Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Syn alkoholik
#1563
Syn alkoholik Před 13 rok, 8 měsíce  
Můj syn (32 let) je alkoholik (prý tzv. kvartální). Nejprve jsme ho s manželem vždy vyhodili, pak jsme mu zase pomohli sehnat znovu práci .... tak to šlo téměř 2 roky. Vloni v létě zůstal jako bezdomovec na ulici 3 měsíce. Manžel už to dále neunesl (hádali jsme se, protože já jsem to chtěla stále řešit a on nechtěl nic slyšet - pro něho vzhledem k problémům, krádežím, rozbitým věcem...-přestal syn existovat). Vše zkončilo jeho odchodem, rozvodem a já jsem v té době dala synovi další šanci. Ale vše se už zase rok opakuje, 3 měsíce pracuje, funguje a pak zase pije, chlastá, přijde o práci...
Teď už jsem odmítla to dále snášet, vyhodila jsem ho z domu
(trvalé bydliště u mne nemá), ale on mě stále obtěžuje, dobývá se do domu, vydírá.... Vše už řeším s policií, ale je to nekonečný příběh a situace kdo z koho...
Zdeňka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1566
Re: Syn alkoholik Před 13 rok, 8 měsíce  
Paní Zdeňko, to co píšete je hrozné. Jako pro ženu, jako pro mámu i jako pro manželku. Je hrozné, že jste vlastně zůstala na tuto bolest a trápení sama. (snad jsem to dobře pochopila z Vašeho textu, že Váš manžel tu tíhu neunesl a odešel) Já vůbec nevím, jak bych Vás utěšila v této situaci, to mi rozum selhává. Mohla bych Vám tady povídat řečičky o tom, abyste si našla nějakého koníčka, zábavu, která Vás pohltí. (já sama jsem máma a tak vím, že kdyby měly moje děti takové problémy a někdo mi radil zábavu, myslela bych si své..)Mohla bych Vám tady radit, abyste nechala zbavit syna svéprávnosti a po poradě s (dobrým)právníkem ho nechala zavřít do léčebny třeba na pár let, než přijde k rozumu. Mohla bych Vám tady povídat cokoli, ale to všechno nebude stačit na útěchu, kterou určitě potřebujete. Pravda je, že byste s tím vším neměla zůstávat sama. Pokuste se třeba obrátit na svépomocnou organizaci Al-anon.
Zadejte si do googlu tento zkopírovaný text, hned první Vám vyjede tento článek u iDnes, snad tam najdete malou nápovědu:

Manželkám alkoholiků mohou pomoci i ženy s podobným osudem:26. července 2009

Jsou tam ženy, které mají stejný nebo podobný osud jako Vy. Ať už se tam obrátíte nebo ne, tak věřte, že jsem s Vámi, soucítím s Vámi a držím Vám palce, abyste to vše ustála se zdravým rozumem a užila si trochu toho (ne)obyčejného lidského štěstí. Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1583
Re: Syn alkoholik Před 13 rok, 8 měsíce  
Zdeňko,
vydržte, jde opravdu kdo z koho. Váš syn musí vidět, že jste v této záležitosti neoblomná. Místo které jste mu poskytla má obyčejnou a normální podmínku - netrpí se opilství a agresivní chování.
Také jsem se synem zůstala sama a musela k němu zaujímat postoje při kterých jsem si kladla otázku, zda ví, že ho mám ráda. K vyhazovu nedošlo, ale někdy bych ho nejraděj vystřelila na měsíc a neviděla. Jezdila jsem delší dobu do skupinky, kde jsem se mohla bez okolků se vším co postupně přicházelo svěřit a zaujímat správné postoje. Také jsem věděla, že se musím nutit přemýšlet a dělat i něco jiného, než-li žít synův problém.
Jste velice odvážná žena i když při akci asi cítíte pravý opak.
Váš syn je dospělý, udělala jste co jste mohla, je to teď na něm, taky se snažil - pracoval tři měsíce ( to mu bude k dobru až bude v některé v černých chvílích bilancovat), ale musí jít dál v tuto cvíli bez vás.
Přeji úspěšné aktivity, které jsou mimo tento problém a které dodávají potřebnou sílu k překonání velice těžkého období. Vyhledejte stejně postižené a do svého založeného vlákna tady na fóru pište, jak se daří nebo nedaří.
Naděje je velká motivace, k uskutečňování věcí které pomáhají a nejsou nikdy v těchto případech snadné.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1684
Re: Syn alkoholik Před 13 rok, 7 měsíce  
Dobrý den,
jsem osmnáct let abstinující člověk a místo útěchy Vám naleji "čistého vína". Podle toho, co popisujete, je syn alkoholik docela v pokročilém stádiu závislosti. Cesta vede jen přes odbornou pomoc lékaře nebo protialkoholní léčbu. Žádné statečné postoje maminky nebo nějaká ultimáta nepomohou. Akoholizmus je nemoc, která postihuje lidi napříč všemi sociálními skupinami bez rozdílu povahy, věku a inteligence. To, jaký je Váš syn dnes, udělal z něho alkohol. Nehledejte příčiny ani důvody, proč pije a vyhledejte odborníka, který je schopen léčit jeho závislost. Určitě v synovi něco dobrého zůstalo, jen 100% abstinence z něho může udělat zase chlapa. Je to možná kruté, ale jiná cesta ven není a žádný alkoholik nedokázal pití zmírnit na únosnou mez. Buď se závislosti stoprocentně zbaví nebo se to jen zhoršuje.
Lady

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter