Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Alkoholik a dlhy
#6314
Alkoholik a dlhy Před 12 rok, 9 měsíce  
Dobry den,
v rodine mame tiez silneho alkoholika – otca. Zijem este s rodicmi, starsi brat zije v zahranici. Mame klasicke problemy, ako v kazdej inej rodine s alkoholikom, ale o tom sa nechcem rozpisovat.
Skor by som potreboval poradit ohladom nejakych pravnych veci a podobne. S mamou sme sa dohodli, ze musime zacat nieco konat, pretoze takto to uz dalej nemoze ist. Na ojasnenie:
Otec je zivnostnik, ale uz ani nie je schopny viest si firmu, pracovat. Posledne dva roky kazdy den od rana do vecera len pije. Narobil si hrozne dlhy na daniach, odvodoch, bankovych pozickach, pozickach po znamych atd… Ak by sa stalo najhorsie, chceli by sme sa vyhnuto tomu, aby sa na nas nepreniesli jeho zavazky a dlhy. Uz teraz mu chodi jedno exekucne riesenie za druhym. Zijeme v rodinnom dome, hypoteka uz je splatena. Bojime sa toho, ze nam kvoli jeho dlhom mozu siahnut na dom atd…
Neviete nam poradit, ako postupovat? Resp. existuje nejaka alkoholicka poradna, kde pomozu rodinam s alkoholikom vyriesit aj taketo pravne veci? Myslim, ako vlastne zacat a postupovat.
Budem vdacny za kazdu radu.
Radek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6315
Re: Alkoholik a dlhy Před 12 rok, 9 měsíce  
Radku, obrať se na advokáta, jistě je i bezplatná právní poradna, někde tady jsem o ní četla.V tomto Ti opravdu pomoc nemůžeme, i když si myslím, že i Ty víš, že stejně dům patří tátovi, čili, dluhy , exekutoři se postarají, bohužel.Co nejdřív se zeptej, kde to odborně, právně poradí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6316
Re: Alkoholik a dlhy Před 12 rok, 9 měsíce  
Ahoj Libo, diky za odpoved. Mozno tu, na fore, uz niekto riesil podobnu zalezitost, takze skusim si pockat na nejaku radu. Nejde mi o konkretnu pravnu radu, ale skor o nejake nasmerovanie, postup, nejaky bod, od ktoreho sa da odpichnut a riesit celu situaciu. V tychto rodinno-pravnych vztahoch sa oabsolutne nevyznam a nemam ani ziadneho znameho, ktory by sa v tom trochu orientoval.
Kazdopadne, budem sa snazit najst nejaku bezplatnu pravnu poradnu. Konkretne kroky by sme samozrejme uz s mamou riesili riadnym pravnikom.

Btw. nechcem, aby to cele vyznelo sebecky. Ale otec uz mal sanci vela. Prve liecenie zvladol, abstinoval 2,5 roka. Potom zasa zacal pit, tiahol to 3 roky. Zasa sme sa mu snazili s mamou pomoct, ale druhu liecbu vzdal. Teraz sa mama snazi o dalsiu liecbu, ale ja uz na to nemam nervi, mam toho za cely zivot uz dost. Tak sme sa dohodli tak, ze ona sa pokusi, tentokrat uz sama, na dalsiu liecbu a ja si zoberiem na starost tuto pravnu stranku. Stacilo uz. Dost bolo zivota v strachu a neistote. A teraz do toho vsetkeho pada aj neistota existencna. Je mi jedno, ci pojde do lochu, alebo ako sa zo svojich dlhov dostane, ale nech to neprenasa na celu rodinu. Mama ho uz financne vykryla za tie roky dost. Ja este len studujem a nechcem vykrocit po skole do zivota s tym, ze budem musiet robit na otcove dlhy a nie na seba, aby som sa mohol osamostatnit.
Radek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6317
Re: Alkoholik a dlhy Před 12 rok, 9 měsíce  
Ještě mně napadlo, co kdyby nahlásil osobní bankrot?A jistě léčebna, postrašte ho vším, exekutorama, basou......a v léčebně mu taky probační pracovník pomůže, poradí.Ty se chováš dobře, úplně Tě chápu, přeji Ti, aby jsi ty dluhy nesplácel, nezničil jsi si život.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6318
Re: Alkoholik a dlhy Před 12 rok, 9 měsíce  
Diky za podporu : )

Vidis, taka vec, ako vyhlasenie bankrotu ma nenapadla. Presne taketo postrehy, tipy by som potreboval, ostatne uz bude na mne a mame. Sice neviem, ci je to pri zivnosti mozne, a co to bude vsetko obnasat, ale to si uz budem vediet vyzistit.

Pockam si este na nejake reakcie, mozno tu ma niekto podobny "pribeh" : (

Btw. ak je tu niekto zo Slovenska, najlepsie Zapadoslovensky kraj, uvital by som kontakt na nejaku slusnu bezplatnu pravnu poradnu.
Radek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6614
Re: Alkoholik a dlhy Před 12 rok, 7 měsíce  
radím ať přesvědčíte otce aby prodal svůj podíl na dome někomu z rodiny a mamince at se rozvede a vypořadají si majetek ,,vystěhovávat ho nemusíte chápu že vám jde o vaši střechu nad hlavou a ne aby ste vy nebo váš otec skončili na ulici,, osobní bankrot je dost složitej a netíkase podnikatelů
aja

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter