Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Bakalářská práce-anonymní dotazník
#12979
Bakalářská práce-anonymní dotazník Před 11 rok, 2 měsíce  
Dobrý den, jsem Míša a jsem studentkou vysoké školy, která nyní pracuje na bakalářce na téma Alkoholismus u žen - léčba a návrat do běžného života. Touto cestou bych vás, ženy, které si tímto procházejí nebo prošly a nyní abstinují, moc moc moc požádala o spolupráci a poprosila, zda byste byly ochotny mi anonymně vyplnit dotazník.

Toto téma jsem si nevycucala z prstu jen tak, abych udělala školu, je v tom i osobní zájem... Abych trošku vysvětlila proč a nač..., bratrova přítelkyně byla alkoholička. Bratr žije v bytě vedle mě, takže jsem byla téměř v centru dění a vždy se ho ptala...stojí ti to za to? Proč ji nepošleš do háje, všichni to s ní vzdali, i její rodina, vždyť vidíš, že ani léčebny nepomáhají ani ty, coby milující partner, demoluje ti byt, krade peníze, domů se vrací ožralá, špinavá... Jeho odpověď byla, nevím co mám dělat, ale mám ji rád, chci, aby se z toho dostala, vím, že to chce i ona a má mě taky ráda, ale ten alkohol prostě vždy zvítězí. Z bratra se stal abstinent, nekuřák, každou volnou chvíli trávili spolu, aktivně - turistika, kola, procházky..., ale když byl v práci, nezvládla to a pila. Je tomu rok a pár dní, kdy mu v noci doma zemřela. Jsem ráda, že se bratr do sebe neuzavřel a byl schopen se mnou o tom mluvit a vybrečet se. Jeho výčitky, co udělal špatně, co neudělal, co měl udělat... jsou asi v tomto případě normální a já jsem se ho snažila přesvědčit o tom, že udělal maximum, že nezemřela někde sama, venku, ve špíně a bordelu... Vážně si myslím, že víc už asi udělat nemohl. Měl svatou trpělivost a neohlížel se na názory ostatních, co ji odsuzovali (včetně mě). Vedli jsme spolu poté několik rozhovorů na téma, že by chtěl vědět, jak ji měl víc podpořit, motivovat, aby vydržela nepít. Co měl dělat?
A od toho se odvíjí můj zájem a cíl "výzkumu"-jaké motivační faktory mohou pomoci ženě závislé na alkoholu k udržení v abstinenci.
Asi je to dlouhé, omlouvám se, zdá se, že také potřebuji ventilovat... Nebyla jsem na ni vždy příjemná, ale myslím, že to chápete. Ničila mi bráchu, nervy moje, bála jsem se, že nám exploduje barák, když opilá usnula při vaření...
Vám všem, nejen ženám, kteří jste se rozhodli léčit či abstinovat fandím a doufám, že naleznete ty správné motivátory, které vám pomohou setrvat ve střízlivosti.

Pokud se někdo rozhodnete mi pomoci s tím dotazníkem, budu jen ráda a vděčná.
Děkuji.

Kontakt na mne je: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Michaela
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 03/02/2013 16:06 Provedl: admin.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12991
Re: Bakalářská práce-anonymní dotazník Před 11 rok, 2 měsíce  
ráda pomůž Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
dana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12992
Re: Bakalářská práce-anonymní dotazník Před 11 rok, 2 měsíce  
Já už se snažila.Je to potřeba pomáhat budoucím lékařům, terapeutům, aby věděli, viděli,alkoholickou nemoc i z naší strany.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13041
Re: Bakalářská práce-anonymní dotazník Před 11 rok, 2 měsíce  
Ano, moc jste mi obě pomohly, děkuji.
Michaela
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter