Můj manžel je alkoholik a nechce si to přiznat Před 11 rok, 7 měsíce
|
|
Dobrý den,
jsem s manželem více než 11let, vždycky mu chutnalo pivo, ale zpočátku pil 2-3xtýdně po dvou, třech pivech, což jsem myslela, že je normální... postupem času se frekvence i spotřeba navyšovaly; dnes pije každý den 8 piv, min.6 a max.10-oboje výjimečně, 8 piv je tedy standard - podle toho, jak je stihne mezi 20. a 23.hodinou.
Podle všech indicií je tedy alkoholik, ale nechce si to přiznat. Změny jeho nálad a hlavně změny chování, myšlení, a nikdy si nepamatuje, co večer všechno říká a dělá, jak moc ubližuje ...
Vzhledem k tomu, že se pohybuje celý den mezi lidmi, je samý úsměv a legrácky, nikdy by nikomu neřekl ošklivé slovo... o to horší je to pak doma, stačí otevřít první lahev a už si všechnu nashromážděnou agresi doma vybíjí...
Protože je v jádru cholerik, dříve měl své amoky občas, tak jednou měsíčně, v tuto chvíli je to tedy už každodenní rutina - nesmím na něj promluvit, a ani mu chodit na oči, protože ho rozčiluje i jen pocit, že jsem někde poblíž.
Naštěstí máme velký dům, takže se i s dětmi každý večer nejpozději ve 20h odebereme do svých pokojů, aby měl ON čas pro sebe, svůj klid a odpočinek, což znamená, že sedí sám u televize a pije jedno pivo za druhým.
Vzhledem k tomu, že je mu teprve 42 a mně 34, myslím, že jsme dost mladí na to, abychom vedle sebe jen přežívali, sex u nás neproběhl více než dva roky, každý spíme v jiné místnosti, a když na něj nesmím mluvit, důležité informace mu posílám emailem - jak dlouho se dá takto fungovat?
Protože to jinak není špatný chlap, a dříve jsme měli i krásné chvilky, ráda bych, aby se zase vrátil ten, před "8 pivy dennně" ... jak mám zařídit, aby si přiznal, že je alkoholik a chtěl s tím něco dělat?
Já si dám skleničku vína, v průměru jednou týdně, pivo si dám pětkrát do roka k tučnému jídlu.
Má někdo z vás podobné zkušenosti? Co mohu pro záchranu naší rodiny udělat?
|
|
Panter
Fresh Boarder
|
|
|
Re: Můj manžel je alkoholik a nechce si to přiznat Před 11 rok, 7 měsíce
|
|
Já bych to bohužel viděl tak, že pije, protože ho to prostě doma nebaví.Nic mezi váma již zřejmě není a co bylo je pryč..Proto se radši kamarádí s chlastem..Nevidím moc možností, nemusí být závislej, třeba pije že ho něco štve,ikdyž to ho neomlouvá
|
|
PetrCh
|
|
|
|
|
Vaše manželství nefunguje, musíte s ním promluvit, když je střízlivý, řešit to!Třeba je mu milejší alkohol než vy, třeba je za tím něco jiného, ale určitě to není normální.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
To jsem říkala, že bychom měli jít od sebe, když už "nic" nefunguje, ale jeho reakce je, že rozvod v žádném případě a odejít mě od sebe nikdy nenechá...
A když je střízlivý tak s ním mluvit nemůžu, protože prý "nemá čas" na blbosti... komunikace je tedy "na živo" nulová
|
|
Panter
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
dobry den,jak ja Vam rozumim..jako byste mi psala z duse. Je mi 31,taky mame deti ale u ,,nas,,je to o vine.A rozhodne si nemyslim,ze by to bylo z nudy.Kriticky rikam,ze jsem zenska za kterou se kazdej druhej chlap ohledne,inteligentni,schopna,jo,a ten sex je rozhodne denne a dobrej.Tady je to o necem jinem.Manzel ma v praci abnormalni stres a vypiji si hlavu na ,,uvolneni,,.Co mam teda delat,porad slibuje,je si toho vedom ale stejne,kazdy den dorazi s dvoulitrovym kamosem..
|
|
siva
|
|
|
|
|
Možná už si namlouvá, že má tolik práce.A jestliže zatím funguje dobře, brzy to tak nebude, spíš bude víc pít.Pantere, podejte teda žádost o rozvod, aby manželovi docvaklo, že je něco špatně.Můžete žádost stáhnout-spíš ne, můžete žít spolu dál, když ovšem bude střízlivý a vydrží nepít.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Takže ti vlastně naznačil, já si budu dělat co chci a ty drž hubu.A když se budeš chtít rozvést ještě přes ní dostaneš....paráda
|
|
Petr
|
|
|
|
|
ach jo....je mě líto všech, který to potká a musí to řešit.Já bych chtěla vidět toho chlapa, jak by se mu líbilo,kdyby mě takhle po večerech a nocích viděl ve stejným světle jako já jeho.Leží to tam na zemi,ani odtáhnout ho nemůžu, ráno si moc nepamatuje, chrápe,je hlučnej,pač nemá cit, sežere a vylije všechno co mu přijde do cesty, ráno si posype hlavu popelem jak se změní, že to bude lepší a druhej den je to nanovo.Posranej chlast.
|
|
siva
|
|
|
|
|
Ten chlast za to nemůže, Sivo!Na něj nic nesváděj, neskáče násilím do krku Tvého muže.Kdo si zcela dobrovolně lije do hrdla, čí ruka po něm sahá??????
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ano, vidíte ho, střízlivého vtipného veselého chlapíka za bílého dne... a pak trosku, ze které se vám chce zvracet... musíte "přežít" všechny jeho výlevy a útoky, a pak si říct, on za to vlastně nemůže, to z něj dělá chlast? Jak si pak udržet k takovému člověku nějaký cit, nebo alespoň úctu?
Nejhorší je, že si ten druhý nic nepamatuje, ale mně to z hlavy už nikdy nikdo nedostane...
Nejsem zvyklá hned házet flintu do žita, ale toto už trvá skutečně dlouho a vidina konce v nedohlednu... a řešení? to už vůbec ne, když se o tom nemůžeme bavit, a když mu cokoliv napíši nebo "prohodím do vzduchu"... odpovědí mi je, že on přeci vůbec nepije, a to jedno dvě pivka nic neznamená, a co je mi vlastně do toho... ale já vím, že je těch lahví každý den osm, slyším, jak se každou noc těžko dopotácí do postele, a každé ráno uklízím spoušť, a když se neuklidím včas z dosahu, tak musím vydržet všechny ty jeho "výlevy na celej svět" ...
|
|
Panter
Fresh Boarder
|
|
|
|