Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Vilkus
#2451
Vilkus Před 13 rok, 5 měsíce  
Dobrý den, Mám tatu alkoholika, vůbec nevím co mám dělat.Je mi 17 roku a nemůžu kvůli tomu ani spát, Pije pořád, vrací se domu večer děla kravál a napada celou rodinu, musím se sním pořád prát, aby neublížil matce. Policie taky nepomáhá. Když je střízliví, dělá jako že se nic nestalo a pořád si nalhává že nepije a tudíž na žádnou léčbu nepůjde.
Adam

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2452
Re: Vilkus Před 13 rok, 5 měsíce  
Omlouvám se špatně jsem to vložil, prosim zprávce aby to opravil.dekuji
Adam Vilkus

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2453
Re: Vilkus Před 13 rok, 5 měsíce  
Ahoj Adame,
promluv si s maminkou, že už takhle nemůžeš dál, nemůže chtět, abys řešil tátovu agresivitu. Potřebuje dostat odvahu, aby s tím něco začala dělat, zajděte se poradit, třeba i do azilového domu, jak takou situaci řeší lidi, co přijdou žádat o bezpečí. Nevím, zda se dá s otcem promluvit, když je střízlivý, to by chtělo zajít, někde do centra, kde se schází stejně postižení. Určitě se musíte s mamkou semknout na taťkovi dát jasně najevo, že takhle to v pořádku není a že to nemíníte dál trpět. Taťka je nemocný a nedokáže svůj kritický stav objektivně posoudit, musí mu někdo nastavit zrcadlo. V každým případě to prober s mamkou a povzbuď ji ať to tak nenechává.
Nejsi na tom takhle sám, když by mamka nechtěla spolupracovat, přemýšlej o tom, jak bys tuhle situaci mohl vyřešit sám pro sebe, už jsi skoro dospělý a potřebuješ pro sebe spíše zázemí než-li takovéto stresy.Myslím na Tebe nedej se.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2454
Re: Vilkus Před 13 rok, 5 měsíce  
Adame, najdi nejbližší AA, zajdi tam, dozvíš se , co je to za nemoc, poradí Ti, kde jsou nejbližší Al-anon, je to pro příbuzné alkoholiků, pomůžou , poradí.Jistě něco dělej, mamku přemluv, ať tátovo chování netoleruje, jeho stavy budou jen horší.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2456
Re: Vilkus Před 13 rok, 5 měsíce  
Ahoj Adame.Vážím si toho,že jsi dostal tu odvahu napsat.Znám to zoufalství.Přikláním se k tomu názoru promluvit si s maminkou o všem,co tě trápí.Často se stává,že ženy matky se stydí hovořit o problému,který je bolí a chcou samy věřit tomu,že udělaly všechno proto,aby jejich děti netrpěly tolik.Je to jen jejich takový sen,kterému chce člověk uvěřit,protože neví co má dělat,je bezmocný a trápí se sám,že něco někde udělal špatně.Navíc se určitě za tátu a jeho chování sama stydí.Musí si ale uvědomit,v jaké složité situaci jsi i ty.Věřím,že tátu nenávidíš,když chodí opilý a útočí na mámu a všechny kolem.Věř mi,že v takovýchto chvílích,kdy je on zlý na vás-je zlý především sám na sebe.Nenávidí sám sebe,protože pije-a toto ví,nenávidí protože potřebuje někoho-koho by obvinil,aby mohl opět pít-toto už není schopen poznat!Je to začarovaný kruh závislosti,který může překročit jen každý sám za sebe.Pro mámu je těžké rozhodnutí udělat radikální řez.Pokud odejdete z bytu vy dva s mámou?Můžete o byt také přijít!Než by se podařilo dostat tátu z bytu?I to by trvalo,stejně jako tátova touha se mstít-možná by to bylo horší,než ted´.Toto je život tvé mámy,která se musí nějakým způsobem sama rozhodnout,jestli chce trpět a čekat jestli se stane zázrak,nebo jinak.O tom všem by sis měl s mámou promluvit a navést ji na tyto řádky výpovědí všech lidí,z kterých si může pro sebe něco vzít.Pro tebe Adame-je důležité odejít z tohoto prostředí.Napadlo mne řešení-babička s dědou,nebo i internát.Dostávat sám sebe mezi spory dospělých-i když táta se jako dospělý nechová-díky své alkoholické nemoci?Je velice vyčerpávající,stejně jako nebezpečné pro tvůj další život v dospělosti.TVÁ MÁMA MUSÍ VĚDĚT PRAVDU!Než bude schopna rozhodnutí!
Jana Mertosová
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter