Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345
Dolů
Téma: alkoholička a váha
#23132
alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Zdravím,
rozhodla jsem se přestat pít. Prosím o radu, za jak dlouho se můžu vrátit na původní váhu, jde se vůbec vrátit a jak dlouho to trvalo vám vrátit se na původní váhu? Jak to máte s váhou a s pitím? Moje rozhodnutí padlo, kvůli tomu, že jsem začala šíleně přibírat na váze a to potom co jsem začala pít víno. Předtím jsem necvičila, íno si dala občas, nijak jsem nezměnila životní styl, jenom jsem spadla do alkoholu a víno doslova chlastám... začínám se bát o sebe. Takže jsem se rozhodla bojovat. Já vím, že mám asi blbou motivaciváha, ale chci být zase taková jaká jsem byla. dokonce jsem chtěla sama sebe obelstít a to tak, že jsem začala vyhledávat pouze vína s přívlastkem, suchá. A taky méně jedla, ale i tak jsem začala přibírat na váze.
Už sem na sebe naštvaná, nechci pít a chci se vrátit zpět, být zase já.
Prosím jak to máte s pitím a váhou? Dneska ráno jsem se vzbudila s hrůzou, že takhle dál ne. Jsem rozhodnuta to změnit. Piju rok, nějak se to vše seběhlo a já se přestala hlídat, brala jsem si ten klid, který mi víno poskytoval, ale začal si vybírat dań, kterou nechci platit a chci udělat stop. Denně v klidu sedmička padla. Už jsem ani nebyla v náladě. Nic, moje tělo si zvyklo na sedmičku vína, takže se stydím, ale píšu sem, protože se cítím alkoholikem. Motivace je pro mně strach ze závisloti a ta váha...Dík za radu a přeji hezké dny.
Dneska už ani kapku, navařila jsem si čaj, a jdu krůček po krůčku ke svému cíli, abych to zvládla.
Stopka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23134
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Jdi na lékařskou prohlídku, můžeš mít játra špatné, a jsi jen opuchlá.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23135
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
čau Stopko,
na váhu se vykašli. To je kravina. Chlastat je vopruz a jeden (z tisíce) vedlejších učinku samozřejmě má to, že přisunuje kvantum kalorií. Moje zkušenost: přestaneš pít (byť jen na pár dní, týdnů) a váha jde dolů. Kašli na váhu, to je detail. A upraví se sama. Kdybys měla problém s obezitou, tak jsi na fóru tlusťochů, ty víš moc dobře, že máš problém s alkholem, tak jsi tady, a to je jiná písnička. Ale jestli tě můžu v té blamáži něčím uklidnit, tak tím, že když začneš absinovat, což ti trochu potrvá (ale každej den dobrej), tak váha půjde dolů sma. Věř mi. To je fakt detail a průvodní jev, kterej člověk ani nemusí sledovat. Spíš začni sportovat, ať se trochu posílíš. Být rozmátožená vižle taky není extra výhra.
Mupkalina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23140
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Stopka, ja pol roka abstinujem a dala som dole uz 15 kilov. Ale nie preto som prestala pit. Aj ked ma to tiez stvalo, ze som z toho chlastu priberala. Ale u mna to bolo skor tym, ze som bola po opijaniach rozhodena psychicky aj emocne a riesila som to jedlom, co ma ako tak jedine vedelo ukludnit.
Teraz ked nepijem, necitim ani tu potrebu prejedania sa. A zacala som sportovat. Lebo co si budeme hovorit, ked clovek chlasce nema ani cas a ani energliu este na nejaky sport.
Takze pekne sa nastartuj, zacni zdravo papat a sportovat a uvidis ako to pojde dole. Ale zaklad je stopnut ten alkohol, takze si skus co najviac o tom prestudovat aj tu na fore a uvidis ze ti prejde aj chut na alkohol.
Pokles vahy uz ber len ako taky bonus k tomu, ze si konecne zacala riesit alkohol a prestala si pit.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23141
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Mohu jen potvrdit...
Uplně stačilo přestat chlastat a kila šla dolů jako po másle. Zmizí otoky v obličeji, krk, člověk prostě omládne a lidi mu to pak i často říkají. Vypadáš nějak dobře.
je taky fajn nahradit chlast něčím inteligentním, tedy ne kokakolou, džusy, limoškama a kafem s šesti kostkama cukru a galony mlíka.
Vřele doporučuju kvalitní bylinkové čaje na nervy (kozlík, meduňka, levandule, mateřídouška, heřmánek, lípa...zázvor
Uklidní tělo i nervy, navodí pohodu. Je dobré je mít v zásobě na všech frontách ( v práci, doma, na chatě, na návštěvu si je vozim s sebou v kapse.
Kafe je dobrý, ale nesmí ho být moc, jinak tě vynerví.
Když šťávu, tak přírodní bez barevnejch sajrajtů.
čistá voda
Já jsem začala chodit na rychlý, až bych řekla zběsilý procházky.
Nakonec jsem z toho začala po letech znova běhat.
A když už sladký tak pořádnou hořkou čokoládu, na tý nešetřim.
Ostatně jak přestane člověk chlastat tak má najedou i nějaký ty peníze.
Džejn

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23154
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Já nechci nikoho odrazovat od abstinence alkoholu,chraň Bůh, jen přispěju svým pro podobné případy.

Možná jsem prve kilo shodila,omezením pití,nepiju deset týdnů (sakra se držím, abych to dávala), doháním to jídlem. Takže otoky mám, jenže ne z pití,ale z jídla (večerní přílišná konzumace nezdravého jídla, tělo to nestíhá odbourat). Deprese z toho.
Očekávala jsem také, že mi třeba okolí poví, jak teď líp vypadám,ale je to naopak. Nikdo mi tedy vyloženě neříká, že vypadám hůř, ale už jsem dlouho neslyšela : dneska ti to sluší! Ksichtík strhanej.Deprese. Pořád ještě oblíknu stejný kalhoty, jen čekám , kdy mi rupnou na prdeli .
Problém s přejídáním jsem řešila od puberty, pitím jsem z toho asi utíkala. Předpokládám, že nejsem jediná,proto to zmiňuji..že se to abstinování pro typy jako jsem já může projevit tímhle nekontrolovatelným přejídáním. Takže sice, když se přejím, tak si ze včera všechno pamatuju,ale dobře mi není. Váha kolísá mezi 52 vysporotvanými a 57 vyžranými kg.
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
Příspěvky: 71
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/29
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23157
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Zdravím,
dík moc všem za reakce a rady.
Tak mě teda ten alkohol zhumploval ale logicky co jsem mohla jiného očekávat...Takže závislost na chlastu to je nejhorší a navíc i zhoršení vzhledu.
Já vím, že závislot na chlastu je horší, než nějaké to kilo nahorů , ale mě fakt vyděsilo, jak jsem po aktivním chlastání začala enormně nabírat, proto ten dotaz. Prostě jsem se lekla co alkohol dokáže , jak rychle změní člověka, jak rychle zadělá na závislosti a především u nás žen. Vytáhla jsem podzimní a zimní oblečení, a děs.. Jsem ráda, že když se dám do boje s chlastem, tak budu mít i bonus navíc, že obleču snad časem i to co před rokem, než jsem začala být alkoholičkou, no štve mě to, tak lehce se dá vlítnout do chlastu a být závislák, páč chutě na ten pocit uklidnění po tom chlastu je někde v hlavě, jak špatný program dne.
Sladké náhražky za chlast se teda vyvaruji, a taky ty játra , jak zde padlo, asi díky pití, co asi, ale určitě to vyvolalo i oteklost.
Jsem fakt blbá, že jsem to nechala tak daleko dojít, že JSEM ALKOHOLIČKA
Jsem si üplně rozházela metabolismus a zadělala na průser ze závislostí na alkoholu. Se stydím sama za sebe, za svoji hloupost.
Sedmička vína denně, jak lehce do toho za rok jde spadnout.
Hodně mi chutnají takové ty zeleninové štávy, ale čistě bez ničeho, třeba červená řepa, mrkev a tak, takže investuji asi do nějakého odštavnovače a budu si to ředit ještě čisou vodou, at´ se od toho alkoholu pročistím, ale díky mé hlouposti to bude už boj na celý život. Na stránky o hubnutí jsem s tím nešla, protože je mi jasný, že to mám z chlastu a bonus k tomu, že jsem tak lehce sklouzla k tomu být alkoholička. Proto se radím tady a dííík moc všem , že mi poradíte. Prostě u mě bylo prvotní varování, že jsem alkoholička, PRÁVĚ TEN strach ze vzhledu, blbý já vím, ale nějak jsem si to uvědomit musela.
Druhý podnět byl, když jsem vypila sedmičku, takže už to je jak kdybych si ji nedala.
Prostě ten organismus si začala zvykat na určitý , pravidelný přísun určité dávkly alkoholu denně. Tak to mě jako posadilo na zem a začala uvažovat...a řekla jsem si STOP. -jseš alkoholička, stopni to rychle, nebo časem to bude jen a jen horší. Tak jsem honem vyhledala zde tady stránky a požádala o pomoc a radu. Ted´ pomalu díky Vám vidím i jiné věci, závislosti, poškození organizmu a to, že jsem alkoholička.
Děkuji za každou vaši reakci, ani nevíte jak mi pomáhate.
Přeji hezký den všem zde.
Stopka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23158
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Taky jsem neuvedla, kdy piju, teda včera jsem prvně nepila po cca roku.
Většinou doma, při uklízení.
Když se jede na návštěvu, tak nepiju pokaždé , protože nejdřív šmíruji co nabízejí a když to je patok, tak vyhlesnu, že řídím a pije manžel. Dokonce jsem schválně začala nosit na návštěvu kvalitní víno, s pociem, že nabídnou stejně kvalitní pití nám. A to už je zase jenom moje přemýšlení jak si dát alkohol...Všechno to najednou vidím, tu svoji závislost.
Jenomže problém je v tom, že přijedeme domů když jsem nepila na návštěve z důvodu toho, že tam nebylo kvalitní pití,tak já si pak otevřu DOMA tu svoji sedmičku, s přívlastkem, kabinetní, kterou si pečlivě vybírám v obchodě...a to je závislot.
Z toho jsem jasně usoudila , že jsem alkoholička, páč normální člověk si to neotevře.Prostě něco je špatně...
Když se nabídne na návštěve kvalitní sedmička, nebo kvalitní šampus,tak neodolám. Taky jsem s hrůzou zjistila kolik času dokážu věnovat výběru vína a že i několik minut kecám ve vinotéce, které je nej. Pomalu jak v parfumerii při výběru parfému.
Tohle všechno najednou vidím, pití sama, čas který v hlavě věnuji pití a taky to, že jak už jsem psala, časem zmizel ten pocit uvolnění po vypití určité dávky alkoholu a dostavil se strach z toho, že si v hlavě po čase můžu říct, tak zvyš dávku a ten pocit se dostaví znovu, jak byl na začátku času, kdy jsem začala pít. To mě vyděsilo, prostě alkoholikem rychle a snadně...
Stopka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23159
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Stopko,
každý to má opravdu jinak-já, když jsem aktivně pila, tak jsem byla naopak strašně hubená-potřebovala jsem pár kilo nabrat, už jsem se za sebe i styděla-lidi se mě ptali, jestli nejsem nemocná,proč tak hubnu.Když jsem přestala pít,přesně tak, jak tady někdo psal,"omládla jsem" a jsem opět na svojí váze-161 cm,60 kg,65 let.Tak se držte,jde to,ale chce to opravdu pevnou vůli.A ještě dovětek-alkohol je svinstvo,ať je přívlastkový, nebo krabicový-věřte mi, že účinky jsou stejné.
Helena
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23160
Re: alkoholička a váha Před 9 rok, 4 měsíce  
Já jsem také nemohla jíst, byla jsem děsně hubená, vychrtlá.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter