Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: co to je stav?
#2507
co to je stav? Před 13 rok, 5 měsíce  
Dobrý den, mám bohužel poddobné zkušenosti se sestrou. Je jí téměř 50, ale že je alkoholik nepřizná a jestli je to dědičné, tak má i žílu po jejím otci. Bydlí daleko od nás a v její rodina není schopna jí nějak donutit,aby šla na léčení... až se stalo... přijela k mamce, že už tam nebude. Opila se a brečela a najednou "jako by to nebyla ona- prý se jí dost změnil i výraz obličeje", že mamka dostala strach. Začala jí vykat, co tu dělá, že ona je pánem svého- Chtěla ji vyvést z bytu. Když jsem k ní v jednu hodinu v noci přišla- už byla zas při smyslech. Prý ten stav netrval dlouho. Na mé argumenty s tím, že jestli tu chce zůstat a žít nový život- půjde do léčebny , my říka, že ona nepije... Musím si pročíst ten Váš veb jak ji zbavit svépravnosti - jenže ona zatím svému okolí nebezpečná není. Tak nevím zda to bude možné. Díky za odpověď.
Milena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2517
Re: co to je stav? Před 13 rok, 5 měsíce  
Mileno,nepíšete o tom,jak dlouho Vaše sestra aktivně pije.Nejsem psychiatr,ale může to být způsobeno alkoholickou psychozou,může to být i tzv.okno-výpadek paměti.Tento stav,který popisujete je i podobný schizofrenii.Závislí lidé trpí určitým rozdvojením osobnosti usilují v době nepití o to být dobrý,v období,kdy v pití zase lítají-vítězí v nich to špatné.Dlouhodobé pití může spustit další poruchu osobnosti,kterou Schizofrenie je.Bylo by dobré s Vaší sestrou navštívit psychiatra.
Jana Mertosová
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2518
Re: co to je stav? Před 13 rok, 5 měsíce  
Ona to totiž asi ani neví, jaká je, když je opilá, jako každý opilec, já trvdím, že kdyby mně děti natočily na video, jaká jsem, zděsila bych se.Dnes už tomu věřím, trvalo mně ale dlouho, než jsem si to uvědomila, nevěřila jsem jim, přesvědčená, že zase tolik nepiju, že nejsem alkoholička, protože se ještě neválím v příkopě, počůraná, poblitá.......nevěděla jsem o alkoholismu nic!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter