Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Probuzený alkoholik
Probuzený alkoholik Před 2 týdnů, 2 dnů  
Ahoj,
Jmenuji se Honza, a jsem alkoholik se stylem hladinkáře, obávající se transformace do kvartála.
Chodím sem už několik let, ale nikdy jsem se nezaregistroval, natož něco napsal. Protože bych sem mohl maximálně napsat příběh a chyběla by mi ta druhá půlka – skutečná touha nepít. Tím jsme nápomocní nejvíc.
Přečetl jsem toho na fóru stohy a smekám před vámi. Před vaší odvahou abstinovat a nabyté životní moudrosti. Na každého nováčka zareagujete a trpělivě píšete své odpovědi. Fórum je velmi cenný zdroj informací pro ty, kdo chtějí.
Já nebyl připraven přestat pít, a hlavně jsem nechtěl. Nějak to „doklepu“ do stáří s úsměvem a pivkem v ruce. Čím dál víc a s větší bolestí mě bylo jasné, že to takto nebude.
Naštěstí jsem se rozhoupal a začal abstinovat. S mírným limitem – zkusím to na měsíc, pak se „rozhodnu“ jak dál. S každodenním prohlášením – Dnes nepiju.
Již to bude měsíc. Jak se rozhodnu po měsíci je mi už teď jasné. Abstinence se pro mě rovná svobodě a dlouho mi nebylo dobře tak, jako teď. Mé existenciální krize plné nechuti tu být, účastnit se života jsou pro teď pryč. Já cítím klid a chuť žít. Jak vzdálený známý pocit:) Neusínám na vavřínech, protože démon alkohol nespí.
Naštěstí alkoholová kariéra nebyla má jediná. Přes 10 let objevuji a zkoumám podstatu reality a nás v ní. Jsem na cestě. Na cestě k sobě. Před rokem jsem měl vizi ohledně projektu, který jsem díky bohu nyní odstartoval. Probuzeného alkoholika, kterým jsem a myslím, že nejen já.

www.probuzenyalkoholik.cz

Věřím, že pouze osobní příklad toho, jak jsme to měli a co nám pomáhá je jediné, co můžeme předat. V Alkopedii a v zápiscích Cesta je na konci speciální oddíl pro další abstinující, případně ty na cestě. S kým bude má myšlenka rezonovat, může sdílet jak to měl a co mu pomáhá. Byla by škoda, kdyby stránky Probuzeného alkoholika obsahovali jen můj pohled.

Hodně úspěchů nám všem
Probuzený alkoholik
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 27/09/2025 10:30 Provedl: PA.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter