Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Jak donutit alkoholika jít se léčit?
#1103
Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Zdravim vsechny, co resi, jak pomoci alkoholikovi.
Nemate nekdo tip, jak donutit alkoholika jít se lecit...? Jde o mou mamu, ktera piju hodne a uz dlouho, je ve stadiu, ze si shovava lahve po byte a v kabelce nosi alkohol nality v pet lahvi. Uz jsem kontaktovala i praktickou lekarku, ktera si ji pozvala na nekolik vysetreni - v te dobe vydrzela byt mamka asi mesic v pohode, ale pak se to znovu zlomilo a ted je to horsi nez kdykoliv predtim. Nepamatuje si veci, blaboli nesmysly a stale se vraci k negativnim vecem ve sve minulosti (nic jineho ji nezajima, nez vypravet dlouhe hodiny, jak jsou na ni vsichni zli, jak ji nikdo nema rad a jak moc trpi..) Sama se divim, ze si sehnala byt a odstehovala se od rodiny. A proc se odstehovala? No prece, ze v rodine zila v nenavisti, nikdo ji prece nemá rad... Bojim se, ze sama v byte, kde na ni nikdo nebude dohlidzet a davat na ni pozor, se upije... Neni totiz pravda, ze ji nikdo nema rad, jeji rodina pri ni stoji, ale ona to nechce videt... zije v jinem, cizim svete a nejblizsi od sebe odhani!
Diky za cokoliv...
D.
Daniela
Fresh Boarder
Příspěvky: 6
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1104
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Danielo, donutit nelze.A stejně by to bylo zbytečné.Jestliže alkoholik nechce přestat, nikdo, ani léčebna mu nepomůžou.Mamka si vybrala cestu, utekla od Vás, dala přednost chlastu.Děsné, je to tak.Nechat jí, z dálky na ni dohlížet, čekat na zázrak!Je to moc smutné, jsi hodná, že máš o mámu strach, zatím o to nestojí, alkohol ji ovládá.Možná-kdyby se ohrožovala na životě, což dělá, násílím , přes soud ji do léčebny šoupnout, ale bude to zbytečný.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1106
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Ahoj Danielo, souhlasím s Líbou. Mám stejný problém. Akorát, že moje máma neodešla od nás, ale já se poslední dobou snažím nevidět ji, protože mě to ubíjí. Pokud alkoholik nechce sám tak mu nikdo nepomůže. Ani kdyby ji léčbu nařídili což u nás stejně moc dobře nejde tak po návratu pravděpodobně začne znovu a pak to bolí ještě víc. Moje máma byla v léčebně dvakrát. Poprvé tam strávila osm měsíců a po návratu vydržela 10 let abstinovat! Během té doby se stala 4x babičkou a žila pro vnoučátka. Bohužel vloni se všechno změnilo a začla znovu. Zdravotní důvody ji dohnaly opět do léčebny. Byla tam 3 měsíce, bohužel to bylo asi nálo, pije znovu. Mně už došli síly jí pomáhat, vidím jak se tím zabíjí. Pije také potají. Nejhorší je to vysvětlování dětem proč nemůžou za babičkou. Vím, že jsem ti moc nepomohla, ale aspoň jsem se s tebou podělila a své trápení.Určitě se snaž mámu donutit k léčbě, ale musí chtít hlavně ona jinak je to k ničemu. Přeji hodně sil, snad to u vás dopadne lépe než u nás. I když pořád doufám, že se stane nějaký zázrak a zas bude všechno jako bylo těch 10 let kdy abstinovala.
Iva

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1108
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Za pokus stojí-promluvit s mamkou, když je střízlivá, a říct ji, jak ji máte rádi, jak Vám na ní záleží, jak byla bezvadná, když nepila.A naznačit jasně, že vnoučata se na ni těší, ptají se na ni, ale Vy nemůžete, nechcete , aby viděli babičku nalitou.Mně právě vnuci inspirovali k abstinenci!Nejvíc, nelituji toho.Jezdím s něma po výletech, jsou u mně často, dcery mně je svěřují bez strachu, že se naliju,a já si o to víc vážím abstinence, užíváme si s dětma štěstíčko, pohodu, smějeme se, diskutujeme, vaříme, lítáme po lese, a každé dítě má mít babičku, tak jako má rodiče.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1115
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Líbo a Ivo, děkuju vám za příspěvky, opravdu to není jednoduché, jak vyplývá i z vašich zkušeností. Sama si říkám, že bude mít máma tolik starostí s vybalováním a zařizováním v novém bytě, že třeba nebude mít potřebu sahat po lahvi. Navíc už nebude s námi zlými, ale sama a v klidu. Možná jsem ale hodně naivní... no uvidíme. Bohužel zatím nemám možnost zkusit vnoučátka, děti zatím nemám. Ale pravdou je, že by to pro ní mohlo být novým smyslem života.
Držím palce, Ivo ať se situace s tvojí mamkou zlepší:-) Jde o naše nejbližší a nechceme to vzdát, viď?
A Líbo, tobě přeju ať inspirace vnoučátky vydrží napořád:-)
Daniela

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1116
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Danielko,alkoholik si důvod k sáhnutí k lahvy vždy najde a nezabrání mu v tom ani stěhování ani vnoučata,pokud nechce sám,je to jen v hlavě.Moc chtít a něco pro to udělat.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1119
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 13 rok, 10 měsíce  
Je to tak.Někoho nezajímá nic, jen ten chlast.Taky jsem měla tohle údobí, fuj, jak se za to stydím.Alkohol byl silnější než já.Absťáky mně vždy dohnaly pro další várku, neuměla jsem s tím bojovat.Pomohli mně nejvíc AA.Tam jsem viděla plno starších lidí, co abstinují, smějí se, radují ze života.Upřímně jsem jim záviděla.Srdečný smích jsem vůbec neznala.Vrtalo mně hlavou, jak to je, proč oni to dokáží, já ne!Začala jsem tvrdě abstinovat, áčkaři mně pomáhali, už jen to vědomí, že mám pár přátel, co mně rozumí, že jim kdykoliv můžu zavolat o pomoc mně neskutečně posílilo, a 6 let nepití je tu.Vážím si každého dne, co prožiju, raduji se z maličkostí.Žiju, protože nepiju.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#15088
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 10 rok, 6 měsíce  
Tak to je přesně moje máma :'( je to strašný .. ráda bych si s tebou o tom popovídala
Kateřina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#15094
Re: Jak donutit alkoholika jít se léčit? Před 10 rok, 6 měsíce  
Kateřino, můj stav byl skoro stejný. Až to děti se mnou nemohly vydržet, jednoho dne jsem měla sbalených pár základních a ocitla jsem se na detoxu. Dodnes jsem jim za to vdečná i když jsem je ze začátku nenáviděla, nechtěla jsem je vidět stejně tak jako ony mě. Ale teprve tam jsem poznala, jak vypadá dno a jak doposud se z něho těžce hrabe.Líba abstinuje dlouhou dobu, klobouk dolů, ale zažila jsem paní, co zrecidivovala po 15 letech. Prostě se neptat, i kdyby to mělo být přes záchytnou stanici, nic jiného nepomůže. Alkoholik není schopen sám se dokopat k léčbě a trpí jen okolí. Ono to pomůže, závislý si to uvědomí až pokud je omezen na svobodě / viz režim v léčebně/
Hana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16204
Jak mu můžu pomoci? Před 10 rok, 3 měsíce  
Prosím o radu. Přítel měl před 5 ti lety problémy s pitím. Byl v léčebně a úspěšně se vyléčil. Celých pět let po léčbě se nedotkl alkoholu. Dokonce jsem ho před třemi lety donutila přestat kouřit. Nyní došlo ke dvěma tragickým událostem v jeho rodině. Náhlé úmrtí jeho maminky ho zdrtilo a tak sáhl po letech znovu na alkohol. Velmi těžce to stále nese. Chodí do práce a všechno funguje. Problém nastává po práci, kdy se napije a vrátí se domů až v pozdních nočních hodinách. Vždycky do něho dlouhou dobu hustím o tom, že toho musí nechat, že to společně zvládneme a že mu pomůžu. Nakonec slíbí, že to bude v pořádku, ale další den se napije znovu. Momentálně jsme se dostali k tomu, že jsem mu pohrozila rozchodem a on začal snižovat množství piv. Řekl, že musí přestávat postupným snižováním, je to možné takto přestat úplně? Ještě bych ráda řekla, že chodí k psycholožce a bere nějaké prášky, ale bez efektu. Už nevím jak mu pomoci, nechci o něj přijít. Máme spolu krásný vztah, ale nemůžu překousnout jeho pití. Prosím poradte mi. Děkuji moc.
Monika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter