Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Máma alkoholička
#15822
Máma alkoholička Před 10 rok, 6 měsíce  
Dobrý den,
je mi 21 let a moje máma je alkoholička. Před 5 lety se rozvedla s tátou a od té doby pije skoro denně, a to i přesto že měla celou dobu jako oporu nového, báječného přítele a že má krom mě i 12letou dceru.
V květnu se mi jí podařilo dostat na léčení, po letech snahy a přemlouvání, do domu Moniky Plocové. Mamka byla vždycky krásná, úspěšná ženská na úrovni, kterou mi každá kamarádka záviděla, a tu jsem po 5 letech viděla zase až při návštěvě léčebny kde jsme za ní byli. Po léčbě vydržela 2 měsíce, a byli to nejlepší 2 měsíce v našem životě, ale spadla do toho znovu, nechtěla si nechat od nikoho poradit, chodila do hospod předvádět jak je dobrá, pila nealko sekty a piva,ted je to horší než to kdy bylo...Přítel od ní odešel aby jí donutil se jít léčit a zachránit se, ségru jsem musela dát tátovi do péče, protože mámu absolutně nerespektuje a ségra vidí za ty roky mámu spíše ve mě.
Já se doma držím zuby nehty, jsem na ní šíleně naštvaná, nedokážu jí k ničemu přesvědčit, a jen sleduju jak pije a kouří, do toho bere prášky na spaní a uklidnění, nejí ted už 6 dní v kuse...není schopná se ani umýt. A její argumenty na vše jsou jen že v každé léčebně uslyší to co už slyšela, že to všechno už ví, a že ona musí nejdříve dojít k tomu že pít nechce. Problém je že než k něčemu takovému dojde tak může být pozdě, po jediném víkendu který jsem ji nechala doma a odjela k příteli jsem doma našla 11 prázdných láhví od vína a jednu od rumu. Všude nepořádek. Já nevím jak jí pomoci, po dobrém to nejde, po zlém taky ne, vydíráním že zustane sama a už skoro zůstala taky ne.
Nejraději bych odešla k příteli a nekoukala na to, ale mám jí ráda a nedokázu se s tím co dělá smířit, že se mi máma upíjí před očima a já můžu jen sledovat, pořád doufám v zázrak...
Nemá někdo podobnou zkušenost nebo radu, co můžu udělat?
Jsem zoufalá...děkuji.
Nikola

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#15824
Re: Máma alkoholička Před 10 rok, 6 měsíce  
Nikolo,
bohužel už jsi udělala, co jsi mohla a víc prostě nezmůžeš. Řekni mámě, že jí máš ráda a pokud se rozhodne jít se znovu léčit, budeš stát při ní. (I druhá léčba může být úspěšná, není to o tom, že "už všechno slyšela a všechno ví", někdy klapne třeba až čtvrtá i vícenásobná léčba - ale je fakt základem, že ten člověk CHCE PŘESTAT a samotnému se mu to nedaří. Pak je léčba přínosem). Pokud chce pít a léčit se nechce, odejdi. Ona musí padnout až na dno a uvědomit si, že TAKHLE už žít nechce. Přijde zřejmě o práci, o děti, o zdraví, o finance, o důstojnost... možná jí to pak docvakne, možná ne a upije se. Ale nebude to tvoje vina, jen její. Paradoxně přestat alkoholikovi pomáhat a tahat ho nahoru je to nejlepší, co pro něj můžeš udělat. Vím to ze své vlastní zkušenosti. Musíš se odstřihnout, začít žít svůj vlastní život, věnovat se sestře. Mámu nech jejímu osudu - i když je tam velké riziko, že to prostě dopadne špatně.
Reminiscence
Gold Boarder
Příspěvky: 250
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter