Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Bratr závislý na alkohol/marihuana/antidepresiva!
#23349
Bratr závislý na alkohol/marihuana/antidepresiva! Před 9 rok, 4 měsíce  
PROSÍM O POMOC ČI ASPOŇ RADU, NEVÍM JAK DÁL!!!! :´( Jde o mého staršího bratra, 29 let. Od puberty holdoval alkoholu (vyrůstal bez otce a mamka na něj nemohla-také ji fyzicky napadal když mu něco řekla, prostě hrůza) a kolem 20ti let propadl depresím a bere už roky antidepresiva (i silné jako Neurol atd) a pít nepřestal...A navíc do toho i docela nadměrně kouří marihuanu, která mu s kombinací s alkoholem a antidepresivy způsobila různé psychické nemoci včetně schizofrenie apod. (diagnozu mi jeho lékař samozřejmě nesmí říct, jen něco vím) a ztrácí paměť-nepamatuje si ani co bylo před pár dny třeba, co komu půjčil (tak ho každý využívá a přichází tím o věci a peníze že..)...Z toho důvodu už roky nepracuje (vyhodili ho za alkohol a taky i kvůli té paměti)...Je momentálně na nemocenské co střídá s pracákem...Také byl už asi 4x v ústavu v Kroměříži, ale nikdy tam dlouho nevydržel...pak se vždy vrátí, pár dní abstinuje (ale bohužel pil nealko piva), ale pak zase do toho spadne-napřed jen piva, pak i tvrdý...Nemá peníze, nemá kde bydlet (rodiče ho vyhodili protože to bylo už neúnosné, tak pobývá na naši rodinné chatě, kterou devastuje),ale jak mu přijde nemocenská, vše utratí za chlast (i marihuanu) a zbytek měsíce nemá ani na jídlo (občas mu dávám já na jídlo)...Prostě aspon na piva si vždy peníze najde, i když je hlady...Opravdu už nevíme co s ním, mám kvůli němu deprese, brečím a rodiče (na důchodě už) taky...Ničím nám už roky život a nevím jak dál....Na domlouvání, prosby atd., nereaguje, vždy to skončí hádkou a jeho odchodem...Mám pocit, že jsme zkusili vše a tak si opravdu nevíme rady, ale musí to skončit protože opravdu neničí jen sám sebe, ale také nejbližší lidi kolem sebe. Už mě nebaví jen přihlížet jak rodiče brečí, potřebuji radikální řešení. Jeho lékař se se mnou odmítá bavit pač bratr je plnoletý, proto se aspon ptám jaké jsou možnosti mu pomoct: Dá se nějak vyřídit nedobrovolná léčba v nějakém ústavu, kde by nemohl podepsat reverz či jen tak odejít kdy se mu zachce? Nebo nějaké jiné radikální řešení? Moc prosím, pomožte mi, PROSÍM jsem opravdu zoufalá :´(Budu vděčná za jakoukoli radu, zkušenost a jsem ochotna udělat cokoli co by aspon nějak vedlo k řešení.
Ivet

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23351
Re: Bratr závislý na alkohol/marihuana/antidepresiva! Před 9 rok, 4 měsíce  
Bratr ví nejlépe sám, co děsného pije, jí, byl několikrát na léčení, dozvěděl se to tam.Ničí se vědomě, vybral si dobrovolně tuto cestu, je dospělý a svéprávný.Zatím.Nechce s tím skončit, nikdo ho nepřinutí.Vy ho nezajímáte.Proto je nutné pro vás, hlavně rodiče, aby našli sílu, zapomněli na to, že je.Vymazali ho ze svého srdce, i když je to přetěžké.Oni se trápí, jemu je to jedno, možná, že si už neuvědomuje tu bolest, co jim působí, už je mimo.Dokud nebude chtít sám přestat, nepřestane.Kombinace trávy, alkoholu, prášků je strašná, brzy ho zničí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter