Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: deti alkoholikov
#25217
deti alkoholikov Před 9 rok, 2 měsíce  
Zdravím! Ako ste si už možno všimli v inej kategórii, moja mama práve umiera na choroby spôsobené alkoholizmom. Jej otec bol alkoholik tiež. Začínam sa zamýšľať nad sebou. Nepijem často, na Silvestra, na občasnej stretávke so spolužiakmi zo strednej školy, zriedkavo pivo, víno vrámci romantickej večere pri sviečkach. Nemám tendencie odmietať alkohol len preto, že moja mama sa upila do stavu, v akom je teraz. Som presvedčená o tom, že by som nikdy neublížila blízkym tak, ako ona ublížila nám. Som presvedčená o tom, že alkohol nikdy v žiadnom prípade nemôže vyriešiť akékoľvek ťažkosti, ktoré človek má. Napriek tomu, ako tu čítam rôzne príspevky na tomto fóre, začínam mať dojem, že to nie je tak celkom v našich rukách. Akoby alkohol mal moc ovládnuť každého či chce či nie, a nás, deti alkoholikov, hlavne. Myslíte, že by som mala absolútne prestať piť, úplne vylúčiť aj pivo po ťažkej večeri? Som skutočne ohrozená, alebo je to celé na mne?
mockingbird

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25224
Re: deti alkoholikov Před 9 rok, 2 měsíce  
Myslim, ze kazdy zdedi nejake dispozice od rodicu. Ale nakonec to je na nem, jak bude zit. Pokud zacne pit, rad to svali na rodice, nez aby priznal svou chybu a selhani. Je to jen v tve hlave. Pokud mas strach a tolik si neveris, prestan. Ale treba to bude v pohode. Jakmile zacnou pochybnosti a vedomi, ze se tesis na nejaky den, kdy se budes moci napit, je cas okamzite prestat.
nikola1

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25253
Re: deti alkoholikov Před 9 rok, 1 měsíc  
Práve naopak, verím si a viem, že by som nikdy tak najbližším neublížila. Chcem urobiť všetko preto, aby som bola iná ako mama. Ale tie príspevky, čo čítam na internete, ma trochu vydesili. Že je to akoby dané genetikou.
mockingbird

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25257
Re: deti alkoholikov Před 9 rok, 1 měsíc  
Genetická predispozice vůči jakěkoliv nemoci neznamená, že ta nemoc u člověka, kterého se to týká opravdu propukne. Navíc jsem nikde neviděl, že by doktoři byli schponi říct jakého procenta ldí by se týkal alkoholismus/jiné závislosti. Nepřemýšlej o tom, chlastej přiměřeně (s Mírou nemusíš ).
Jinak si pamatuj "Strach zabíjí myšlení, strach je malá smrt." Frank Herbert - Duna
Petr N
Platinum Boarder
Příspěvky: 510
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25262
Re: deti alkoholikov Před 9 rok, 1 měsíc  
Máš výhodu v tom, že víš, co alkoholismus je, a že můžeš být ohrožená, tak sama poznáš, kdy tě ten alkohol dostává, můžeš včas přestat.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter