Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Jak mi pomohl TGM
#19520
Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Chtěl bych se s vámi podělit o můj příběh, jak jsem to měl s alkoholem. Pomůže to mě, protože se z toho zase vykecám a myslím, že to může být i trochu návod a trochu varováni pro ostatní.

Je mi 43 let a popíjel jsem dřív alkohol, jako většina přátel, ale někdy i víc. Asi víte, o čem mluvím. To bylo od 20ti do 33ti let. Prostě jsem si užíval života. Často to bylo do “mrtva", ale ráno jsem vstal a šel normálně do práce. Bylo tak nějak pořád mnoho let veselo. Nepil jsem každý den, ale často víkendy byly “moje”...
Pak ale nastal opravdu velký zvrat a šlo to se mnou z kopce. To mi bylo 32.
Rozchod z přítelkyní, nucený odchod z práce a právě započatá rekonstrukce bytu. Vše přišlo v jednom týdnu.
Byl to opravdu velký kopanec do hlavy a já jsem to řešil tak, že jsem nechal dělníky pracovat doma a šel jsem na pivo. Tvrdý ani víno jsem prakticky nepil.
Rekonstrukce se bohužel protáhla na 5-6 týdnů a já tyto týdny doslova prochlastal od rána do večera. V 09:00 jsem klepal na dveře hospody a končil, až když hodili hadr na pípu. Každý den to tak bylo…
Byt se podařilo udělat pěkně, ale já jsem mlátil hlavou do zdi, protože jsem musel bojovat s chlastem. Ani jsem z bytu neměl radost.
Dostával jsem se do situace, že jsem nespal. Ráno mi bylo do breku, když jsem se podíval do zrcadla, ale nešlo to nijak změnit. Klepal jsem se od rána do prvního piva na stole. Chtěl jsem si jít hledat práci, ale za hodinu už jsem seděl v nejbližší hospodě a byl jsem tam až do večera. Dostal jsem prášky na spaní, ale ani ty mne neuspaly. A to jsem polkl celý, místo půlky, jak mi bylo striktně doporučeno (prý to je silný driják).
Bylo mi hrozně každý den a potřeboval jsem nějakou pomoc od přátel. To bylo ale všechno špatně. Pomoc mi nabízeli u piva v hospodě. Jen mne vyslechli, tak řekli, že to bude dobrý…. no toto bylo velké ponaučení, stran přátel. Ano, chyba byla hlavně ve mně. Vím to a nikoho neviním. Bohužel i můj otec, kterého jsem do Prahy pozval a problém mu vysvětlil mi navrhl jít na pivo a vše probrat. (chyba). Měl jsem pocit, že to ani nechtěl slyšet.
Tohle všechno trvalo 4 měsíce.

Protože jsem cvičil jógu pár roku před těmito problémy, tak jsem si vzpomněl na p Nešpora, ke kterému jsem chodil na jógové semináře.
Napsal jsem mu email a vylíčil problémy. Byl tak hodný, že mi ihned napsal zpět a navrhl schůzku u něj v Bohnicích.
Chtěl jsem to ale zkusit sám a navrhl jsem odjezd z Prahy na druhou stranu republiky s tím, že nebudu pít celý týden. Jen procházky a přemýšlení, co jsem všechno udělal špatně. Pan Nešpoř souhlasil a odpovídal na emaily, které jsem mu skoro každý den psal. O tom, jak se cítím, o tom světýlku na konci tunelu, jak je mi šoufl, jak zakopávám na rovném chodníku, jak mám divný pocit z kolemjdoucích a že jsem blbec atd….
Já si pořád říkal, že toto ještě není stav, že bych byl alkoholik. Nebo už ano? Dodnes to nevím.

Dovolte mi pokračovat….
Po této léčebné kůře jsem začal žít opět normálně. Podařilo se to. Nová práce a vše bylo jako dřív.
Mnoho let uběhlo, já se oženil, velmi šťastně a máme kupu dětí. Pivo jsem pil dál, ale už s rozumem, ikdyž ?!
Pokud žena odjela s dětmi na víkend pryč, tak jsem také dokázal propít víkend. A v pondělí jsem se cítil hrozně.
Asi tam někde ve mně uvnitř zůstala "ta doba", kdy jsem pil moc a nezvládal to.

A proč zmiňuji Masaryka v mém psaní.
V roce 2012 v záři, to vypukla alkoholová tragédie, jsem v neděli poslouchal v radiu p. Nešpora, jak hovoří o naši společnosti a její lásce k alkoholu. Dost mne to dostalo. V rozhovoru ovšem zmínil Masaryka. Uvědomil jsem si, jak lidé prahnou po alkoholu, jak se o tom všude hovoří, jak lidé zmiňují alkohol ve všech pádech. Jak jim to chybí a že vlastně prožívají osobni tragédii, protože se nemohou nikde napít. Ani na vlastní svatbě. Připadalo mi, že po chodníku chodí lahve alkoholu, místo lidí.

Zde to je a toto mi ukázalo směr kudy jít.
www.phil.muni.cz/fil/blok/katedrovy_kost_2004/pavlincova.html
Tento článek jsem přečetl v tu neděli asi 100 krát a rozhodl jsem se přestat pít alkohol. Žádný alkohol a to hned.

Prostě, ze dne na den, nebo vlastně z minuty na minutu. Seděl jsem v autě na parkovišti a přemýšlel.
Rozhodnutí jsem učinil a začal jednat. Napsal jsem o mém rozhodnutí p. Nešporovi a i s poděkování za pomoc v letech minulých a za rozhovor v radiu. Pan Nešpor mne pozval do Bohnic, abych se zúčastnil sezení AA. Byl jsem tam a nikdy na to nezapomenu.

Jenže ouvej.
Prvních pár dní jsem měl takový divný pocit, jako před léty, když mi p Nešpor pomáhal. Bylo mi divně, klepal jsem se a chtěl jsem jít na pivo. Dokonce jsem si říkal, že je to blbost, co jsem se rozhodl udělat (nepít alkohol). Že by mi ten alkohol nechtěl dát pokoj? Řekl jsem si, že to je o důvod víc nepít žádný alkohol a vydržel jsem to. Už to budou skoro dva roky a já jsem naprosto v pohodě. (Ale nikdy neříkej nikdy)
Vůbec to pití nepotřebuji. Zhubnul jsem 10kg a jsem na normální váze. Cítím se opravdu skvěle. Do hospody nechodím. Hraju si víc s dětma. Občas jsem si koupil nealkoholické pivo, nebo nealko víno , ale to už teď dlouho nekupujeme. Nemám na to ani chuť. Jediný problém, který stále mám je ten, že musím neustále někomu vysvětlovat, že nepiju alkohol.

Často se dívám na tyto webové stránky a čtu si vaše příběhy. Držím vám všem palce.
Tento dopis, co jsem napsal, jsem plánoval dlouho. Je fakt, že to pomáhá hlavně mě, ale snad si z toho někdo vezme ponaučení.
Nevím, jestli je to vlastně zajímavě napsané, protože nejsem dobrý písmák. Třeba ano…


Všechny zdravím
Pepa

P.S. Masaryka jsem ve stejném rozhodnutí předběhl o 5 let. a já u toho rozhodnutí také zůstanu.
Pepa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19521
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Napsané to moc dobře není, ale budiž, vypovídal ses. Pokud ti to pomohlo na strastiplné cestě abstinenta, pak sláva. Jinak, mým vzorem je spíš živočišný Churchill, než suchar Masaryk. Zachránil Británii před Hitlerem, vychlastal flašky whisky denně, (možná i víc) vykouřil x doutníků... dožil se 91 let.
Jiří

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19522
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Pepo, díky.Jen doporučuji občas na AA zajít, jen tak, proč, poznáš sám, udělej si áčkové Kroky.Pan primář je moc hodný, věnoval se ti navíc, mimo pracovní dobu, radí závislákům srdcem, pomáhá, kde se dá.Ještě, že ho tu máme, nebere svou práci jako kšeft.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19523
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Libo

já se tam v AA ještě určitě ukážu. Bylo to pro mne velmi důležité. Už jen pozdravit pana doktora. Pomohl mi dostat se z velký problémů a hodně si ho za to vážím.
Pepa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19524
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Jiří napsal:
... mým vzorem je spíš živočišný Churchill... vychlastal flašky whisky denně, (možná i víc) vykouřil x doutníků... dožil se 91 let.
Jiří,
uniklo Ti,že sir W.Ch. chľastal v trojke:
s Parkinsonom a s Alzheimerom.
(poznáš tých dvoch?)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19528
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Sleduju, že ty ses do mě musel přímo zamilovat, Ja. Reaguješ prakticky na každý můj příspěvek. Kdybych napsal, že dnes bylo horko, jistě bys to okomentoval. To není jen tak... Nezdá se ti o mně? Ale bacha, nemáš šanci, já jsem na holky.
Jiří

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19529
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Jiří
můžete mi udělat laskavost prosim? Nepište do tohoto vlákna. Děkuji. Pepa
Pepa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19530
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Ahoj Pepo.Že jsi alkoholik,to jsi přijal.Je to fajn,že jsi našel odvahu hledat pomoc,stejně jako sem napsat.Souhlasím s Libou.Hledej společnost stejně založených lidí.Alkoholismus je velice záludný.Když jsem se s ním potýkala sama?Nikdy mi to dlouho nevydrželo.Dokázala jsem ukecat sama sebe,dokázala jsem se pro něco vytočit,dokázala podcenit tuto nemoc,dokázala jsem na ni zapomenout a podobně.Pokaždé ta mrcha jako by číhala na mé oslabení,slabou chvilku a bylo zaděláno na průšvih.Popřemýšlej o tom.Život za to stojí-prožít ho a vychutnávat tak,jak jsi dříve vychutnával účinky alkoholu.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19532
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Pepo, áčka jsou takové doléčování, tak doufám zajdeš, panu Nešporovi klidně poděkuj hned, určitě ho to potěší, mail máš, ne?
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19533
Re: Jak mi pomohl TGM Před 9 rok, 10 měsíce  
Jiří napsal:
... ty ses do mě musel přímo zamilovat... bacha, nemáš šanci, já jsem na holky.

Jiří,
počúvni Pepa a rešpektuj ho! - je to jeho vlákno!


Založ si vlastné:
- chválenkárske a homofóbne.Pre zákerných narcisov ako si sám.

Info pre Tvoj HW:
"Nie som homo ani metro-sexuál. Žijem triezvo a skromne.
Vychvaľovať/Chlubit som sa ešte nestihol naučiť - ani mi to nechýba."

Pepo/Jozef,
ospravedlň ma, že to píšem sem - do Tvojho vlákna ale asi to tu patrí.
Ďakujem!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 11/06/2014 08:20 Provedl: Ja. Důvod: Úprava oslovenia.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter