Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Máma alkoholička
#18381
Máma alkoholička Před 10 rok  
Dobrý den, pročítám tady příspěvky a už jsem si řekla, že se potřebuji někomu svěřit a vypustit všechnu tu zlost na mámu. Trápím se tím pořád a nemám se komu svěřit. Chápejte tohle se přece nedá řešit u kávy s kamarádkami. Moje máma pije a to už několik let. Dříve jsem si to neuvědomovala, ale myslím, že moje máma pije už od mého dětství. Když si tak vzpomenu, když jsme třeba jeli na dovolenou, bylo mi 7 a ona měla v 1,5L petce od vody nalitou vodku. Pořád pila víno, ale krabicový víno...to je přece hnus. Vždy jsem záviděla kamarádkám jaký mají vztah s mamkou a jak mají bezvadnou rodinu. Hrozně mě už jakou malou holku trápilo, že když jsme byli někde na nějaký sešlosti, tak se máma zrušila tak, že nemohla ani chodit. Bylo mi tak hrozně, když jsem viděla ostatní děti a jejich rodiče, jak jsou normální. Máma se s tátou rozvedla ještě než jsem se narodila a to myslím vyvolalo její závislost na alkoholu. Od té doby žila sama, ale přítele měla, ale nikdy u ní nebydlel. Hrozně se za mámu stydím. Vím, že tohle se neříká, ale asi bych byla radši aby zemřela. Už prostě nemůžu se na to koukat, jak se ničí. Zničila mi celý život. Hrozně se trápím. Máma ještě chodí do práce, ale jen co přijde, tak do sebe klopí víno, vodku a pivo, když je víkend, tak je opilá už dopoledne. K snídani si leje vodku o víkendu. Je to strašný!!! Nemůžu jí představit ani přítele, protože se strašně stydím za ní. Je ještě mladá, je jí 55let. Nemá žádný smysl života, snad jen ten chlast. Když mi volá, tak říká pořád to stejný dokola, protože pořád zapomíná, že už mi to říkala. Je vyhublá a má vysoký krevní tlak, podle mého z alkoholu a zvětšuje se jí břicho ( dočetla jsem se, že to může mít za následek cirhoza jater?) Je mi hrozně, pořád na to musím myslet....honí se ve mě pocity nenávisti, ale zároveň jí mám ráda...je to přeci moje máma a jiná jí nikdy nenahradí. Nemůžu se na to koukat jak se ničí. Já osobně alkoholu moc neholduju. Asi je to tím, že vidím co to s člověkem dělá. Piju jen příležitostně a to vždy jen 2-3 skleničky. Alkohol je démon a nikomu nepřeji, aby tohle zažíval. Je to strašný, jak pro alkoholika, tak pro jeho rodinu. Mám zničený dětství, poznamenalo mě to na celý můj život. Nikdy nechci, aby tohle zažívaly moje děti. Snad tohle někdy skončí. Moc mě to bolí.
Kačína

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#18383
Re: Máma alkoholička Před 10 rok  
Mluvila jsi s ní o léčení?Ona už je vážně nemocná, ale ještě není pozdě, požádej o pomoc rodinu, příbuzné, přemluvte jí do léčebny.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#18402
Re: Máma alkoholička Před 10 rok  
Mluvila, ale nechce o tom ani slyšet. Myslí si, že je naprosto v pořádku a že žádný problém nená. Se sourozenci jsem mluvila a vždy řekli, že se musí něco udělat, ale pak od toho dali ruce pryč. Už za ní ani nejezdí. Jsem na to všechno sama. Existuje něco, co by jí přesvědčilo k léčbě? Já už opravdu nevím
Kačína

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#18405
Re: Máma alkoholička Před 10 rok  
Mamka by měla na to přijít sama, jenže do té doby , než jí to dojde, se může i upít.Poraď se s obvodním lékařem, co dělat, třeba by jí mohl poslat na pár dní na psychiatrii, aby vystřízlivěla úplně, a pak s ním mluvit.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter