Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: přítel
#6267
přítel Před 12 rok, 8 měsíce  
Dobrý den, mam problémy s mym přítelem.
S přítelem jsem teprve chvíli a nevím si rady,zda se dá povazovat za alkoholika,ale stejně mam strach. Znám se s ním sice měsíc,ale už za tu dobu jsem ho videla 3x opiteho,kdy se mu motaly nohy. Sám mi řek,že jakmile čuchne k alkoholu(pivu),tak neví kdy přestat. A když jsem se zajímala kolik da za večer barmanky,tak kolem 12piv. Pokaždé mi řekne,ze je rád ,ze mě má,ze mě miluje a proto se napije a nebo,že si pokecá s kamošama. Ma manualní práci a jezdí autem,kde je rozhodlý,že si za volant pod vlivem nesedne(byl učastnik dopravní nehody a má následky). Naposledy to vygradovalo, kdy jsem ho vedla do chatky a pak šla na toaletu a on,že půjde taky na toaletu. A nakonec jsem zjistila,že v chatě neni a šel zase do hospody. Samozřejme jsem si přisla jako debil,že jdu pro nej a pak i s pivem se mnou zase šel z hospody do chaty,kde jsem si lehnul a usnul. A ráno nechybělo dát si jednoho(2x) vyproštováka. Já chapu,že je to asi proti těm ostatním přízpěvkům banalita,ale nechci chodit s alkoholikem a divat se jak se zabíjí a ráda bych to utla na začátku ,když to půjde. Jak mám na něj působit, co nejvíc pomáha,když jsme ve fázi zamilovanosti?
Barbora
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6268
Re: přítel Před 12 rok, 8 měsíce  
urob mu službu a pošli ho kamsi s jasným uvedením dôvodu. Podľa možnosti, keď bude triezvy, čo ak zvykne byť aj agresívny. Deti s ním nemáš a zatiaľ si veľa citového kapitálu do vzťahu predpokladám nevložila. Jemu to môže pomôcť uvedomiť si svoj problém.
makmak

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6366
Re: přítel Před 12 rok, 8 měsíce  
Ahoj Báro, bohužel, přítel pokud už alkoholikem není, tak k němu rázně směřuje. Byla jsem v hodně podobné situaci - chodila jsem s klukem, který byl fajn, společenský, vtipný, byla jsem do něj zamilovaná, vše bylo super - až na jednu věc a to, že jakmile se dostal do blízkosti hospody, tak nevěděl, kdy přestat. Ze začátku jsem to neřešila, říkala jsem si, že není možné, aby to takhle skvělý kluk neměl pod kontrolou, ale postupem času, když jsem spolu začali bydlet a kdy jsem ho minimálně jednou za týden tahala domu zpiteho namol a kdy se mi doma i začal v tom stavu počurávat, tak jsem si začala říkat, že je problém! Pokaždé sliboval, že příští akce bude v klidu, ale nikdy se tak nestalo. Byla jsem to nakonec vždy já, kdo ho musel "vykopat" domů, byla jsem za drába a blbku, která mu vlastně ani nedovolí se pořádně pobavit. A to si bohužel myslím, že čeká i na Tebe... jestli Ti můžu poradit, tak vezmi nohy na ramena jako jsem to nakonec udělala já, to nemůže dobře dopadnout. A vymlouvat se to, že je rád, že Tě má a proto, že pije - no to je trochu moc ne? Mám obavu, že ani nebude v Tvých silách na něj působit, aby se změnil. On prostě má problém s alkoholem a pokud si ho sám nepřizná a nezačne se někde odborně léčit, tak sama to nezvládneš. A pak - po měsíci vztahu bys ani takové problémy řešit neměla, to je trochu brzy. Na těchto základech vztah stavět nelze. Držím Ti palce, ať to zvládneš. Martina
Martina
Fresh Boarder
Příspěvky: 6
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6445
Re: přítel Před 12 rok, 8 měsíce  
Mohu Ti napsat jen jedno, nikdo ho nezmění, pokud nebude chtít sám. Nechtěj být člověkem, který se bude dívat na to, co nebude moci ovlivnit a trápit se tím. Sama už teď víš, jak je Ti nepříjemné, když je Tvůj přítel opilý. Tvoje pocity jsou odpověď.
Jarmila
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6448
Re: přítel Před 12 rok, 8 měsíce  
Jediné co můžeš udělat, přestat si namlovat, že by jsi mu mohla pomoci ty sama. To je potřeba, aby udělal on. Ty mu, ale především i sobě pomůžeš jen tím, že mu stanovíš hranice, přes které nepůjdeš. Neřeš sex, je-li opilý, tak z ložnice odejdi nebo ho vyhoď. Jakékoliv rady a výhružky on, jako správný alkoholik neslyší. Mě pomohla naprostá ignorance od mých nejbližších. Dali mi najevo, že takhle jsem pro ně nepřijatelná. Pokud mi jen vyhrožovali a nadávali, prosili, takt, to se mnou nic nedělalo. Ale v okamžiku, kdy se mnou přestali komunikovat, tak mi došlo co ztrácím a že to nechci. A pak jsem se konečně sama rozhodla.
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7026
Re: přítel Před 12 rok, 6 měsíce  
DObrý den,
jemi 23 let a s přítelem bydlím už skoro 4 roky. Už odzačátku se přítel rád napil, ale poslední dobou je to čím dal horší. Dříve, když jsme se seznámili pil tak 2-3x tydně, ale ted je to spíše naopak. Do hospody chodí tak 5-6 týdně a to rovnou po práci. Pak se vrací kolem 11 hodiny večer totálně namol, začně mě vyčítat všechno možný, říká mi abych se odstěhovala, je dost vulgární a agresivní ( několikrát rozbil mnoho věcí). Problém je také v keho kamarádech, nemají žadnou práci, dostávají sociálku, kterou následně celou propijí atd. Když je pstřízlivý, začne se mi omlouvat, že si noc nepamatuje z toho co mi řekl, že se změní, že přestane pít, le top jsou jen chabé sliby, pořad pořád dokola. Vždycky se vymluví, že potkal nějakýho kamaráda cestou z práce a ten ho pozval na pivo. ALe problém je vtom, že on si neumí dát jen 2-3 piva, pije do té doby až nemá peníze, a pak si všude možně půjčuje... Studuji přitom vysokou školu, takže náš příjem moc vysoký není.Když je střízlivý, je úplně jiný, dá se s ním o všem možném bavit, pomáhá doma, ale takových dnů poslední dobou moc není.\spoustu známých a příbuzných mi říká, ať odejdu, ale ja ho mám strašně ráda, a nechce se mi zahodit všechno, co jsme si spolu vybudovali. JESTLI NĚKDO MÁTE PODOBNÉ ZKUŠENOSTI, Poradte jak ho přesvědčit ať s tím už měco děla, dýl něž 2 dny střízlivý nevydrží a je to čím dál horší.
Mějte se...
lucka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7064
Re: přítel Před 12 rok, 6 měsíce  
Dobrý den,
každá to v zamilovanosti nerada slyší, ale opusťte ho. Všechny ty řeči, že "musí chtít ona sám" jsou pravdivé, ale největší problém je ten, že alkoholik prostě NECHCE. Vím o čem mluvím. Můj otec byl alkoholik a alkoholika jsem si bohužel i vzala. Vzala jsem si ho proto, že můj táta nasadil laťku tak nízko, že mi každý chlap připadal lepší než on, a také proto, že jsem to nebyla schopna včas rozeznat, když jsem v tom vyrůstala. Pokud nemáte děti, vzchopte se, odjeťte, odejděte, zabalte to a nechte ho být. Nakonec to tak stejně dopadne, ale budete zdevastovaná. Žádný návod na to, jak změnit člověka bez vůle s touhou po chlastech a kamarádech neexistuje. Vždycky budete na všechno sama, všechno řešit sama, průšvihy, složenky,zdravotní problémy atd. Přece si zasloužíte hodného chlapa, který vás pohladí, pomůže vám a vzájemně se o sebe postaráte. A ne debila, kterému na vás nezáleží, přijde nacamraný, zuráží vás, rozbije vám věci a neváží si vás. Většina alkoholiků si umí úžasně sypat popel na hlavu, citově vydírat, žebrat, ba i plakat. Dokonce i psát zamilované básničky a uvařit oběd, po té co večer předtím zdevastoval půlku zahrady a děti jsou v nervovém šoku. Proberte se!!!
Betinka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7065
Re: přítel Před 12 rok, 6 měsíce  
Betinka má 100% pravdu !!! Nelze než souhlasit!
Martina
Fresh Boarder
Příspěvky: 6
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter