Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Řešení v akutním stavu
#11583
Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Prosím o radu, manžel má už dlohodbě problémy s pitím. tento týden začal pomalu od pondělí, njdřív grog, má přece dovolenou, potom zašel na pivo. Ve středu už mu bylo špatně a to špatně, aby usnul, si prohluboval dalším pitím. Ze středy na čtvrtek jsem našla načatou flašku, kterou jsem schovala, v noci dopil, co kde bylo, flašku našel, vypil, dolil do ní vodu. Během čtvrtečního dne se začal vzpamatovávat /od středy je zalezlý v pokoji, chodí se dolů jen napít čaje, ujídá po lžicích z polévky, motá se, depresaří, brečí, táhne to z něj hrozně/. Večer jsem zamknula sklep, kde je víno, z obou stran, sebrala klíč a říkala jsem si, že jsem totálně paranoidní. Ráno jsem zjistila, že prohledal byt a našel jiný klíč, který od dveří do sklepa pasoval a opět vypil další flašku. Pomoc nehce, odvézt nikam nechce, hospitalizovat není možné /má práci, z které by ho okamžitě z tohoto důvodu vyhodili/. Co s ním mám ale nyní dělat. Děti si zatím myslí, že je tatínkovi špatně. Stalo se to již několikrát, ale to bylo v době, kdy jsme nebyli doma a pak se z toho vždy dostal. Teď ale opravdu tajně pátrá po čemkoliv. Prosím poraďte, co v takové akutní fázi? Je to u něj klasicky kvartální, tak jednou za půl, třičtvrtě roku, ale mám pocit, že se interval zkracuje a opravdu to nezvládá.
Michala

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11586
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Dobrý den.V celku jsem se pobavil, jak to mají všichni závislí na alkoholu stejné ne že bych se vám vysmíval, ale kdo je alkoholik jako já, jistě se ve vašem příběhu okamžitě pozná.K vaší otázce (kám) asi toto :
1)dal si jeden grog : Ano, každý tah začíná první skleničkou čehokoliv,co obsahuje alkohol (u těžkých alkoholiků to můžou spustit i kapičky na kaše a to klidně po několikaleté abstinenci !!) Tah rozumějte dobu od začátku pití, do jeho konce, což může trvat i několik dní a končí buď tím, že se tělo alkoholu nabaží, což je příklad vašeho manžela, nebo těžkými odvykacími stavy v nejhorším případě Deliriem Tremens (ale to bývá většinou po několikadenní konzumaci velkého množství tvrdého alkoholu a musí se léčit za pomoci léků tzv. bezodiazepinů a hospitalizací na detoxikační stanici, DTXS Apolinář PL, Bohnická PL Detox....)
2)Váš manžel nyní přestal, jeho mozek v tuto chvíli alkohol (svou drogu) nežádá, je unavený. Ale všimněte si, že zhruba za 2 - 4 dny abstinence, se toto bude opakovat a takto stále dokola. Možná, když zatne zuby vydrží i déle (měsíc), ale nebude mu dobře psychicky a to mi věřte.zjednodušeně řečeto nejraději by se opil, ale drží se kvůli problémům, které ví že by způsobil sobě i jiným. Ovšem chápejte to tak, že vydržet bez alkoholu, ale bažit po něm, není stav kterému by se dalo řící vyléčený alkoholik. Vyléčený alkoholik totiž nejen že nepije, ale taky pochopil smysl toho proč nepije a pít by neměl a pokud skutečně vyhrál, pít už ani nechce sám od sebe a pochopil smysl života bez alkoholu, což trvá několik let a je to nesmírně těžké, bez cizí odborné pomoci nezřídkakdy téměř nemožné.
3) Doporučuji vám si zavolat (nemusí o tom vědět) na Centrum krizové intervence na tel. 284 016 666. Poskytují tam pouze dobré rady, mají porozumění jelikož tento problém znají a dávají kontakty na event. možnou další pomoc.Do ničeho vás nutit nebudou, řeknete jim váš problém a oni pouze řeknou co si o tom myslí. Jsou tam nonstop i v noci, buď lékař nebo psycholog přes závislost)
4) držím vám i vašemu muži palce, alkoholismus je tzv. konvergující onemocnění, což znamená že se nemoc neustále prohlobuje (nejde vyléčit ani zlepšit, pouze zastavit) a pokud se alkoholik třeba po roční abstinenci čehokoliv napije jednoho piva, do měsíce je tam kde byl před rokem ať již v množství konzumace tak i dobou tahu, kdy pije mimo spánku nonsto. A věřtem že jako zdraví člověk, který alkohol ovládáte, nemůžete pochopit alkoholika, který pije již několik dní.Je to proto že alkohol ovládáte vy, kdežto alkoholika ovládá alkohol, bohužel bez něj nemůže spát, pracovat, možná ležet a pít čaje, dokud nedostane po nutném odpočinku chut zajít na pivo.
Mějte se hezky,Petrléčísí se a chápající alkoholik
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11587
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Jinak pardon za překlepy
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11590
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
a Michalo ještě jedna věc. Pokud byste měla zájem trochu pochopit, proč je pro alkoholika těžké zastavit pití, existuje jednoduchý test :

Zadržte dech...
Vašemu mozku začne po chvíli docházet kyslík a předá tuto informaci jiné části mozkového centra, které se začne starat o to, aby byl kyslík doplněn. Takže začnete nejdříve nedýchajíc chodit po bytě, pak si kousat nehty a nakonec to nevydržíte a nadechnete se.(alkoholik začne hledat pití Svym způsobem biochemicky poškozený mozek alkoholika alkoholem nutí dodat nejenom kyslích při nenadechnutí se, ale také alkohol při nenapití se(u feťáka heroin, kokain atd..) Bohužel centrum které se o toto stará neví nic o tom, že bez kyslíku vám mozek odemře ale bez alkoholu se vlastně nic tak hrozného nestane. Bohužel prvotní reakce nedostaku té či oné látky je téměř stejná..Říká se tomu tzv. Craving, česky bažení, které je ze začátku ohromě silné, ale časem slábne..najděte si to na internetu.Ahoj
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11601
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
každopádně nezavírejte před tím oči.Promluvte si s ním zcela otevřeně,aby věděl,že o jeho problému s pitím víte.nenechejte se ukolébat a chtějte vědět-jak a kdy je schopen jestli vůbec bude schopen s tímto problémem něco dělat.Závislý už je-nasvědčuje o tom fakt,že se ocitl v tahu,kdy pít už potřebuje.Trvejte na tom,aby všechny sliby,které možná učiní také dodržel.Neomlouvejte ho v žádném případě,nic mu neparnonujte-ted´je slabý.Může být ochotnější a přístupnější-tak chtějte vidět činy a ne jen slyšet slova.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11602
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Oprava:nepardonujte
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11612
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Moc děkuji za rady a názory. Od včerejšího rána naštěstí přestal manžel pít, ještě včera večer by si určitě být doma sám dal. Celou noc nespal a chodil jak lev v kleci. Dala jsem mu přečíst vaše názory, myslím, že ho to definitivně utvrdilo, že má s alkoholem opravdu problém. Dnes už alespoň základně fungoval, uvědomuje si to, ale mám strach, aby až mu bude zase o něco lépe, začal vše řešit. Přiznám se, že naprosto trvám na tom, aby navštívil AA. /Jen úsměvné, ráno, když už nevěděl co se sebou volal na vámi uvedenou linku, popřepojovali ho všude možně a tam mu poradil, že na daný stav má zkusit kyselé okurky /.
Michala

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11617
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Ta rada je hrozná, ne úsměvná.Blbci jsou všude.Dnes Míšo, kuj železo!dokud mu je špatně, ale bez hádek, v klidu,určitě se bojíš budoucnosti s opilcem, máš ho ráda, jinak bys jsi sem nepsala, mám o něj strach...........
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11623
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Míšo nezapomeN´na ten sklep.Posbírej veškeré klíče,nebo to víno přeložte někam jinam,k někomu jinému.Váš manžel sedí na tikající bombě.Jinak bud´te tvrdá-hlavně at´všechno co začal kolem svého pití at´dokončí.Alkoholici jsou schopni v panice začít všechno možné.Vrazí do toho všechny své síly-myslím do přípravy a pak už nezbyde síla dokončit vůbec nic.Hlavně pomalu,systematicky.jednu věc po druhé-ta první nejdůležitější-udělat opatření aby se sám nenapil-ta zůstává!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11853
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 4 měsíce  
chapem vas,velmi dobre.mam ten isti problem a uz nemam sil bojovat s mojim muzom,nevladzem a neviem co dal.tolko novych sanci,tolko slz,odpustania a stale to iste,vzdy sa vrati k flaske.zacalo to vinom a teraz len tvrde.vratil sa z liecenia a sme zas na zaciatku,nopomaha ,ani jeho rodicia,ani sestra ani deti a ani ja uz neviem co by mu pomohlo.drzim vam palce a neni ste v tom sama,budem na vas mysliet,strazte si ho.
veronika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter