Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234
Dolů
Téma: nyní abstinuji
#2565
nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
Zdravím všechny,ani nevím jak začít,nebo co psát,ale pomáhá mi mluvit o svém problému,lépe se s ním pak žije.Je to již necelé čtyři měsíce co jsem skončila léčbu na protialkoholním oddělení v Kroměříži.Tedy celkem abstinuji teprve sedm měsíců,ale i takhle krátkou dobu považuji za úspěch.U nás v rodině se pilo normálně,táta byl alkoholik.Nevím jestli jsem to zdědila v genech,ale v každém případě jsem si k alkoholu nevytvořila negativní vztah,ba naopak.Jít do baru a pít nealko mi připadalo absurdní.Postupným zvyšováním dávek jsem si vytvářela svou závislost,kterou jsem si samozřejmě nepřipouštěla.Je pravdou,že ještě zdaleka nemám vyhráno.Vím,že na své cestě mohu upadnout,ale také vím,že nesmím zůstat ležet.Přeji všem abstinujícím hodně štěstí
Věra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2567
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
Tak to držím pěsti a přeji velkou výdrž.Já abstinuji skoro rok,někdy to je těžké a jsem šťastná,když si večer můžu říci že jsem vydržela a těším se na nový den.Fakt to stojí za to. Ve svých 52 letech jsem si v létě udělala řidičák,koupila auto a znovu se stala zodpovědnou sama za sebe.Je mi fajn a to přeji z celého srdce i tobě.Je moc dobře o tom mluvit.Mě pomohlo i to, že jsem si psala takový něco jako deník.Teď mi pomáhá,že na internetu jsem našla tyto stránky.Je to super.
Dáša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2568
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
Tyto stránky nám taky pomáhají v tom, že nezapomeneme na to, jaký jsme byli my, když jsme pili, není to ke škodě.A ta radost, když můžeme pomáhat, co?Anonymně,od srdce, upřímně.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2570
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
tak to je pravda..radost pomáhat a mluvit o tom s lidmi kteří ví své je k nezaplacení.. mě osobně to moc pomáhá a jsem moc ráda že jste a píšete své problémy a pocity.Je to pomoc pro další a také podpora pro ty kteří se sebou bojují..Jen neztrácet naději..Přeji velkou výdrž..
Dáša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2572
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
Všem vám držím palce,Věro jsme na tom stejně,já nepiju půl roku a včera to byl 3měs.co jsem z léčebny v Bohnicích venku,moc mi tam pomohli.Občas nahlídnu sem na stránky a něco napíši,milá je Líba,ta mi odepisuje a radí.Je to dřina,ale cítím se fajn.Byla jsem závislá jen 7měsíců za to pořádně.Abstáky na detoxu nepřeju nikomu ani tomu největšímu nepřítelovi.Nerada bych to zažila znova.Je mi teprve 32let a nemíním být alkoholik.Jsem raději abstinující alkoholička.Ahooooj
síma
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2576
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
Símo, o to víc se snaž vydržet, mě bude v lednu 60 let, abstinuji skoro 7 let, stejně mě mrzí propité roky, zbytečné přežívání, žádný život.Abstinenci si vychutnávám, jsem sama, vdova, dost nemocná, stejně je to nejlepší údobí v mém životě.Jsem v klidu, pohodě, nerozčiluji se,trápení, bolesti jsou, jistě, beru je, řeším, dřív jsem utíkala k chlastu, nic neřešila, problémů jen přibývalo.Tak se měj, směj.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2578
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 3 měsíce  
Ženy, tak to je moc fajn pocit ,když se podívám na stránky a vidím různé odpovědi.A p,Líba je super ..hodně odpovídá a pomáhá.Mě je 52 a ještě chci toho hodně stihnout.Dokonce jsem si v létě udělala řidič.průkaz a jezdím autem.Jak se říká vše špatné je k něčemu dobré...zdravím a přeji výdž..
Dáša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3299
Re: nyní abstinuji Před 13 rok, 1 měsíc  
Ahoj Líbo,tak příští týden to bude 8měsíců,co abstinuji.Musím tedy říct,že jsem byla lyžovat v Alpách a s kámošem jsme vypili láhev vína k večeři v restauraci.Naštěstí to nepovažuji za porušení abstinence,ale svým způsobem to je porušení.Dřív jsem byla závislá,ráno jsem pila vodku,prošla jsem léčbou,tak ted se musím opět držet.Nemám chutě.Nevím,jestli bych neměla začít chodit znova na Antabus,co myslíš?
síma

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3554
Re: nyní abstinuji Před 13 rok  
Přeji všem klidný večer.
Ráda bych se se všemi podělila o svůj dnešní den, který byl tak zvláštní, že si to nemohu nechat pro sebe. Tak tedy:
Jela jsem ráno do práce. A jako každé ráno, využiji čas v MHD k meditaci. Tak normálně, poděkuji že jsem zdravá, že jsou zdravé moje děti a modlím se, aby se nikomu z nás ten den nic zlého nepřihodilo. Je to takový můj ranní rituál..Tak si tak jedu a přemýšlím o sobě a o jaru, jestli jsem se dneska modlila míň nebo co a ten nahoře měl jinou práci a buď mě neslyšel nebo na mě fakt zapomněl..Nevím.
Pracuji v centru Prahy v bance a tramvaj mi zastavuje tak 20 metrů před vchodem. Na předposlední zastávce si vytahuji cigaretu a zapalovač s tím, že si ještě venku zapálím, protože jsem měla spoustu času..Takový byl plán..
Celý život nosím vysoké podpatky. Od patnácti let. V zimě, v létě..Hodně vysoké podpatky. A celý život mám ve zvyku sedat stylem nohu přes nohu. Sednu si normálně, jen když cítím, že mi mrtví noha..Když to cítím, ovšem..A mám ve zvyku sedat si v tramvaji ihned u dveří, abych nemusela být v tlačenici při vystupování. Vyskočím, ladně seběhnu schůdky a je to..Tedy bývalo to tak, až do dnešního dne..
Na zastávce jsem vyskočila ze sedačky, v jedné ruce kabelku, v druhé ruce cígo a zapalovač a chci křepce odejít... Nějak pozdě jsem si uvědomila, že vnímám jen pravou nohu a z vozu jsem vypadla stylem, jakým skáče pytel brambor šipku do vody..Že je to v pr.. jsem si uvědomila záhy, ale už bylo na všechno pozdě a během toho krátkého okamžiku mi přeběhlo v hlavě tolik myšlenek například:
1. Abych si proboha živého nezlomila zápěstí (- opět - protože jsem měla před pár lety dost těžký úraz, kdy jsem spadla doma z půdy do přízemí, páč se mi zamotal pod nohama náš nemožný pes. Zlomila jsem si obě ruce, nohu, prasklou lebeční kost s těžkým otřesem mozku samozřejmě a jako následek roční absenci udržení rovnováhy. Příšerná zkušenost. Do nemocnice jsem si zaletěla vrtulníkem, na což si žel nepamatuji, neb jsem bolestí omdlela.. Nejhorší na celé záležitosti bylo to, že mě na wc i v koupelně musel obsluhovat ten člen rodiny, který měl zrovna čas...S jídlem to bylo taktéž..)
2. Abych si nerozšvihala ty nové kalhoty a nerozervala bundu.
3. Abych si nevyrazila zuby.
4. Aby mě z banky nikdo neviděl, jak se na ulici válím jako prase.
5. Kterak se okamžitě vypařit na Mars..
Vypadla jsem na ostrůvek a cítila šílenou bolest v levém kolenu a ten náraz mi kulminovat až do kyčelního kloubu. A jak se tam tak válím, v jedné ruce kabelku a v druhé rozmačkanou eLeMku. Seběhli se dva bezdomovci, kterých je tam požehnaně a rychle mě odtáhli pryč, protože jsem měla jednu nohu pod vozem... Zapalovač přiletěl pod nohy jedné takové pani a ta na mě zaječela: Noo, to máte z toho kouření!!!" ..překročila mě a nastoupila do tramvaje...Baba jedna!!
Kluci ušatý mě pomohli na nohy, bolelo to jako čert, chtěli po mě mobil, aby zavolali záchranku a já jsem se zmohla jenom na prosbu, aby mi prosím pěkně pomohli do té skleněné budovy, že už budu oukej...K bance mě dotáhli, strčili mezi lítačky a vrátný, který mě vždy uctivě zdraví, na mě koukal jako zjara. Já zválená, myslel si, že jsem zlitá jak Dán a noc jsem trávila na smícháči ve společnosti mého doprovodu a popíjením krabicáků..
V práci jsem se zapíchla do křesla a celý den jsem se z něj nehnula. V poledne mi kolegyně navrhla, jestli se s ní nechci mrknou po obchodech. Odmítla jsem, ale řekla jí, že jí půjdu opatrně vyprovodit ven před budovu a konečně si zapálím..Sjedeme výtahem, v jedné ruce držím eLeMku, v druhé zapalovač, vycházíme lítačkami a já nevím, jestli jsem tu ruku nějak blbě držela za sebou, dveře jak pinkly o sebe, ucvakly mi cígo u samého filtru a já na ten pahýl chvíli čuměla a když mi došlo, že filtry nekouřím, otočila jsem se a vrátila se do kanceláře, ze které jsem už nehnula.
Z práce jsem šla tak opatrně, jak o jen šlo...každý krok jsem vážila..Došla jsem domů a přesvědčená, že jsem doma a v klidu si tedy KONEČNĚ zapálím u kávy. Dala jsem si vodu, mezi tím dala dvě lžičky rozpustné kávy, zalila do půlky horkou vodou (dávám půl napůl s mlékem) a chtěla jsem si osladit. Vidím - cukřenka prázdná. Vezmu tedy sáček s krystalovým cukrem a sypu a sypu. Ale ne do cukřenky, nýbrž do kávy, až je hrníček plný. Zase zírám a myslím si něco o počínající demenci.. Vyleji tedy ten kávový sirup do dřezu, umyji hrníček, dám znovu vodu, otevřu sklenici s kávou, dvakrát naberu kávu. Zavřu sklenici, vezmu vodu a chci zalít kávu v hrníčku - která tem ovšem nebyla. Ty dvě lžičky kávy jsem místo do hrnku hodila do dřezu...
Sečteno podtrženo - já si tedy o celé věci myslím to, že se prostě někdo nahoře rozhodl, že mě odnaučí pít kávu a kouřit. Aby všem mým závislostem byl jednou pro vždy učiněna přítrž..
Mám hroznou chuť si zapálit..Koleno mám oteklé a bolí, tak leduju mraženou mrkví s hráškem, holeň mám modrou a kyčelní kloub asi brzy stejně půjde do šrotu. Paradoxně - mozek mě nebolí, nemůže protože si asi vzal dovolenou.
Přeji všem prima večer a přeji každému z vás, aby nikoho z vás nic zlého nepotkalo.

P.S.A nedávejte si v MHD nohu přes nohu.
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 09/03/2011 20:45 Provedl: Radka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3556
Re: nyní abstinuji Před 13 rok  
tak tomu se říká den D, neboli den deb.l, mějte se hezky a asi fakt radši teda nekuřte
martinab
Junior Boarder
Příspěvky: 29
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter