jen říct, když bude střízliví, že ho máš ráda, že máš o něj strach,že se ničí, a požádej někoho z rodiny, aby mu nabídl léčení, aspoň AA, psychiatra....Od dcery to vezme hůř, než od někoho jiného.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter