Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Moje charakteristika
#2369
Moje charakteristika Před 13 rok, 5 měsíce  
Ahoj všem. Jsem tady nový, registroval jsem se před chvílí. Rád bych o sobě něco napsal a chtěl bych poprosit o Vaše názory. Je mi 25 let. V 16-ti letech (rok 2001) jsem přišel na internát střední školy, kde bylo zvykem trávit odpoledne a večery v hospodě. To byl můj začátek pití. Vzhledem k nedostatku financí to většinou bylo pivo a fernet. Často mi bývalo špatně, zvracel jsem. Ve třetím ročníku, dva měsíce před začátkem letních prázdnin jsem byl přistižen v noci na intru opilý a vzhledem k tomu, že to nebyl první případ, škola se mě rozhodla vyloučit.
V té době jsem objevil šanci na poměrně slušně placené zaměstnání, tak jsem se toho chopil. Fakt, že jsem si začal poprvé v životě vydělávat svoje vlastní peníze, se projevil samozřejmě i na mém pití. Jednak jsem začal pít místo ferneta finskou vodku, ale zároveň se objem alkoholu, který jsem vypil, zvýšil.
Dneska je moje situace asi taková, že když se stane, že nemám peníze na kvalitu, tak si tuzemák nekoupím - protože mi dělá špatně od žaludku. Všechno "nečiré" mi nedělá dobře. Becherovky, různá ta jablíčka, Jagermaister... moje tělo to nějak neumí přijmout a ani mi to nechutná. Naproti tomu je ale faktem, že většinou peníze mám. Pak pro mě není problém vypít za večer láhev vodky a cizí člověk to na mě nepozná. Ani ráno nemám kocoviny, zkrátka už to není jako na střední škole. Množství, které vypiju, je kolísavé. Ale málokdy je den, kdy nepiju vůbec nic. Takové minimum jsou pro mě cca tři panáky.
Neopíjím se do němoty, neválím se nikde po příkopech. Přesto určitým způsobem jsem začal přemýšlet nad tím, jestli to pro mě představuje problém. Na jednu stranu nemám potíže v zaměstnání, mám spoustu zájmů a jsem poměrně aktivní člověk. Na druhou stranu je tady ale to množství alkoholu, které vypiju.
Je pravdou, že když to z nějakého důvodu nejde (jedu někam autem, potřebuju ze společenských důvodů, aby ze mě "netáhlo",.. atd.), tak s tím takový problém nemám. Netřesu se, nepotím se, představa, že bych se napil ráno je mi odporná.
Tak a teď babo raď. Jsem alkoholik? Už sám fakt, že jsem vyhledal tenhle web, registroval se do fóra a ptám se na to, asi naznačuje, že vnitřní pochybnosti mám...
Může mi poradit někdo zkušenější? Mám raději začít uvažovat o nějakém postupu? Fakt nevím...
Jaroslav
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Česká Lípa Narozeniny: 10/01
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2370
Re: Moje charakteristika Před 13 rok, 5 měsíce  
Jarku-pokusím se vysvětlit.U lidí,kteří mají indispozici k závislosti,velice rychle stoupá tolerance k pití.Potřebuje své dávky zvyšovat,aby se tím dostal do nálady,vnitřní pohody.Pokuste se pro sebe zmapovat-co vám alkohol ,jeho pití přináší,nahrazuje.Z počátku tomu tak je.Zmapovat si,jak na tom DOOPRAVDY JSTE.Někomu alkohol přináší povzbuzení,dodává sebevědomí,pocit sebedůvěry,rozpouští splín,je to jediný způsob relaxace-odpočinku,také lék na úzkosti,či deprese...je toho hodně.Ale váš směr-STÁT SE ALKOHOLIKEM-POKUD SE NEROZHODNETE JINAK-JE VÍC JAK JASNÝ.Ve Vašem případě bych neváhala navštívit psychiatra AT a snažila se formou psychoterapie UVĚDOMIT-ALE TÉŽ ZDRAVÝM ZPŮSOBEM ŘEŠIT VÁŠ PROBLÉM.Pití ho neřeší jak vidíte vůbec-opak je pravdou!
Jana Mertosová
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2378
Re: Moje charakteristika Před 13 rok, 5 měsíce  
Jardo, jestliže máte v hlavě už podezření, něco se děje!Jsou silní jedinci, co pijí hodně, nestanou se závislý, je jich minimum.Jste chytrej kluk, čucháte něco špatného, zkuste nejdřív aspoň týden nepít ani kapku alkoholu, když Vám to nebude nic dělat, žádný chutě, vydržte měsíc, možná jste v pohodě.Ale, může přijít čas, že vypijete velice rád a rychle i to nejhnusnější čůčo, bude to pro Vás lahůdka!Bacha!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2402
Re: Moje charakteristika Před 13 rok, 5 měsíce  
Jarku.Jakmile člověk začne přemýšlet o tom,že jeho pití není v pořádku.Věřte,že to začíná být pravda.Jsou to první signály,které mají tu tendenci každého varovat.Začínají blikat kontrolky-pokud je neuposlechnete začínají problémy narůstat.Nemusí vás přistihnout nikdo,nemusí vás vidět,ale Vaše já zná PRAVDU.Jsou alkoholici,kteří úzkostlivě dbají o to,aby nic z toho nevyšlo na světlo.Úzkostlivě dbají o hygienu,mají perfektně uklizeno,dokážou být příjemnými sousedy a enormně zodpovědnými zaměstnanci-jen ze strachu z vlastního odhalení.Potřebují si jen dokazovat,že jsou a jak jsou dobří.V podstatě zastírají a lžou nejvíce sami sobě.Aniž by prokoukli záludnost svého počínání,které se může krutě vymstít.
Jana Mertosová
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2408
Re: Moje charakteristika Před 13 rok, 5 měsíce  
Jistě.Vymystí se to, protože moc dlouho nevydrží hrát toto divadlo.Padají dolů, za čas nestihnou nic, ví to o nich všichni,a alkoholik musí s pravdou ven.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2591
Re: Moje charakteristika Před 13 rok, 4 měsíce  
Zdravím všechny lidičky . Říkají mi Rousice.
Je mi 47 let a jsem alkoholička. Abstinuji deset let ( za pár dní dovrším desítku ). Samozřejme, měla jsem i pár jednodenních recidiv , ale ty se mi vždy podařilo díky mým obranným mechanismům utnout hned zkraje.
Protože hledám diskuzi, na které bych mohla psát otevřeně a bez potlačování svého já, rozhodla jsem se registrovat na tomto fóru. Snad to bude ku prospěchu mému i ostatních, pokud budou zájem číst moje příspěvky a něco jim to dá do života. Jinak jsem úplně normální "baba", mám tři dospělé dcery a žiji sama. Chlapa nehledám, můj bývalý manžel mně naučil pít a stáhl mně sebou.
Ve svém životě má hlavní místo moje nejmladší dcera, potom práce a koníčky, kterých není málo. To jsou moje pilíře střízlivosti.A taky dvě moje černá zlatíčka, kočičky.
Task prozatím jsem napsal něco málo o sobě a budu se těšit, že i já budu moci přispěti do tohoto fóra a něco si odnesu. Rousice
Rousice

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter