Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...36
Dolů
Téma: Nepít je těžká pohoda
*
Nepít je těžká pohoda Před 14 rok, 11 měsíce  
dobrý den,jmenuji se Petr a jsem abstinující alkoholik už(teprve) 10.měsíců,má oblíbená scéna ve filmu
Rok ďábla,v níž Jaromír Nohavica vysvětluje svou teorii alkoholismu zní:kopec K a na úpatí toho kopce normální průměrný člověk,chlastá jako duha a jde nahoru,vše je v pořádku absolutně vše,dokud jde nahoru dobrý,ale vrcholek je zlom a pak jen cesta
dolů,o co jde:někdo chlastá celý život a nic se mu nestane,protože jak říká J.N.někdo má kopec vysoký a celý život na ten vrcholek nedojde(volně převyprávěno)můj názor je trochu jiný já myslím,že cesta s alkoholem je spíše cesta s kopce a z jak vysokého kopce kdo jde,já už svou horu slanil trvalo mi to 25let pití kdo má problémy s alkoholem a čte si na tomhle webu je na dobré cestě,protože si začíná uvědomovat,že má problém,šance s tím něco dělat má pouze ten,který si řekne ano jsem alkoholik,není to jednoduché znám spoustu lidí v mém okolí,kteří pijí přes míru,ale problém si nepřiznají,proto když tady čtu příspěvky o radu pro pomoc
pro svého manžela/ku,přítele/kyni atd.mám špatnou zprávu pokud dotyčný sám nebude chtít tak šance je hodně malá spíše nulová člověk nemá nikdy vyhráno tahle nemoc
požaduje 100%ní trvalou abstinenci,žádné jsem z toho venku trochu mi neuškodí,(toho už jsem tady taky přečetl dost)alkohol si dávám pouze ve vodě po holení(zatím v poho )s alkoholem už nebojuji pouze ho ignoruji,do nového roku přeji všem to nej,těm kdo chtějí přestat pít bojujte stojí to za to,
Petr
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Ostrava Narozeniny: 05/03
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Petr

Re: Nepít je těžká pohoda Před 14 rok, 11 měsíce  
Petr 30. září 2010 (01:34) | Ahojky všem, je mi 40. Pokud zpětně vzpomínám, jsem alkoholik od začátku, prostě nemusel jsem se dopít k závislosti, závislý jsem byl už před pětadvaceti lety, kdy jsem začal pít, s kamarády hospody, zábavy karnevaly vandry, vždyť pít se dá všude, první čůča někde v parku (do 18. bylo daleko) vždy podle hesla je mi jedno co piju, hlavně,že se motám, po dvacítce diskotéky, bujaré večírky, první bolení hlavy po ránu, vše je ještě v pohodě, mladé tělo hodně snese, později setkání s mou drahou ženou, narození syna, první skryté láhve ve skříni, pořád je to v poho, nemám rád pozvání na jedno dvě, proč? Piju přece, abych se opil né? Začínají mé občasné šňůůry 2-3dny nonstop, střízlivění bolí, musím dokrmovat, pak zase pár dnů klid. Dopracoval jsem to až k půl litříku tvrdého denně, fernetu, rumu. Drahé, levné je to jedno, daří se mi to tajit jen občas mi to ulítne na ty 2-3dny total, nemám se za to rád. Říkám si chlapče, skonči s tím zavčas nebo bude hůř, není to tak jednoduché, potkáváte přátele, známé i neznámé blábolíte, v puse žvýkačku s pocitem, vždyť to na mně není poznat....JE.....
Průsery první slibování, že to bylo naposled, návštěva psychiatra a abstinence po dvou měsících, je to dobrý 1-2pivka přece alkoholika nedělá. Kontrolované pití je přece možné....NENÍ...opravdu né. A jsem zase v ..., mým nejbližším se to nelíbí (lze se tomu divit), návrh na rozvod, soud o přidělení syna. Tak to už je důvod k opravdovému zamyšlení.
A má součastnost: jsem s rodinou 8. měsíc abstinuji, neberu léky nikam nedocházím, doma je alkoholu dost. Ale já se ho netknu Už nikdy ... vím, že nemůžu. Jedna sklenička a "už v tom zase líítááme, haťa paťa" Prostě ne. Mám rád svou ženu, syna a to mi za to nestojí abych je ztratil. Tenhle web je skvělý, chodím sem už pár let a panu doktorovi za jeho práci moc děkuji.
A těm s problémy vzkazuji: bojujte, stojí to za to.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 24/01/2011 20:37 Provedl: aapetr.
Petr

Peťo, díky za to pohlazení, dobrou zprávu.Nemusíš být alkoholikem, jen pijanem, což je rozdíl, že přestat není pro Tebe taková velký problém, nemáš prostě ten chlast v genech.Ale neusínej na vavřínech, už jsi poznal, že kontrolovaně nejde pít, a chlast číhá pořád.nezkoušej to ani po letech.Když by náhodou přišly alkoholické sny, nezoufej, dokáží pěkně rozhodit, zavolej třeba mně, nebo někomu z AA, jsou kontakty na internetu.Ty sny jsou svinstvo, hodně lidí dostanou.Volej klidně v noci, já to znám, nebýt telefonu, hovoru s kámoškou, už jsem to chtěla vzdát.Brečela jsem vzteky, smutkem, strachem....jo, to je alkoholismus.A ta střízlivost je lepší a lehčí, stejně jsem ve střehu.Rodina za to stojí.
Liba

to,že je to těžká pohoda myslím v tom smyslu,že si to opravdu užívám
Petr
Fresh Boarder
graphgraph
Petr

Peťo, užívej, měj se, směj se, život se má žít, nepřežívat s chlastem.Je to jen pití.Absinenci zdar.
Liba

Re: Nepít je těžká pohoda Před 14 rok, 10 měsíce  
Že by svět přestal pít?Kde jste přátelé?
Liba

včera to bylo 11.měsíců bez alkoholu a je mi skvěle
Petr
Fresh Boarder
graphgraph
Petr

blahozelam, si dobry
katka

Petře,
na vaší misce vah, kde jsou důvody proč nepít je hodně těžké závaží, jak vyjadřuje vaše téma v tomto vlákně, gratuluji.
Květa
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 08/24

Taky blahopřeju,je k čemu.Máte to už v hlavě ujasněný a to je to nejdůležitější.
ivlik

Stránka: 12345678...36
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter