Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Otec
#1291
Otec Před 13 rok, 9 měsíce  
Dobrý den,píši sem prtože už si nevim rady.Nevim jak začít,ale asi od začátku.Můj otec těžce pije a je už tolik let na nás agresivní.Od mala si pamatuji,že v kuchyni nesmělo chybět pivo jinak bylo zle ze začátku pil 4 piva deně dnes jsme na 10 desti pivech každý den jediné štěstí že nesnáší tvrdej chlat .Je na mamku sprostej vyhrožuje jí že jí vyhodí z baráku a další a další věci tohle se tu děje co si pamatuji jak jsem byla malá a pokračuji to do dnes.Naposledy bylo včera zle že tu zvonil soused když on se se svojí dvojkou pod kůží koukal na televizi.Opět velký problém vyvrcholil v obrovskou hádku jako by mu tu televizi někdo ukradl.Bojim se aby jí něco neudělal nebo nedej bože se tady nepustil do nás všech.Dobrovolně na léčení nepůjde poraďte mi prosím co mám dělat nebo nás tady všechny utrápí stím svím chlastem k smrti.Děkuji
Michala

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1306
Re: Otec Před 13 rok, 9 měsíce  
jestli se můžu odvážit něco napsat, .... myslím, že problémy tvého otce vůbec s alkoholem nesouvisí. Je to zřejmě frustrovaný, ne-li deprivovaný člověk. Hádky, pružení ostatních a jiné projevy alkohol nezpůsobuje. To je otázka jeho temperamentu a jeho dětství i dalších vztahů ... Ten člověk potřebuje kamarády nebo přítelkyně, se kterejma by moh mluvit vo sobě, vo tom, co ho trápí a cejtit se důležitej. Každej, kdo je zlostnej, protivnej, kdo prudí, je vlastně nešťastnej a vopuštěnej. To je ta věc. Nemůžu ti poradit, co máte dělat, to si vymyslete sami. Ale rozhodně ho nesmíš považovat za pokaženýho robota, kterýho strčíš do opravny.
Můžu todle říct, protože už 15 let piju 10-12 piv denně a občas si s někym dam flašku suchýho červenýho vína (pokud možno¨co nejkvalitnější, mam ho moc rád). Můj vztah k lidem se ale spíš zlepšuje než zhoršuje, píšu básně, eseje, písničky, čtu spoustu dobrejch knížek, vzdělávam se a jsem mnohem tolerantnější než dřív. Takže chlast mi nujak život, srdce a mozek neničí.
Musíš se u tatíka zajímat přímo o něj, ten chlast je jen zástupnej problém.
pijan

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1307
Re: Otec Před 13 rok, 9 měsíce  
Děkuji za názor teď mi připadalo,že mého otce znáte už od mala.Nevim ale jak mu mám pomoc když on se všemu straní asi po 18 telech co to tady zažívám ty jeho stavi tak to budu muset hold snášet dál zkoušely jsme vše a pak jsme ty nejhorší.
Michala

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1607
Re: Otec Před 13 rok, 8 měsíce  
Ahojky, moc dobře vím o čem tady mluvíš.
Je mi 23. Otec za celou dobu co si pamatuji byl asi tak celkově rok střízlivý. Pije denně - 2 litry vína a pár piv do toho. Občas, když je nedopitý, dá si vodku.
Mamku mlátí celý život. Už kolikrát na něho volala policii a výsledek? - domluva. Otec se před nimi choval jak největší chudák na světě - je hodně dobrý manipulátor.
Když je - občas - střízlivý je to s ním bez problému ale jak se napije tak nám vše vyčítá, nejhorší na světě jsou všichni kolem a on je největší chudáček který se snaží vše v dobrém vyřešit.
Díky němu splácíme milionový dluh který samozřejmě udělal když byl namol (vzal si půjčky).
Myslím si, že z téhle situace není východisko (rozvod samozřejmě nechce jelikož by budoucí dluhy padaly jen na něj a né na mamku) a léčit se nebude protože on přece NENÍ ALKOHOLIK! (to nám tvrdí...) Všem kteří prožívají to co já držím pěsti a hlavně pevný nervy!
Romana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1610
Re: Otec Před 13 rok, 8 měsíce  
Ahoj Michalo, alkoholici nas dostavaji do hroznych situaci . Neznas porad pana Jilka Ze zavislosti do nezavislosti? Koukni na tento dil: www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209572231060008-ze-zavislosti-do-nezavislosti/
V takovyhle situacich kazda rada draha.
Petra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1634
Re: Otec Před 13 rok, 8 měsíce  
dobry den..mam rovnaky problem z mojim otcom..pije uz ked som bol maly mlatil maminu je strasne agresivny a pretrvavato az do mojich 27 rokov ,sice maminu uz nebyje a stale sa jej vyhraza vycitiju a vsetko chce riesit ,my sme ty najhorsi len on je ten dokonaly ktory vsetko vie..ked je strizlivy tak je uplne v pohode dasa snim pokecat je proste uplne v pohode ale jak sa napije nemozem ho ani videt radsej sa mu vyhybame aby zase nieco neriesil,rad som sa mu postavil zoci voci a nedopadlo to dobre tahal ma vom kde ma chcel zmatil potom sa mi ospravedlnoval ze ma nepoznal ma uz tak prepity mozok ze si neuvedomuje co vlastne roby,,robi hanbu po dedine v rodine proste sa za neho hanbim,,jedine co si zelam aby nebol ,neexistoval alebo zomrel lebo pokial tu bude on nikdy v nasem dome nebude klid pohoda..idem z vonku a trpnem akom stave ho zase najdem a co sa medzi tym udialo doma ked som bol z partou vonku a toto uz ma nebavy.
roman

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1668
Re: Otec Před 13 rok, 8 měsíce  
Máme to úplně stejné je mi z něho nanic a asi opravdu se nedá nic dělat a to je nejhorší.
Michala

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1976
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
Dobry den taky mam podobne problemy ze svym otcem uz kdyz sme byli se sestrou mali tak zacatl pouziivat alkohol a kdyz byl pod jeho vlivem tak byl agresivny chtel se hadat vsechno mu vadilo. a ve vsem nasel problem. po nakem case uz aji mamcu zacal mlatit treba škrtit mlatit pesti atd. naprosty psycho uz sme s toho byli na prasky a bali se zhe nam neco udela a meli strach o mamku. pokazde kdyz sel do hospody tak uz sme nespali a cekali co zase bude. az po nakem case se mamka otrepala a zacala se branit ale to bylo vzdycky jeste horsi.. nekdy uz sme aji kriceli at ji necha a ja do tooho malinko zasahnul. potom uz urazel aji nas a druhy den jako by se nic nestalo. asik pred rokem se snim mamka rozvedla. a se sestrou se odstehovala a ja jsem snim zustal protoze sem chtel dokoncit vzdelani. napred musel chodit k psychiatrovi aby mu pomohl aby me dostal do pece ja mu veril ze se zmeni ale ta zmena trvala jen chvili po case tase zacal pit a dela to sami ale nemlati me to jeste si ani nezkusil tedka mi je 17 let. a ziji snim a hodne pije nevim co snim. nemuze nez toho alkoholu byt uz k nemu nemam skoro zadnej vztah jako by to nebyl muj otec pri kazde opilosti my dela scena ikdyz jsem v klidu a nic nerikam on vzdycky tvrdi ze sem to rekl atd. rve po me nadava mi pouziva nekdy hodne hruba slova:( porad si vymsli kdyz je opilej napr. sedim cv pokoji u pc a on prijde opilej a uz si mysli zhe tam nekoho mam prijdu za nim a normalne ho pozdravim mu rupne v hlave a zacne ty mi lzes tam nekoho mas nelzi mi a ja mi rikam zhe nemam a on porad zhe mam a zacina zvysovat hlas ja uz sem na tom z nervama tak zhe uz zasnu aji rvat po nem..pri kazde tehle situaci potom sedim nebo leziim u pisnicek ktere mi pomahaj a breciiim a rikam si proc proc? asi se z neho zblaznim a on si to nechce priznat prej alkoholik neni co mam delat porad te mi
Pavel

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1979
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
Ahoj Pavliku,
někde uprostřed svého příspěvku píšete: teďka je mi 17 let a žiji s ním a hodně pije nevím co s ním.

To je základ Vašeho problému. Řešte svou nelehkou situaci a ne taťkovu. V tuto chvíli není jen jeden problém : otcovo pití, ale už jsou dva problémy : Vy už nemůžete dál ( stížené studium, psychické zdraví). Otcovo pití Vy nezvládnete ani se o to už nesnažte. Myslete na sebe, zajistěte si náhradní pobyt, otcovi to buď oznamte, jako motivaci pro svoji abstinenci, nebo když nebudete mít odvahu odejděte a on když uvidí, že zůstal sám SNAD začne konečně se sebou něco dělat. Nikdo neví, jak se k tomu postaví. Momentálně je situace taková, že potřebujete pomoct Vy Pavle, je to smutná a krutá daň alkoholika a jeho rodiny, nejste takhle sám.

Je mě líto, že Vás nemohu více povzbudit, nezůstávejte v těchto podmínkách, myslete na sebe, je to schopnost, kterou se rodinní příslušníci alkoholiků musí znovu učit. Přeji odvahu.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1990
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
Pavle, Květa má pravdu. Musíte začít řešit svůj klid jinak se odrovnáte. Nevím zda máte možnost jiného bydlení, ale to je ted´pro Vás základ, jinak se může stát, že to bude čím dal větší psycho. Váš táta pije a zřejmě, no více méně na jisto má úplně mimo mozek, bude Vám ničit žvot. Já vím, že je to těžký, ale přece Vy za jeho chlast nemůžete, tak PROČ MÁTE TRPĚT? První věc-bydlení. Já bych se mu bála i říct, kde budu bydlet, aby se neopil a nešel mi tam dělat scény, zkuste s ním pak navázat jiný kontakt. Moc Vám držím palce.
Ifka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter