Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička
#2527
Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Prosím o pomoc, manželka se za posledních cca 5 let propila do alkoholismu. Pije denně doma "málo" cca 0,7l vína , panáky vůbec , ale pracuje v baru , krátký -dlouhý týden, a tam dá litr vodky jen to fikne k tomu víno. Tak 3x do týdne je úplně do mrtva a v těchto stavech začíná být celkem hodně agresivní. Je těžký astmatik, což znamená díky alkoholu tak min 1 za měsíc těžký záchvat se zapadnutým jazykem a upadáním do mdlob - doktor? tam ani nepáchne, nikdo ji tam nedostane, nepůjde přeci mezi chrchláky (TBC) a alkoholička? to z ní děláme my, ona to zvládá. Bohužel máme 2 děti 5 a 1,5roku, oni to zatím moc nevnímají, nikdy ji nevidí, přiváží mi ji nad ránem, ale už nezvládá ráno stávat, dopoledne je "mrtvá", využívá toho, že jí druhý den nic není, pouze se vyspí a je ready, "tudíž přece není alkáč", už si nevím rady ultimáta neplatí, prostě jí nebude ultimáta nikdo dávat, vím , že by se na ně opravdu vykašlala je hrdá! Prosím pomozte mi alespoň nějakou radou.
Míra
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2528
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Míro, promluvte se s ní, alkoholismus je smrtelná nemoc, její stavy se budou zhoršovat, za chvíli bude otrok alkoholu, přestane mít zájem o rodinu....jen ať zkusí zajít na AA, běžte s ní,neproste, dejte ultimátum.V baru by dělat neměla.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2529
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Ahoj, to všechno vím, v baru nedělala jen přes těhotenství, to vydržela, ale jak zjistila že může... Jen pro zajímavost astma léčí jen jako, léky nebere, chodila na kontrolu jen kvůli porodu, testy stejně šidila (kouří v práci cca 50 denně, doma tak 10), a od porodu nebyla ani na gyndě, jen aby nemusela... bohužel ultimáta vůbec nebere. Ale jinak musím říct, že je to krásná a bez alkecu hiodná ženská, milionová , na děti vše OK, jen kdyby uměla přestat třeba i po 5 panáku, ale to už bohužel vůbec nejde, nevím..... ale moc dík
Míra
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2530
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Míro, máte to strašně těžký,svoji ženu moc chcete, ale zároveň už nemůžete vydržet to co k ní mom patří a za žádnou cenu nemíní mněnit.
Tady na tomhle fóru jsme všichni tímhle prošli nebo mom prochází,nic tak závratného, nového se dozvědět ani nemůžete, vždycky je to hrozný,dozrávat k rozhodnutí, měnit postoje, ustát je a doufat.
Já nevím, jak je možný,co nás u takového člověka drží, jak je možný, že si tohle všechno necháváme líbit, že je tolik bolesti jen při pomyšlení, že přijde rozdělení.
Jezdila jsem do skupinek, kde jsem i tohle řešila, odejít jsem nedokázala, odešel sám, ale když se po delší době chtěl vrátit, už jsem to nechtěla nazpět a tudíž jsem nemohla ani jeho.
U vás to má rychlý spád, teď to graduje, asi budete muset něco zkusit ,,natvrdo,, a čekat jestli to zabere. Vyhledejte pro SEBE pomoc a zkuste to. Moc vám přeju, abyste to dokázal a vyšlo to.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2531
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Protože je asi alkoholička, přestat neumí, nemůže, to je ta nemoc!!!Neměla by pít vůbec žádný alkohol.A bohužel ta krása brzy zmizí, zůstanou jen strhané rysy, vypatlaný mozek.Přála bych jí, Vám , hlavně dětem , aby skončila s pitím.Jde to.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2547
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Ahoj Míro!Něco podobného jsem zažíval tak před deseti lety,měl jsem přítelkyni,nebyla barmankou,ale taky se uměla napít a řádně!Nikdo tomu nevěřil,byla ve společnosti oblíbená,byla s ní sranda,ale ty konce jsem zažíval doma já,nejhorší bylo,že jsem se začínal opíjet taky a to pak bejval teprve mazec!Agrese,nadávky a i potyčky se dostávaly na denní pořádek.Pak usmiřování,chvilka klidu,nádherné dny a pak vše nanovo a stále dokola!Já pak přestal pít díky zdravotním potížím(špatné jaterní testy a tytyty od doktorky) a to byla věc!Nadávky,ponižování a další šílenosti a já jí miloval a odpouštěl a toleroval a nedokázal odejít,protože láska je slepá!!!!!!!!Po roce abstinence jsem si pivo sem tam dal,ale už trošku s rozmyslem,ale spadnul jsem do toho znova,díky tomu,že jsem neunášel její pití a tohle bylo řešení problému,ale na nic!A pak najednou stačilo tak málo,obvinila mě z nesmyslné krádeže,která nebyla pravdou,sama uznala a ve mě se něco zaseklo a dost a odešel jsem,našel si jinou přítelkyni a bylo vystaráno!Měl jsem to na rozdíl o tebe jednodušší,nebyli zde společné děti,ani majetky i když za devět let vztahu? Nic,jen ti chci říct,že jsem se díky lásce v tom plácal právě těch devět let a nedokáže z toho člověk odejít,musí tě něco nakopnout!Řešení,jak už napsali jiní,je v léčení,ale to jak jsi napsal,bude těžké,protože nikdo si nepřizná,že zrovna on je alkáč,vím to ze své zkušenosti.Zkus si s manželkou promluvit v klidu,stůj za ní a podej pomocnou ruku,ale trvej na léčení,jiné východisko bohužel není,ale musí vědět,že jsi stále s ní a podpoříš jí!Držím palce,mě se to nikdy nestalo,že by za mnou, díky lásce stál!!Ríša
Ríša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2551
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Můžu Vám dát radu ... Vy vůbec nemusíte manželce dávat ultimáta, protože to evidentně nefunguje a velmi malé procento zavislých je ochotno si problém přiznat a následně ho řešit s profesionální pomocí. Vy můžete, až Vám jí zase jednou přivezou úplně napadrť zavolat záchranku a nechat jí odvézt na detox. Vzhledem k tomu, že má malé děti, jí velice rychle léčbu nařídí soud. Pokud bude odmítat léčbu, přijede tam soudní vykonavatel, vůbec se s ní o ničem nebude bavit a na základě doporučení lékaře, jí nařídí léčbu. Musíte ovšem na RZ zmínit její zdravotní rizka (astma). Vím o čem mluvím, protože jsem to zažila. Tedy ne s alkoholem, ale kouřila jsem pravidelně trávu a vypěstovala si docela slušnou obscesi. Pro vytvoření závisloti je velmi zásadní genetický předpoklad. Možná i Vaše paní má někde v minulosti u předků tento předpoklad zakódován. Můj otec je alkoholik, moje setra už 20 let bere tvrdé drogy, já jsem 15 let intenzivně pohulovala a moje dcera brala od 15 let pervitin.
Když jsem to zjistila u své dcery rozhodla jsem se právě pro toto tvrdé řešení. Ani v nejmenším neměla potřebu se léčit. Bylo to naprosto šílené, rok žila na ulici a píchala si drogy, nakazila se žloutenkou, ale jen díky tomu měla šanci se dostat na dno svých sil. Vy to ale budete mít hooodně těžké, protože musíte být velmi, ale velmi důsledný ve svém rozhodnutí a nenechat se zmanipulovat vydíráním a výčitkami. Musíte se obrnit a neustoupit. Zároveň je však velmi důležité, aby Vaše paní cítila Vaší podporu a že jí máte stále rád. Bude Vám říkat určitě spoustu hodně hnusných slov, ale myslete na to, že je to jenom mysl ovlivněná návykovou látkou. Že to není vlstně ona, ta žena, kterou jste si vzal, ale že se může vrátit zpět, když budete oba chtít. Na škaredé věci se dá pozapomenout.
Pokud Vaše paní pije denně už 5 let, je docela možné, že na detoxu přijdou abstinenční příznaky v podobě delirium tremens, což je vysoce nebezpečný a rizikový stav. Mohl by to pro ní být signál, že něco na jejím chování není v pořádku a mohla by pak celou věc přehodnotit. Dále vám doporučuji, pokud přehodnotí a bude chtít věc řešit, abyste se poohlédli po jiné léčebně, než jsou Bohnice (za předpokladu, že tam spádově patříte ). Já jsem se tam právě bezúspěšně léčila a v podstatě všechny kolegyně, které se tam léčily se mnou, se ke své závislosti dříve, nebo později vrátily zpět včetně mě. Tam je hodně důležitý ten detox, kde je člověk pod stálou kontrolou lékaře právě pro případ, že nastane výše zmíněný stav Delirium tremens. Léčba je tam rychlá a většinou neúčinná.
Existují tzv. komunitní léčebny, kde je pobyt založen na dobrovolnosti, ale probíhá tam velice intenzivní terapie a resocializace člověka. Může být ovšem problém, že takovou léčbu nehradí pojišťovna. Léčba tam trvá 8 - 12 měsíců, v některých komunitách i déle. Moje dcera léčbu absolvovala v terapeutické komunitě v Kladně - Dubí (MUDr. Jana Petráková). Zpočátku vůbec neměla v úmyslu absolvovat celý pobyt beze zbytku, nakonec však pochopila, že její dosavadní cesta nebyla ta pravá. Dnes opět chodí úspěšně do školy, dělá autoškolu a vrací ke svým zájmům, kterým se věnovala před závislostí. Tuto komunitu Vám vřele doporučuji. Jenže vzhledem k tehdejší situaci bylo potřeba rychle vyřešit i mou závislost, která mi způsobovala velmi špatné stavy.
Mám pro vás ještě jedno, neméně radikální řešení a tím je tzv. IBOGAIN. Toto řešení pomohlo mě, v mé závisloti na marihuaně. Není to ale úplně běžný způsob léčby a je hodně drahý, nicméně velmi účinný. Zadejte si na netu do vyhledávače Ibogain a něco si o tom přečtěte. Je to přírodní látka ze stromu Iboga, kterou v Africe domorodé kmeny používají pro přechod z dětství do dospělosti. Je to rituální záležitost. Když jsem já jela na svou Ibo léčbu, nevěřila jsem tak úplně, že to zafunguje, ale protože já jsem přírodě důvěřující člověk, těšila jsem se na změněný stav svého vědomí a normálně jsem se těšila, že budu prožívat nějaké pěkné stavy. To se vůbec nestalo. Bylo mi hrozně zle. Celou noc jsme prozvracela. Terapeut, který mi to podával, se sám divil, že taková reakce není obvyklá. Nicméně výsledek je takový, že jsem za rok po podání Ibogainu nikdy nezatoužila po trávě. Úplně odpadlo bažení po mojí droze. Vůbec na to nemám chuť. Stejně by to mělo fungovat u alkoholu a jiných tvrdých drog. Prostě odpadne chuť a nenastanou abstinenční příznaky. Bohužel je u nás tento způsob léčby velmi omezen. Možná se dočtete, že v naší republice došlo při léčbě Ibogainem k jednomu umrtí, což je pravda. Bylo to ale způsobeno nezodpovědností klienta, který se rozhodl, že si ještě před podáním Ibogainu užije a vzal si opiát. V kombinaci s opiáty Ibogain způsobuje smrt. V USA je například léčba Ibogainem zakázána. Jsem ovšem toho názoru, že jako mnoho jiných přírodních látek je Ibogain zakázán především proto, že jeho uvolnění na trh zabraňuje farmaceutický průmysl, protože kdyby se každý alkoholik a každý narkoman tak snadno vyléčil, nemuseli by už po zbytek života polykat tuny antidepresiv, čímž by farmaceutické společnosti přišly o mnoho ze svých příjmů. Já jsem brala antidepresiva několik let a od mojí Ibo léčby neberu vůbec nic, nemám žádné problémy. Pokud byste si chtěl na toto téma popovídat a dozvědět se víc, pište mi na email: jana.norbertov zavináč seznam.cz . Každopádně Vám budu držet palce a přeji velikou sílu v boji s démonem alkoholem. Jana
P.S. Trochu dlouhá rada koukám, pardon, jsem se rozepsala jako ďas.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2553
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Děkuji Jano za bezva příspěvek.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2554
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
Dík za dlouhý, ale výstižný příspěvek, moc Vám všem děkuji, vidím, že je ten dnešní svět celkem hodně zk......
Moc dík, jak bude nějaký posun, nebo alespoň částečný úspěch, dám vědět. Zatím se chci poradit s naším rodinným lékařem, snad dodržuje lék. tajemství... Míra
Míra
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2573
Re: Prosím o pomoc - manželka asi alkoholička Před 13 rok, 4 měsíce  
já taky Miro přidám radu,vemte ženu a šup s ní do nejbližší léčebny,bude protestovat,ale jinak to nejde.Pomůžete hlavně jí.Uvidíte,že nejdřív bude nadávat,ale pak vám poděkuje.Hodně štěstí a držte se!!
síma
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter