Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345
Dolů
Téma: Začínající alkoholik?
#29257
Re: Začínající alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Surikata, píšeš:
Aha. On právě říkal, že bude na antabus chodit k mámě,...
...pokud to má od příbuzného, tak on nemusí nic podepisovat? Chápu to správně?


Všetci raz umrieme. Urýchliť je to možné aj prepíjaním Antabusu.

Zodpovednosť za seba a svoje skutky žiadny podpis neprevedie na iného. V živote hrá každý sám za seba. Matka je zastupujúca náhradná a kontrolná autorita, pretože jemu alkohol už úplne rozložil vôľu a rozpustil súdnosť.
Čoskoro mu alkohol vyplaví aj posledné zvyšky rozumu a zdravia a ostane len trasúca sa a zúfalá troska - uzlíček nervov.


Ako je možné, že skončil už 5× na JIP/JIS-ke, keď si namýšľa, že je zdravý? Má na to logické alebo aspoň pijanské vysvetlenie? Mnoho napovie aj rozbor krvi... (špecifický krvný obraz)
Kolapsy sú znak a prejav *oceľových mužov* alebo alkoholizmu?

Klamať z princípu je tiež vážny defekt, aj počiatok alkoholickej psychózy, ,keď už delúzie a bludy zastierajú skutočnosť.
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29258
Re: Začínající alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
On ten papír musel podepsat, aby věděl, jaké riziko mu hrozí.A proč se nezeptáš jeho mámy, jestli mu ho dává.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29261
Re: Začínající alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Nemá na to žádné vysvětlení. On mi třeba klidně tvrdil, že na té JIPce skončil jen dvakrát... Nevím, jestli se jen snaží lhát všem kolem, nebo dokonce sám sobě. Když mu na to řeknu, že v tom případě asi jeho rodina lže, protože tam za ním pokaždé byli, tak pak to nějak teda odkýve, že vlastně asi jako jo a zamluví to. Prostě on je zcela mimo realitu. Vůbec nechápu, co se mu v té hlavě odehrává, jestli si to opravdu nepamatuje, nebo to jen předstírá. Ztratil soudnost už definitivně. Několikrát se mi stalo, že i v okamžiku, kdy byl tak opilý, že ani nemohl chodit, klidně tvrdil, že nepil (pokud byl vůbec schopen komunikovat). Pak, když to třeba i přizná po dlouhém naléhání, tak za 5 minut klidně opět tvrdí, že nic nepil. Prostě úplně mimo. Když je střízlivý, tak po nějakých těch alkoholových extempore, když má zrovna výčitky svědomí, párkrát i přiznal, že má problém, ale podle mě to říká, jen protože ví, že to zrovna ten druhý chce slyšet, tak prostě aby měl pokoj. A před 2 dny pronesl zcela vážně, že on se svým pitím problém nemá, že problém s tím má jeho okolí. Každopádně mám informaci, že dnes ráno si vzal u mámy ten antabus, tak třeba vydrží zatím aspoň do konce týdne a snad víkend se neopít... Já už se raduji i z dílčích, maličkých úspěchů. Problém prostě je, že se s ním nedá na tohle téma absolutně komunikovat. Nevím, čím to vzniklo. Prostě on je programově v opozici vůči všem jakoby. Asi za tím bude nějaký hlubší psychický blok. A nebo už má možná prostě z mozku díky alkoholu ementál... Navíc on má po těch svých pitkách i absolutní okna, takže kolikrát když tvrdí, že třeba ten den vůbec nepil, možná si to opradu myslí, protože si to prostě vůbec nepamatuje. Já opravdu nevím.
Surikata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29262
Re: Začínající alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Surikata píše:
Nemá na to žádné vysvětlení. ...protože si to prostě vůbec nepamatuje. Já opravdu nevím.

...až prestane kontrolovať aj vyprázdňovanie (moč+stolica) a začne sa prihlúplo usmievať/tlemit, vtedy už demencia klope na dvere.
(To je, vlastne, už diagnóza... ) [Smutné konce pijanov...]
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter