Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Matka alkoholička- opět
#8958
Matka alkoholička- opět Před 11 rok, 11 měsíce  
Zdravím všechny,
i když je tady dost podobných témat, přesto je to moje trochu jiné. Moje matka pije snad už 30 let, pravidelně o víkendech, ale nikdy nebyla opilá natolik, že by nebyla vůbec schopná fungovat. Nestal se jí zatím žádný takový problém jako u ostatních, že by byla po tom, co ji vyhodili z práce atd. Ona opravdu nějaký pořádný důvod neměla, má dle mého problémy stejné jako jiní.
Má to jako náplň dne, když se náhodou vzepře a nepije, neví vůbec co má dělat, tak celý den prospí. Už si jednoduše nedovede představit život, resp. volný čas bez alkoholu.
Od té doby co jsme se od sebe odstěhovaly (2 roky) se to ale stupňuje, pije víc dnů-víkendy + některé dny v týdnu a větší množství. Většinou víno, pokud nemá, je schopná klidně sáhnout po rumu do buchet. Tvrdí že jí to vadí a nenávidí to na sobě, přesto si nepamatuju kdy by byla nějaký víkend střízlivá. Ví to v podstatě všichni v rodině, nějak se to netutlá. S otcem - manželem bydlí jen částečně a vypadá, že se ho to nějak extra netkne.
Už několikrát jsme mluvili o léčení, anonymních alkoholicích atd., ale k navšívění nějaké instituce se chystá dobrých 10 let. Zkoušela jsem vše, působení na ni po dobrém, po zlém, nic. Ptám se tedy konkrétně: jak vyřešit to, že má závislost fyzickou i psychickou? Může se to vůbec někdy zlepšit bez toho, aby šla na léčení? Můžu to změnit já? Nebo mám čekat další desítky let a přecházet to?
Omlouvám se za délku problému a děkuji za rady!
Věra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8960
Re: Matka alkoholička- opět Před 11 rok, 11 měsíce  
Věrko, Ty můžeš jedno-pohrozit mamce, že když něco se svým pitím neudělá, přestaneš se s ní stýkat úplně, nechceš přihlížet jak se ničí, ztrapňuje.Že to zvládne sama, pochybujeme obě dvě!Víš, kam má jít.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11314
Re: Matka alkoholička- opět Před 11 rok, 6 měsíce  
Má matka má stejný problém. Chodí do práce, uklízí... Nikdy jsem jí neviděla na úplném dnu, jak se tady popisuje.
Ale vím, že pije a má s tím problémy.Nejvíc o víkendu, ale i v týdnu někdy.

Jediný rozdíl, který shledávám, je takový, že tvoje mamka to o sobě ví a uvědomuje si, že má problém a nenávidí to na sobě.
To moje mamka si to ani neuvědomuje. Řešili jsem to spolu po dobrém i po zlém, ale ani náznak toho, že by třeba začala plakat a přiznala, že ví, že má problém. Nikdy nic.
Je to strašný! Moc dobře chápu, jak se cítíš..
K.
Fresh Boarder
Příspěvky: 5
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter