Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678
Dolů
Téma: chci pomoci
Re: chci pomoci Před 10 rok, 11 měsíce  
Lendul,

pomôcť potrebuje pijan - nie Ty!

...až keď príde o všetok komfort/servis, ktorý zatiaľ zrejme má a padne na dno - začne uvažovať a snáď aj niečo/seba riešiť!

Prajem Ti mnoho trpezlivosti - čakaj!... alebo ho popožeň a urýchli to!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

to se tak lehko řekne a tak těžko udělá
lendul

lendul napsal:
to se tak lehko řekne a tak těžko udělá

Si spoluzávislá a vnímaš problém cez filter srdca a bolesť z prípadného terapeutického odlúčenia.
Strach má väčšie oči ako samotný vstup do terapie rovnými nohami.
Odvahu nájdeš vo svojom vnútri a cez vieru v úspech.
Ver si! Pomôže to Vám obom!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Lendul myslím,že to není dobré.I když píšeš,že se drží co se týká společných programů.Nepíšeš o sobě,o svém strachu,o tom,že ti to asi není příjemné.Být s někým jen pro jeho nějakou záchranu(ona to záchrana doopravdy není)aby se nerozpil.Už s tím máš zkušenost jak ti volal a pod.Spoluzávislost se u tebe zřetelně projevuje-tím nevidíš,že s tebou manipuluje jako všichni závislí lidé.Místo aby začal věřit v sebe(svoje schopnosti a sílu,kterou bude potřebovat)věří v to,že s ním zůstaneš a tímto on bude moci přestat s pitím.Stejně ty věříš,že mu pomůžeš.Oba si něco namlouváte,že to tak bude fungovat-ale ve skutečnosti to fungovat může za jiných předpokladů.Ty už jsem ti zdělila.
Jana Mertosová

Každý člověk na světě má schopnost změnit se tak, aby si vytvořil šťastný život. Dávno před tím si však musel uvědomit, že je v prdeli, na dně, v koncích...atd. Pak si kladl otázku: CHCI V TOM ZŮSTAT? Jestliže ZÁSADNĚ NE! (To znamená raději zemřu než takto žít..) COKOLIV JE LEPŠÍ NEŽ TAKOVÝ ŽIVOT. Doslova Být či Nebýt. Budu dál nevšímavý vůči svým potřebám: Hezké bydlení, pěkná práce, skvělá rodina, dost jídla, vnitřní klid a svoboda? Nebo půjdu cestou: Pokus Omyl. Ale stále směrem který vede k tomu, že jsem či budu bezprizorní.
Co znamená cokoliv? Uvědomit si svoji ZODPOVĚDNOST. Ne ve smyslu viny a výčitek. Žádný masochismus vůči sobě. Všímavost a vnímavost=sebeláska=uzdravení=už nepřitahuji maléry,deprese,bezdomovectví,hlad,osamělost atd.
Může "vyhrát" jen PÝCHA. Pýcha nemá pud sebezáchovy,nic nepřipouští, nechá tě zabít!
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

No jo.A co ti NA TY POTŘEBY ŘÍKÁ POTŘEBA PÍT?TO JE POTŘEBA PRO ZÁVISLÁKA SILNĚJŠÍ NEŽ JÍDLO,SPOKOJENOST,POCIT ŠTĚSTÍ,STABILNÍ ZAMĚSTNÁNÍ,IDEÁLNÍ PARTNER,ZDRAVÉ DĚTI,HEZKÉ BYDLENÍ.
Jana Mertosová

Jano, a proč jsi teda přestala pít ty?Jen tak, ze srandy?
Liba

Jak jsem napsal: Pýcha nemá pud sebezáchovy, není ochotná nic připustit, změnit....
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Líbo-jen kvůli sobě.Jen proto,že si takový konec nezaslouží nikdo-ani já ne.Je pravdou,že mi tento částečný náhled na celou situaci a bod,v kterém se nacházím pomohla až noc ,kdy jsem byla zcela poprvé umístěna na záchytce.Mimo jiné jediná ženská.Měla jsem možnost hodně o sobě přemýšlet
Jana Mertosová

Standa to napsal dobře.
Liba

Stránka: 12345678
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter