Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Bratr alkoholik
#11747
Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Dobrý den
Studuji, bydlím s rodiči a mým starším bratrem, který je bohužel alkoholik. Chodí téměř každý den opilý, je agresivní, ale ke svým povinnostem je flegmatický. Není schopen nic udělat. Už se i stalo, že doma vzal peníze. S penězi nedokáže vyjít. Chodí do práce, dává peníze rodičům na jídlo a tak...
Rodiče to trápí, ale přijde mi, že s tím nic nedělají. Táta říká, že teď už ho nenapraví. Přijde mi, že si neví rady.
Vím, že by to měli v první řadě řešit oni, ale kupodivu....
Nechci jen čekat na den, ve který budu schopen se postavit na vlastní nohy a odejít z domu.
Chtěl bych jim všem pomoci. Nechci se dívat jak je utrápí.
Jak mám rodičům naznačit že je třeba opravdu něco dělat? A co by bylo nejlepší udělat?
Co můžu udělat já, jako mladší bratr?
Děkuji
Tom

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11750
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Tome, dělat nemůžeš skoro nic.Je smutné, že jen Ty vidíš to zlo, průšvih.Nikdo z rodiny si to nepřipouští.Oni neví!Nabídni jim toto forum, ať čtou, něco z něho jim řekni, že máš o všechny strach...asi Ti věřit nebudou, oni!!!nemají s alkoholem, s alkoholikem problém!!!!!Jsi hodný, syn i brácha.Nejmladší a nejchytřejší.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11780
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Vidím,že jsi rozumný.Bohužel nepíšeš,kolik je tobě a bratrovi let..ale neva.
Existuje jednoduchý způsob zjistit jak na tom bratr je.

At pro zkoušku několik dní nepije (podle mě budou stačit dva) a mezitím si všímá všech svých pocitů a stavů nebo si jich všímej ty.
1) Pokud se dostaví nutkání se napít (tzv. bažení) nebo psychické potíže (třeba jen nervozita, podrážděnost. a hlavně nesoustředěnost...atd) fyzické příznaky (bez alkoholu nemůže normálně usnout, lehký nebo větší třes končetin a svalů hlavně vyplazeného jazyka....) = je alkoholik.
2) pokud je ALKOHOLIK, to že chodí zatim do práce je fajn, ale za nějaký čas už tam chodit nebude.Protože pokud je postižen alkoholismem, je nemocný a tato nemoc se neustále zhoršuje.už do konce života.Zřejmě tomu nebude chtít věřit, ale za čas uvidí sám ) kdo so počká ten se dočká asi tak,jinak to ani při této nemoci nemůže bohužel být Poté už nebude chodit opilý,protože by ho to bavilo,ale protože jinak nebude moc fungovat..Ale to pozná sám a to mi věř, zeptej se zde ostatních.
3) pokud neni alkoholik, tedy chlastá protože ho to baví a ne proto že to mozek vyžaduje at už v menší či časem větší míře, je schopen nepít pokud to neni vhodné a nemá s tím ani minimální problém (piják co chlastá deno denně a není alkoholik, dostane od doktorky antibiotika na angínu na které by se nemělo pít, a čtrnáct dní nepije bez nějakých potíží..pak se zleje zase až se mu to bude hodit) TOTO alkoholik nedá!!

Hodně štestí, Petr léčící se alkoholik
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11782
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Ahoj Tome,no nemas to lehke.Je tezke naridit rodicum,jak by se meli zachovat-a to nekompromisne zakrocit,dat bratrovi nuz na krk.Bud se zmenis nebo si hledej vlastni bydleni.Timto jejich tolerantnim chovanim mu davaji jakoby souhlas,ze v tom muze pokracovat a dokud se oni nezmeni v pristupu k nemu-nema on zadny duvod menit sve chovani....
Na jednu stranu je chapu,jsem take mama a buh vi,jak bych se zachovala v takove situaci ja,me se to lehce mluvi,kdyz nejsem citove zainteresovana,pro rodice je to stale jejich dite,ktere chteji chranit,pecovat o nej at se deje cokoliv.Nedochazi jim ale,ze timto pristupem mu neumoznuji si uvedomit jeho vaznou situaci a zacit s tim neco delat.POkud nemyslim,ze mam problem-ani ho neresim.
Chovani tveho bratra nasvedcuje tomu,ze alkoholik je.Dovolila bych si trochu nesouhlasit nebo spis doupresnit bod c.3,ktery popisoval Petr.Alkoholik muze byt,presto,ze v pohode zvlada nepit 14 dni,kdyz bere antibiotika.Alkoholik v pozdejsich stadiich asi teda ne,ale tahle nemoc ma nekolik stadii,je to nemoc progresivni a schopnost nepit,kdyz to neni vhodne vydrzi kazdemu ruzne dlouho.Ja napriklad nikdy nepila tech na atb nebo celych 9 mesicu v tehotenstvi-bez nijakych potizi,nezazila tres a jsem alkoholicka.Kvartalni alkoholik uz vubec nema zadne vetsi obtize nejaky cas nepit.
Alkohol mi ale rozhodne rozhodil psychiku-agresivita,podrazdenost,snizeni vykonosti-za to vsechno urcite muze alkohol a trvalo mi to dlouho nez jsem si to priznala.

POkud bratr nechce na sobe nic menit,muzes udelat jen jedine-smirit se s tim,zij svuj zivot,muzes mu jit maximalne prikladem,jak se da zit,bez alkoholu,agrese,v pohode.Netrap se tim,pokud by te alkoholismus tveho bratra hodne ovlivnoval a trapilo te to,vyhledej si al-anon v tvem okoli-jsou to sezeni pro pribuzne alkoholiku.Zit s alkoholikem neni vubec jednoduche a ovlivnuje te to a muze to mit na tebe velmi spatny vliv,chran se.Moc ti drzim palce,pa a dobrou noc Marky
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11783
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Dobre rano.
Marketa má pravdu, že pokud by byl bratr nebo kdokoliv jiny např. kvartální alkoholik, nebude mít problém vydtžet delší čas nepít.Existuje několik typů alkoholismu, ale to je spíše na knihu od odborníka naž na pár řádek v diskusi
Je naprostá pravda, jak řekla Markéta, že kvartál-alkoholik delší dobu nepije, ale jak si dá, tak jede...
Naproti tomu, já reagoval na tvého bratra o kterém píšeš že je denně na šrot, takže mi jako kvartál nepřijde a pravděpodobně by na něj mohlo platit co jsem napsal výše.
Ale jak říkám, je to příliš složité toto vyřešit po internetu, ikdyž každá rada zde je určitě dobrá a jsem za tyto stránky a lidi co sem píšou vděčný. Ahoj Petr
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11784
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Ano Petre,Tomuv bratr nebude kvartal,jen jsem chtela upozornit na to,ze to, ze clovek vydrzi nejaky cas nepit(ikdyz neni kvartal) by nemel brat jako jeden z ukazatelu,ze neni alkoholik.Nepisu to proto,abych si tu chtela dokazaovat nejakou pravdu nebo se s tebou prit-ale proto,ze jsem si tim sama prosla.KOlikrat jsem si dala nejaky cil,treba zhubnout a mesic jsem cvicila a nepila.Nebo jela na par dni na meditacni seminar-opet nepiti nebyl problem.Nebo jiz ta zminena atb-jakmile jsem se uzdravila,zas jsem pokracovala v pravidelnem piti.Konkretne Tomuv brat jestli pije jiz dlouho a opravdu denne,nejspis bude mit velky problem pokud ze dne na den prestane,ale pokud by nemel,stale to muze byt alkoholik,jen se jeste nepropil do tech horsich stadii
Kazdopadne,my si tu muzem psat co chceme a bylo by to,jak pise Petr na hodne dlouho,alkoholismus se urcite neda popsat v par vetach a bude to uplne k nicemu,pokud si ten dotycny clovek neuvedomi svuj problem a to vetsinou je,az kdyz se v tom vylozeni topi a jde mu o zivot.Ted ma jeste praci,kde bydlet,tolerantni rodice-nejspis zadny problem jeste nevidi..(.
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11794
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Ahoj. No to je právě ono. Dokud se v tom nebude plácat, problémy a průsery, tak si málokdo přizná v jakejch se potácí sračk.ch.To by musel být obzvláště vnímavý a inteligentní, aby to zastavil ještě před tim, než mu to způsobí průser( zdravotní, finanční, rodinný, pracovní..) a musim napsat, že většinou jde o problémy těžké, málokdy vratné. Tím nemyslím večer se ožrat a ráno zavolat do práce že mám průjem a nepřijdu ale opravdové problémy
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11797
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Je zcela jedno,do jaké kategorie patří,spadá tvůj bratr Tome.Důležité je že rozumíš,cítíš správně a tvůj bratr už alkoholik je.Pro případnou léčbu,se ovšem musí rozhodnout on sám.Nevím jaké vazby jsou mezi vámi v rodině.Podle toho co udáváš se rodiče spíš bojí přijmout realitu a chtěli by to zbagatelizovat a schovat pod koberec.Je to těžké přiznat si,že se někde stala chyba.Možná bráchu chránili víc,nebo přehlíželi víc.to já nevím.Vím,že se nyní bojí,stejně jako ty.Neutíkej před tím problémem,jakým alkoholismus tvého bratra je.Nedovol,aby před tímto problémem utíkali i tví rodiče.Je cesta jak ho aspon´trochu donutit k zodpovědnosti.Tou cestou je umožnit mu,aby se osamostatnil,co se týká bydlení a všeho ostatního.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11798
Re: Bratr alkoholik Před 11 rok, 4 měsíce  
Jestliže je Tom mladší, já bych mu radila, ať kašle na bráchu, protože sklidí jen smích, nikdo mu nebude věřit.Ať si žije svůj život, jistě už o tom doma hovořil, zbytečně.Neřešil nemožné.Brácha si musí hubu pořádně nabít, potom až pochopí on i rodiče, že se něco děje, může začít pomáhat.Teď to bude o ničem.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter