Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234567
Dolů
Téma: manžel alkoholik
#1309
manžel alkoholik Před 13 rok, 8 měsíce  
Dobrý den, rozhodla jsem se, že se vám svěřím se svým problémem. Můj manžel je alkoholik. Pil od začátku, co jsme se poznali, nebylo to ovšem tak hrozné, o víkendu spolu do hospůdky, dát si jen na dobrou náladu. Po svatbě se to začalo pomalinku zhoršovat, máme ,dnes již skoro jedenáctiletou dceru, která vším elmi trpí. Manžel se vloni ambulantně léčil, teda léčil, bral antabus, ale na terapie nedocházel. Vydržel to půl roku a pak zase začal pomalinku pít, byl si jistý, že to zvládne, dát pár desítek a víc nic. Samozřejmě, že se to vystupňovalo a popíjí silná piva tak šest kousků denně. Nepříjemný není, ani v opilosti. Nejhorší jsou jeho alkoholové tahy, kdy já odejdu na noční směnu a on si tajně koupí o pár kousků víc, opije se a odjede z domu. Vydrží tři dny kalit, má vypnutý telefon, nevím jestli se mu něco nestalo..jsou to hrozné nery. Vynervovaná jsem prakticky pořád, zvlášť když vím, že mám jít do práce a on je doma. Klidně tady nechá dcerku samotnou , nic ho nezajímá. Když příjde, naslibuje hory doly, říká, že neví, proč to udělal, že chce žít jinak. Pár dní vydrží nepít a pak bohužel hned jak má příležitost šup a je to tady znova. V posledních třech týdnech to udělal už dvakrát. Vždycky utratí spoustu peněz, v horším případě rozbije auto, příjde o papíry a podobné laskominy. Jsem možná hloupá, že s ním pořád jsem, chci mu pomoct, ale už fakt nevím jak, dochází mi inspirace. Četla jsem, že může pomoci hypnoza, nevim jestli je to pravda. Poradí mi někdo? Má někdo podobnou zkušenost?
eva

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1310
Re: manžel alkoholik Před 13 rok, 8 měsíce  
Uslyšíš to, co je tu psáno několikrát, ať jde na léčení, nebo se s ním rozejdi,bude jen horší.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1847
Re: manžel alkoholik Před 13 rok, 6 měsíce  
Dobrý den Evo,

měla jsem stejný problém,jenom s tím rozdílem,že se jednalo o mého přítele a neměli jsme děti.Žila jsem s ním 7 let a poslední dva roky byly utrpení,ale stále jsem si myslela,že to nějak zvládneme a chtěla jsem mu pomoci.
V lepších chvílich mě sliboval,že už to bude jinak,že od zítra už pít nebude,ale stejně to vydržel jenom několik dní.
Všechny peníze co vydělal utratil za pití a automaty,takže jsem vše táhla já.Když jsem ho poznala byl to,ale fajn člověk,hodný,milý a společenský a proto jsem mu chtěla pomoci.
Nakonec jsem ale pochopila,že to nikam nevede,našla v sobě sílu a rozešla se s ním.
Nyní jsem asi dva roky šťastně vdaná,mám krásnou roční dceru a když si na to vzpomenu,tak zpětně vidím,že to bylo beznadějné a že je velké štěstí,že jsme spolu neměli děti.
Vemte odvahu a sílu a vztah ukončete,myslete na svoji dceru,jak se asi cítí a umožněte ji vyrůstat v klidu.
Pokud se alkoholik nerozhodne sám skončit s pitím není mu pomoci.Vím,že je to kruté,když se jedná o milovaného člověka,ale je to realita a myslete především na své dítě a potom na sebe.
Přeji mnoho zdaru a držím Vám palce!!!!
Radka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2595
Re: manžel alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Dobrý den Evo,

mám stejný problém. Můj manžel je také neagresivní alkoholik a pije už dlouho. Je to k neuvěření, ale pamatuji si, že poprvé jsem byla pro něj shánět pomoc u psychologa když byly našemu synovi 4 roky. Teď je mu skoro 14 a přibyla k němu osmiletá dcera. Situace se bohužel u nás nezměnila. Sice před časem dokázal nějakým zázrakem s pitím přestat, ale po dvou letech se k vodce zase vrátil. To zklamání je strašné, je to jinak skvělý a hrozně hodný chlap. Já si teď můžu vybrat, buď probrečím zbytek života, nebo se seberu a rozvedu se. Jsem rozhodnutá pro to druhé. Přečtěte si příběhy ostatních "postižených" manželek a ujistěte se, že tohle opravdu k ničemu nevede. Ovšem je jasné, že musí ukápnout ta pověstná poslední kapka. Pokud ještě sledujete tyto stránky, ozvěte se. Můžeme si navzájem dodávat odvahu a vyměňovat zkušennosti. Jste první kdo píše o "hodném" alkoholikovi
Helena
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2681
Re: manžel alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
ZDRAVÍM VÁS, MŮJ PŘÍTEL JE TAKÉ ,,HODNÝ ALKOHOLIK". Právě proto řeším, zda mu mám dát ještě šanci, nebo se s ním mám opravdu rozejít...dokud nemáme děti a tak dále. Jenže jinak je to opravdu úžasný člověk, hodný, pozorný, chytrý, šikovný...moc si s ním rozumím a chci mu pomoci, ale on nepřizná, že by se měl léčit a dokud to neudělá, vím, že to nemá smysl. ikdyž se neopíjí do němoty, neutíká z domu na opilecké srazy s kamarády a podobně, prostě pije a dokáže to vydržet bez pití tak 3 dny...mám ho moc ráda a je těžké ho opustit...jenže....
Simona

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2689
Re: manžel alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Simono, přeji Vám, aby se Vaše děti narodily do rodiny, kde nebude problém s alkoholem.
Teď Vám toto přání nebude příjemné, protože se týká člověka, kterého máte hodně ráda, ale v budoucnosti byste to ocenit mohla.
Věřte, že Vám rozumím, sama jsem takovou láskou prošla, přeji hodně odvahy a jiných ZÁJMŮ, které v takovýchto nelehkých chvílích pomáhají.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2759
Re: manžel alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Milá Simono,

vy ho musíte opustit! Čím dýl se ho budete snažit zachránit, tím to bude horší. Vysaje z vás veškerou energii a stejně to nebude k ničemu. Doufejte, že pokud ho opustíte, donutí ho to něco se sebou dělat,a pokud ne, tak nestál za to. To, že vás fyzicky netýrá, ho neomlouvá. Taky ho kryjete před rodinou, přáteli....Taky vám neustále vštěpuje, že o tom nesmíte s nikým mluvit, protože....Že on se nemůže léčit, protože....Taky vás vezme na báječnou dovolenou, kde je úžasně milý a pozorný a vy zase uvěříte, že ono to nějak půjde. Taky raději nikam nechodíte a jste jenom s ním, aby chudinka nebyl v pokušení, když vidí ostatní pít. Taky ostatní nechápu, proč nejste schopná to vyřešit, tak už se jim raději nesvěřujete?
Tohle psycho se dá vydržet opravdu dlouho, ale k ničemu to nevede. Já si vyčítám, že jsem neodešla. Můj hodný alkoholik mě má opravdu rád a třeba kdybych ho už dávno opustila, tak mohl být vyléčený.

Helena
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3483
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
text uživatele byl smazán administrátorem webu
Táňa

Poslední úprava: 04/03/2011 00:40 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4153
Re: manžel alkoholik Před 12 rok, 11 měsíce  
Prvýkrát čítam túto stránku a som prekvapená,koľko rovnakých životov žijeme s alkoholikmi,navlas sa podobajú.Ženy,ktoré milujú až príliš,ale nie seba.Nevážia si seba.Žijú životy alkoholika a prispôsobujú sa mu.Mala som priateľa alkoholika,veľmi príjemný,vzdelaný,múdry,sympatický,okúzľujúci muž,pozorný...ale alkoholik.Stále myslím na neho,aj keď už spolu nie sme,stálo ma veľa síl dať mu zbohom.Nebol agresívny,opíjal sa v kuse 1-2 týždne a potom aj 2 mesiace vydržal nepiť.Bol ako z filmu-úžasný.Nevadilo mu,že chodí pomočený,pošpinený,v triezvom stave bol vyvoňaný,čistučký,ideálny typ muža,ktorého by ste chceli mať po celý život vedľa seba.Na druhej strane zvieratko.Veľmi som mu chcela pomôcť dostať sa z toho začarovaného kruhu.Pochopila som,že alkoholik o to nestojí,nestojí o ničiu lásku,len to predstiera,aby mohol piť ďalej a mať full servis.Oni sú dokonalí herci,manipulátori.
Žiadna žena si nezasúži byť týraná,či už fyzicky alebo psychicky,iba masochistka to potrebuje.
Tieto stránky sú fajn,ženy sa vyrozprávajú a niektoré aj urobia ten radikálny krok,aby boli šťastné sami so sebou.
Želám vám veľa síl dostať sa z toho začarovaného kruhu života s alkoholikom,či už dobrým alebo zlým,stále je to alkoholik.Fuj.
máša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4162
Re: manžel alkoholik Před 12 rok, 11 měsíce  
Mášo, neříkej fuj!Alkoholismus je nemoc, musí se léčit, takže žádné opovrhování.Na léčbu potřebuje člověk hodně sil, víru, chuť se z toho dostat, vůbec to není lehké.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234567
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter