Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Mám mámu alkoholičku
Mám mámu alkoholičku Před 12 rok, 11 měsíce  
Dobrý den, píši sem, jelikož si už nevím rady.. Má máma (52let) je silná alkoholička, pije vodku. Je mi 20 let. Co víme, pije od mých 8 let, ale myslíme si, že to trvá mnohem déle, jen jsme to nepoznali.. Jaký je důvod? To nevíme my a ani nikdo jiný.. Asi před sedmi lety nastoupila na léčbu do Beřkovic, odkud se nechala po dvou měsících propustit. Přijela domu a vše šlo ještě více z kopce.. Na několik týdnů se dostala do nemocnice na psychiatrické oddělení, a tam prodělala a přežila delirium tremens. Myslela jsem, že se ponaučila, protože pak byl okolo tří let "klid" a alkoholu se ani nedotkla. Ale pak to šlo zase postupně.. V té době opilá jednou za měsíc na pár dní, dnes je těch pár dní z měsíce střízlivá. Léčbu odmítá, ale to, že pije, si, i když je střízlivá, připouští s tím, že jí to nic neudělá. Naopak, když je "v lihu" je schopná říct, že je v pohodě a "přece není opilá".. Tři roky zpátky byla opět v nemocnici na psychiatrii, na tři týdny, ale bylo to k ničemu. Má neustále deprese, a po tom, co se s ní táta rozvedl, protože už nevěděl, jak dál, a našel si jinou paní, se mi zdá, že jsou ještě častější. Jsem takřka, nebo spíše už jen jediný člověk, který s ní zůstal a neustále se trápí.. Zkoušela jsem to s ní podobrém i pozlém, ale je mi to nic moc platné.. Neuvědomuje si, že tou svojí sebedestrukcí neničí jen sebe .. Nevím, jestli je možné, zbavit ji svéprávnosti, i když neohrozila závažně na životě sebe nebo kohokoli jiného? Prosím, zkuste mi poradit, co mám dělat?.. Bojím se, že o ni příjdu, i když mě ta její závislost ničí..Moc děkuji za jakoukoli radu a Váš zájem.
Adéla

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Mám mámu alkoholičku Před 12 rok, 11 měsíce  
Adélko.Maminka potřebuje opět nastoupit celou protialkoholné léčbu.Možná podlehla vlastní myšlence,že už je vyléčená.Hodně alkoholiků by si to přálo.Znamená to,že se později k pití vrátí,potřebují si to vyzkoušet.V podstatě si nepřiznali,že jsou proti alkoholu bezmocní na zbytek svého života.Nepřiznali si,že toto je smrtelné onemocnění,kterým trpí.Možná k tomu přispěl i rozvod,který neunesla.Vy to nevyřešíte.Toto si máma musí zpracovat znovu.Bohužel sama sobě nalhává,že své pití zvládá-i když tuší,že tomu tak není.Mluvit s ní nemá cenu,když je zrovna opilá.Ke slovu,k vašim prosbám může být přístupná právě jen když se snaží vystřízlivět a její utrpení je největší.Co by vám pomohlo?Zapojit se do skupiny Al Anon.Jsou ve větších městech.Nebo navštívit sama skupinu Anonymních alkoholiků-seznam je na této stránce pod LÉČBA.Můžete mámě vyprávět o tom,kde jste byla,jaké pocity jste si odnesla.Nehledě na to,že i tam můžete dostat spoustu rad jak se v celé situaci zachovat,stejně jako silnou podporu,kterou jistě potřebujete.
Jana Mertosová

Děkuji za radu, o skupině anonymních alkoholiků jsem také přemýšlela.
Adéla

Adélko-přestaňte přemýšlet.Začněte jednat.Máma taky nepřestane pokud bude o svém pití přemýšlet.A věřte,že ví že s pitím musí něco udělat.Byla na léčení.Ví,že dělá něco co by neměla.Jenom se to bojí přiznat.Tím nemůže ani přestat s pitím. Je to mnohem silnější.Ale radost z toho,že pije sama rozhodně nemá.Nutí ji to pokračovat.Vy neotálejte a začněte jednat.Snad se dá pomoci i jí.Vy hledejte pomoc i pro sebe.Držím palce a těším se na další zprávu.Přála bych vám,aby byla pozitivní.
Jana Mertosová

Adélko, klidně zajdi i sama na AA, pak tam vezmi mamku!Ty také zavolej, nebo zajdi na Al-anon, to Tě nevede na cestu žití s alkoholičkou.
Liba

má matka nárazově pije klidně týden i déle v kuse trvá to už 20.Dokáže nepít třeba 3-4 měsíce v kuse a pak zas bum a je na šrot.Několikrát skončila na záchytce nebo v nemocnici nic z toho jí nedokáže odradit ani to že s ní nemluví ani jedno z jejích dětí. Už nevíme co s ní máme dělat,máte nějákou radu?
Kristýna

Mamka je kvartální alkoholička, je nemocná.Měla by jít do léčebny.Zkuste jí zatím přemluvit, aby zašla aspoň na AA.
Liba

kristýnko-pokud se máma už jednou napije a je jedno po jak dlouhé době -zvítězí chut´pokračovat.Je to silnější,než cokoliv.Věřím,že to nechce ona sama ale touha pít a v pití pokračovat vždy zvítězí nad vším.Toto je celá alkoholická nemoc,kterou si každý hodně těžko přiznává.Myslím,že by víc než zákazy,které opravdu k ničemu nejsou a které mámu nutí navíc lhát myslím,že účinnější by bylo,kdyby jste s ní navštívila spol.AA nebo odborného lékaře psychiatra.Je to asi jediná pomoc,která může být účinná.
Jana Mertosová

Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter