Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...78910111213...18
Dolů
Téma: Abstinuji = peklo doma
Re: Abstinuji = peklo doma Před 8 rok, 3 měsíce  
Takový dovětek. Vemte si alkáči svůj poslední rok. Jak dlouho jste byli pod vlivem a jak dlouho abstinovali.
-------
Za poslední rok jsem abstinoval 365 dní. Žádná práva si nevyřvávám jednoduše je mám ze zákona.. Podporu a pochopení od nepijících nepotřebuju. Plácat po ramenou taky nepotřebuju.. Nepřipadám si příliš odlišný od okolního prostředí jako alkoholik. Vidím spoustu pijících alkoholiků, workoholiků, feťáků, závisláků na adrenalinových sportech, obézních, závislých na sexu, depresáků, duševně nemocných lidí, lenochů, závistivců... Každý člověk má nějaké problémy. Mimochodem i alkoholik může mít těch pár nemocí... Kdo je bez viny, hoď kamenem... Dokonce se nezastávám ani jiných alkoholiků. Není alkoholik jako alkoholik, stejně jako není každý schizofrenik/diabetik/glaukomatik/ stejný.. Prostě alkoholik není ubohý nemocný chudáček ve zdravém světě.. Není to černobílé. Všichni lidi mají nějaké problémy. Ale dokud jsem pil, tak jsem viděl jenom ty svoje.
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Pert,
na tvojich príspevkoch je vidieť, že si už vyzretý abstinujúci alkoholik, je v nich veľa pravdy, pokory a vyrovnanosti- je to proste vidieť, že tá hlava je už dlhšiu dobu ,, čistä"....Dík, že si tu
Medovka
Expert Boarder
graphgraph

Krtek to su pocity spoludiskutujucich.ja som rada ze ma kontroluje pretoze mam motivaciu zlepsovat sa a nepit. mam voci nemu uctu a nechcem ho sklamat ale zasa odtial potial. myslim si ze na vztah su dvaja a obaja by mali spolupracovat navzajom a respektovat sa.vtedy toma zmysel a co sa tyka testera tak ten uz nepouzivame pretoze ten moj ma ma tak precitanu ze na mne vidi aj jedneho panaka.
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Pohľad partnera na abstinovanie alkoholika sa zmení po recidíve a najmä opakovanej. Veď aj to, že ti manžel povie, že teraz si už môžeš dať asi naznačuje, že o alkoholizme ako takom veľa nevie.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Medovka napsal:
Pert,
na tvojich príspevkoch je vidieť, že si už vyzretý abstinujúci alkoholik, je v nich veľa pravdy, pokory a vyrovnanosti- je to proste vidieť, že tá hlava je už dlhšiu dobu ,, čistä"....Dík, že si tu

Nic si nepochopila. Takhle líbivě jsem si sypal popel na hlavu v začátcích abstinence.. Zjistil, že to lidi rádi slyší, když budu říkat, jaké jsem zvíře.. :-D. Jen další maska.
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Tu nejde o prava a povinnosti abstinujuceho alkoholika, ale o partnersky vztah ako taky.

Samozrejme, ze pokial niekto zacne abstinovat a poprosi partnera, aby ho obcas skontroloval trebars aj tym alkohol-testerom, tak je to v poriadku.
Ale pokial o to neziada, tak je to ponizujuce a podla mna to vztah moze len zhorsit prip. uplne znicit.

Ono uz je dost tazke ten vztah po tej ere alkoholizmu ustat a postupne ho davat do poriadku.

A samozrejme chapem kazdeho, kto sa rozhodne alkoholika bud pijuceho alebo abstinujuceho opustit, ma na to plne pravo.

Ale pokial sa rozhodne zostat a chce dat este tomu vztahu sancu, tak tam to bez dovery naozaj nejde.

Pokial sa niekto naozaj rozhodne abstinovat, zalezi to hlavne na nom, ci aj bude.

A partner ho moze kontrolovat kolko chce, pokial sa alkoholik rozhodne, ze pit bude, tak cestu si vzdy najde. Tak k comu tie kontroly? Je to ponizujuce, k nicomu to nevedie a moze to jedine tak doviest slabsie povahy zas k pitiu.
Mne keby dal partner fukat, len za to, ze mam dobru naladu, tak by tiez nestihol pocitat tie schody, tak ako pise Ladis.

Zazil si so mnou peklo a vazim si ho za to, ze to ustal a ze sme dokazali po tych rokoch mojho pitia v podstate zacat nanovo.

Ale pit som chcela prestat ja a len ja a keby naozaj nechcem, tak by ziadne kontroly nepomohli, pila by som do dnes.

Ja ked som pijavala, tak kvartalne a ked to na mna uz islo a vedela som, co bude nasledovat, tak som mojho priatela prosila, aby potom ked uz budem mat dost vsetky flalse schoval a nedal mi nic, ani keby som neviem ako vyvadzala.
A on bol z toho v soku, ze to nemoze spravit, ze ved ja som svojpravna osoba a on nie je moj bachar ani moj otec, aby sa takto ku mne spraval.

Rokmi uz potom tie flase schovaval, lebo vedel, ze budem pit, pokial nevypijem vsetko co najdem, ale velmi sa mu to priecilo, bol z toho nestastny a bolo to proti jeho presvedceniu, takto sa ku mne spravat.

Kazdy sme samozrejme iny a viem, ze pre partnerov nas alkoholikov, to musi byt peklo. Ale pokial sa s nami rozhodnu zostat a pokial vidia uprimnu snahu, ze naozaj uz pit nechceme, tak by nam mali doverovat, ôebo pokial nie, tak je lepsie odist. Ako pise Ladis, tam kde nie je dovera, tam nie je laska a naco byt teda v takom vztahu. Je to potom trapenie pre obidve strany.

Pisem tu o partnerskom vztahu, co sa tyka vztahu rodicia-deti to je samozrejme zas o niecom inom..Tam by som tu kontrolu pochopit dokazala..
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Nerozumíme si, snažil jsem se reagovat na nadřazenost a aroganci partnerů, ne nic jiného....Píšu ale o tom, že pokud by například v mém vztahu vyšla najevo neduvera nadřazeností partnera tím, že bych byl kontrolován telefonáty či snad alko-testerem, nebyl bych v takovém vztahu i kdybych měl z dotyčnou 10 děti a 20 firem.
Viem Láďo letela by po schodoch...Gamblery to majú vyriešené tak, že celú kontrolu financií preberá niekto druhý napr. partner.
Rozmýšľaš ako chlap, píšeš ako chlap. Ženy rozmýšľajú ináč. Myslíš, že keď žena kontroluje manžela telofónom, či nie je v krčme, že to robí z nudy alebo z nadradenosti? Nemyslíš, že by to mohlo byť aj zo strachu, na základe skúseností s partnerom v minulosti? Tá kontrola je v podstate prejav ich bezmocnosti, že nič iné spraviť nemôžu. Ženy majú často snahu zachrániť vzťah za každú cenu, aj kvôli deťom.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek napsal:
Pohľad partnera na abstinovanie alkoholika sa zmení po recidíve a najmä opakovanej. Veď aj to, že ti manžel povie, že teraz si už môžeš dať asi naznačuje, že o alkoholizme ako takom veľa nevie.

Katarína
Súhlasím s Krtkom, keď mu teda nestačí tvoje vysvetlovanie, tak mu daj prečítať nejakú knižku alebo aspoň príručku o alkoholizme.

Ladislav,
takže, keď ti tvoja partnerka zavolá - ,, Kde si ?, Kedy prídeš ?" ( čo je bežně aj u partnerov, kde nieje alkoholik) tak ty sa hneď naštveš, že ťa kontroluje !?
Alebo vždy, keď meškáš a nemôžeš prísť načas, jej zavoláš ty - čo je ten najlepší krok, ktorý može o abstinenciu sa pokúšajúci urobiť, lebo predíde tak jej kontrole a zabráni zbytočným obavám partnerky.
Medovka
Expert Boarder
graphgraph

Morfeus napsal:
Medovka napsal:
Pert,

Nic si nepochopila. Takhle líbivě jsem si sypal popel na hlavu v začátcích abstinence.. Zjistil, že to lidi rádi slyší, když budu říkat, jaké jsem zvíře.. :-D. Jen další maska.

Skôr si to nepochopil ty. Tu nejde o to sypať si popol na hlavu. Je dobré byť, egoista, myslieť len na seba, ale len vo vzťahu k svojej abstinencii. Nie vo vzťahu k ľuďom, s ktorými žijeme. Čudoval by si sa ako často sa stáva, že začínajúci abstinent po pár týždňoch nepitia objaví "krásy" života, chce žiť a užívať si.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Kira,
máš pravdu. Kontrolovať pijúceho partnera je úplne zbytočné. Márna strata času - keď bude chcieť piť, tak on si už ten spôsob nájde. NEDÁ SA TO, ale aj na toto musí partner prísť sám a áno je to prejav bezmocnosti a zúfalstva, tak ako píše Krtko.( nie nadradenosti )
Medovka
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...78910111213...18
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter