Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Matka kvartální alkoholik ?
#20186
Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
Ahoj lidi, potřebuju poradit.
Moje matka (asi 44 let) není úplný alkoholik, nepije každý den, ale tak 1x do týdne. Obvykle si někam zajde a nebo začně doma. No ale problém je, že ji nestačí dát si dvě piva a být v pohodě a jít domů, ona se musí prostě dorazit a ožrat namol. Když už je opilá, tak je docela agresivní, říká blbosti a tak dále. Prostě jí stačí trochu a je namol. Sama říká, že když pije, že neumí zastavit, neumí pít s mírou. Tak je tomu každý týden a mě už to dost sere. Nejhorší je, že když už pije a jde to poznat, řekne, že ne, že nic neměla, přitom to moc dobře poznám, že je třeba půl flašky pryč, ale ne, ona bude lhát a lhát. Po každé když se ožere tak na druhý den slibuje, že už nebude pít, že už nikdy, že je jí z toho zle a hrozně se mi omlouvá, ale nic...Za týden je to tu znovu a když jí řeknu proč mi lhala že přestane okamžitě se osočí s tím, že ostatní pijou každý den a že ona si jen občas dá pivo, že je to na trávení a jiné sračky ! Mě už to nebaví nechci být sprostá, ale už mě to nebaví. Kdyby jste ji viděli Ona dokáže tak lhát do očí když je opilá. Ona když uý má v sobě doma třeba dvě piva, vymyslí si, že ji volala kámoška, že se mají sejít ale není to pravda. Ona se sebere a jde pít tady k nám do hospody a příjde třeba za 3 hodiny v odporném stavu, někdy i bez bot a nebo něco ztratí (už 4x ztratila mobil, 2x klíče, někdy i celou kabelku - která se pak našla zaplať pánbůh..) Tak je tomu každý týden. Teď jsme byli na dovolené a ona se ožrala, všichni už spali a ona seděla venku na židli a tam spala. Přišla jsem za ní ať si jde taky lehnout ale nemohla se zvednout, byla úplně na mol a nechtěla jít, tahala jsem jí ale nešlo to. Dnes je zase na mol, vypila dvě piva, pak řekla že už pít nebude před taťkou a dědou, žer zítra máme jet do zoo, že ráno musí být čístá, přitom nám všem lhala a potajnu upíjela v kuchyni slivovici - půl flašky je pryč a my jsme se divili jaktože je na sračky !!! Lidi co mám dělat, já vím, že ona zase bude slibovat, mě to zase dodá tů důvěru k ní a naději, že se třeba něco změní, že přestane. Jenže já vím, že bude pít celý život, pořád, je to furt dokola...To samé každý týden, taťka je cholerik, dokáže být na ní sakra sprostý, ale já se mu ani nedivím, že takhle reaguje...Já bych taky takhle reagovala. Prostě nevím co mám dělat. Poradíte mi ?? Děkuju moc Nezlobte se že je toho tak moc, musela jsem se vypsat z toho všeho.
katrka
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#20189
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
Bohužel, tady nepomůže nic dokud ona sama nebude chtít. Doporučuji odstěhovat se od ní, přestat se s ní stýkat a říct jí na tvrdo, že tě neuvidí dokud se nazačne léčit.
Teda pokud máš možnost se odstěhovat, nepíšeš kolik ti je let
Pavel DD
Senior Boarder
Příspěvky: 62
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#20192
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
No právě je mi 18, ale nemám se kam odstěhovat, pořád chodím do školy, takže není na výběr. Dnes ráno vstanu a zjistila jsem, že opět ztratila mobil a už ho nenašla, celé ráno fňukala a hledala ho, ale nic. Opět přičlo to její brečení a že je debil, že se musí léčit, že už přestává pít, stejně jako její mamka (moje babička), kterí přestala ve 44 letech (mamka má shodou okolností za dva dny taky 44 let), no a zase ty její kecy, že se nám všem omlouvá, že udělá cokoliv a když jsem o tom s ní chtěla mluvit, naříkala, že je tomu konec a že se o tom nechce bavit, nebylo jí to příjemné. Celý den je jí špatně. Myslím, že s tím stejně nic neudělám, tak to asi nechám osudu. Nevím jestli jí mám třreba nějak pohrozit.
katrka
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#20241
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
Katko,ty to nevyřešíš.Přestań se soustředit na to co dělá,jak dělá-jinak z toho onemocníš sama.Snaž se být zodpovědná sama za sebe.Co se týká této zkušenosti s máminým pitím.Ber to jako cenné poučení lekce pro sebe jaká nechceš být ty sama.Ty sama spadáš do ohrožené skupiny závislosti.Babička,máma-můžeš to být i ty.Máma se tím nepoučila-ty máš šanci toto změnit pro sebe.Nemusí se u tebe rozvinout závislost na alkoholu,ale na lécích,drogách.Může to být závislost na parnerovi,která může přitáhnout některou ze zmíněných.Celou situaci s mámou přenechej jí a otci.Čím víc se do toho budeš plést,tím víc si budeš ubližovat a nikomu tím nepomůžeš.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#20422
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
Zdravím všechny! Nevím čím bych měla začít, asi tím že je mi momentálně hrozně, protože jsem svou matku po 7.měsících abstinence přistihla opilou... Má matka je kvartální alkoholik a když vydrží nepít, je to super člověk. S pití začala asi před 10 lety po sebevraždě mého táty (také alkoholika). Jako většina dětí alkoholiků se od ní nedokážu odpoutat a přesto všechno trápení co jsem s ní zažila a té ostudy kterou nám mnohokrát provedla ji mám ráda. Bydlím ve vedlejším městě a když vím, že pije, nedá mi to a musím se za ní jet podívat. Vždycky začne pít při nejméně vhodné události nebo zátěžové situaci(Vánoce,Velikonoce,oslavy narozenin,plánované návštěvy), kolikrát mi to vše připadá že mi to dělá naschvál.Než aby musela něco zařídit, radši se chopí flašky a tím vše vyřeší.Je pak tak opilá, že není schopna chodit, mluvit, ale v těchto situacích nejradši telefonuje,zve si návštěvy nebo se vydá na návštěvu... Nejsmutnější na to je, že se stará o svého otce, který je úplně bezmocný a odkázán na její pomoc.Proto tam v jejím "chlastacím" období jezdím, abych dědovi pomohla a postarala se o něj. Dokonce už chodí k psychiatričce, ale antidepresiva zapíjí alkoholem... Nepomáhají výhrůžky,pláč ani rozhovory. Svoji záminku k pití si vždy najde.Pije několik dní nebo týdnů, kdy se jí já snažím "skrývat a obhajovat" před okolím a vymýšlím různé záminky proč nemohla přijít, atd. Je toho na mě už moc, chodím do práce, do školy, a čekáme první přírůstek do rodiny. Marně jsem si myslela, že alespoň první vnouče by mohlo její pití ovlivnit. Kdo nezažil v rodině alkoholika, neví jak se za něj jeho nejbližší stydí a kolik bolesti, bezesných nocí a trápení musí jeho blízcí zažít... Tolik si vážím dní, kdy je střízlivá, ale zároveň mám v sobě malou dušičku strachu, až to zas vypukne. A momentálně se tak děje..
Adriana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#20429
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
Adriano,vím jak se cítíte.Je to zklamání,ale realita.Mámina nemoc je recidivního charekteru pokud si včas není schopna přiznat,že něco nezvládá,s něčím potřebuje pomoc,než se naučí o pomoc požádat a vůbec ji přijmout.V tomto směru to je pro všechny závislé velice těžké.Týká se to všeho.Mámu neomlouvejte,klidně řekněte pravdu.Máma na to spoléhá,že ji nepotopíte.Vy se nemáte za co stydět-jednoduše to tak je.Přijměte fakt,že máma je nemocná a neví o tom.Co se týká recidivy.Potkala mne též po 9letech.Vím,jaké to bylo pro děti zklamání.Věřili,že už je všechno za námi.Nemohli pochopit,že místo abych se těšila z prvně narozeného vnoučka opět piju.ŽE MNE NEZASTAVÍ ANI TAKOVÁTO UDÁLOST NA KTEROU JSME SE VŠICHNI-I JÁ HROZNĚ TĚŠILI!Není to sobectvím-je to opravdu mnohem silnější potřeba pít u závislého,když se dostane do kontaktu s alkoholem ,než cokoliv mu nejdražšího.Proto to je nemoc.On sám to není schopen korigovat,kontrolovat,řídit-rozjíždí se mu pití,které už nemá pod svojí kontrolou.Je to klasika,že se opije právě ve chvílích,kdy to nikdo nečeká.ŘÍTÍ SE JAKO NEŘÍZENÁ RAKETOVÁ STŘELA.Až bude střízlivět a bude jí zle,využijte té chvíle a upřímně si s ní promluvte.Myslím,že léčebna,nebo pravidelná účast na setkání AA by jí mohlo pomoc.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#20435
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 8 měsíce  
Pokud by to nepomohlo?Je zde ještě jedna varianta.Vašeho dědečka umístit v zařízení,kde se sice o něj budou starat cizí lidé,ale vy budete mít klid.Mámu to může zastavit v jejím pití,nebo naopak jí to umožní pít mnohem více protože už jí v tom nebude nic bránit.V tom případě se za ni můžete modlit k Bohu,aby jí ukázal svoje světlo a vyvedl ven z jejího bludiště.Když jsem do toho spadla podruhé?Mé děti byly zoufalé,zklamané,prožívaly bolest, strach a bezmocnost.Táta mých dvou nejmladších dětí se upil.Už měly tu zkušenost,jak to může skončit.Mí přátelé byli bezmocní,ale vroucně se modlili k Bohu,prosili ho o pomoc.To,že žiju?Je zásluhou lásky a víry mých přátel a zázrakem Božím,který je vyslyšel.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#21772
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 7 měsíce  
Takže píšu po měsíci s novou situací. Dědeček zemřel, smrt pro něj již byla vysvobozením. A moje matka nevydržela ani měsíc nepít a lítá v tom zase. Vyčítá si jeho smrt a nedokáže se tím smířit a k alkoholu se obrací aby zapomněla. Takže já se v pátém měsíci těhotenství snažím nezbláznit se a bojovat nejen se svými těhotenskými problémy, ale s obrovskou lítostí nad ztrátou milovaného dědy a ignorovat matčinu opilost, což mi opravdu nejde. Jsem dost citlivá a nedokážu na to přestat myslet, nebo za ní nejet. Jenže když přijedu a vidím v jakém je stavu jsem zoufalá. Psychiatrička jí napsala k antidepresivům i prášky na spaní, tak v kombinaci s alkoholem je to síla....
Adriana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#21773
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 7 měsíce  
Adriano je mi to líto.Co tak mámě vyřídit nástup na protialkoholní léčbu bez ní-dohodnout se s její lékařkou.Na léčbu závislosti se dnes čeká.Den před nástupem se postarat,aby máma nepila,nabalit ji a druhý den odvést do léčebny autem třeba s pohrůžkou,že už vás nikdy neuvidí.Použít můžete jakýkoliv argument.Možná že tam dostane rozum-Pokud v ní nějaký zůstal-tak odstavení od chlastu by jí mělo umožnit uvědomnění si celého stavu,své situace.Pokud by ani toto nepomohlo,tak nezbývá nic jiného,než se za ni začít modlit a nechat tak.Smířit se s tím a šetřit všechnu energii a sílu pro svoji rodinu,své děti.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#21774
Re: Matka kvartální alkoholik ? Před 9 rok, 7 měsíce  
Máma už mi slibovala,že se léčit půjde, ale vždy zůstane jen u slibů. Psychiatričku vždy ukecá a ta jí asi věří. Když je máma střízlivá, uvědomuje si co kde vyváděla, kde byla a že dělala ostudu. Už mám z nervů a stresu vysoký tlak, občas mě bolí břicho a doktor mě chce poslat k hospitalizaci. Mámě jsem řekla že je příčinou mých potíží její pití a s ním spojené nervování a že se bojím o dítě. Vydrželo jí jeden den mít o mě strach a teď mi radši zavolá, ať za ní nejezdím, abych byla v klidu a nenervovala se z ní. Její argumenty jsou jak na houpačce, jednou mi volá, že s pitím skončí ať přijedu a když tam dorazim, křičí na mě, co tam dělám, že mě nenutila abych přijela a je opilá. Vydírá mě a já už fakt nemůžu. Potřebuju být v klidu a ne se takhle nervovat. Její pití nejhůře snáším já, bratr radši odjede pryč a vrací se v noci a i ostatní příbuzní radši nejezdí. Cítí se opuštěná, ale přitom mě od sebe odhání a ubližuje mi, i přesto že se jí snažím pomáhat.
Adriana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter