Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Co mohu udělat pro svého přítele?
#2822
Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok, 2 měsíce  
Dobrý den, chtěla bych poradit co mohu u dělat pro svého přítele který je alkoholik. Není to ten alkoholik který by musel pít denně, ale příjde to na nšj vždy po 14 dnech. A to se neovládne a jde si koupit alkohol a pije a pije. Do toho se vždy pohádáme a on uteče do nonstopu či bůh ví kam. Domů se vrátí až druhý den a to totálné mimo. Takto to trvá asi rok. Včera to udělal znova a já to už nevzdržela a předtím než utekl jsem mu řekla že si má vybrat mezi mnou a dítětem které čekáme a alkoholem. Vybral si. Vrátil se až dnes kolem poledne. Opilý, špinavý sotva stál na nohou. Během rána jsem mu stačila zbalit nějaké věci, doklady a podobně , společně s klíčema od auta jsem je dala za dveře. Jdyž přišel a já ho v tom stavu viděla jen jsem mu řekla ať jde pryč. Odešel, tedy spíš nastartoval auto a odjel. Nevím jestli jsem udělala dobře, jeho matka mi řekla že jsem ho měla nechat vyspat a pak si s ním promluvit. jenže to tu už bylo několikrát a výhrožování že ho vyhodím taky a nic se nezměnilo. Teď trnu strachy jestli se v tom autě někde nezabil a kde asi je.Prosím poraď te mi jak mám postupovat dál??? Zda jsem udělala dobře??? A jak mu můžu pomoct ???
Díky za radu
Síma

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2824
Re: Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok, 2 měsíce  
Myslím, že jste udělala dobře. S tím autem je to sice trochu problém, ale kdyby jste ho nechala přespat doma, druhý den by se probudil a možná by jste zase podlehla, protože tohle je radikální krok. Ale naprosto s tím souhlasím, je třeba to udělat včas, nejen mít plané výhružky, a to, že odjel opilý autem pryč, koneckonců není vaše zodpovědnost a on by si to měl uvědomit sám. Možná byste mu mohla zkusit najít psychologa nebo psychiatra, nejlepší by bylo kdyby ho vyhledal sám, ale to není zase tak pravděpodobné. A nevracela bych se k němu dokud bych neviděla že se vážně léčí a léčit chce. Protože jinak to nemá cenu, začne to znovu a znovu se to bude všechno opakovat a trpět tím budete jen Vy a Vaše dítě. Je pochopitelné, že by jste s ním chtěla zůstat a bude vám ho líto, ale on má přece taky rozum a dokud je čas, musí si uvědomit, že s alkoholikem nikdo žít nechce a podle toho se zařídit.
Vážně Vám přeji mnoho štěstí, doufám, že mu dojde, že jste pro něj víc vy.
Ale rozhodně se nenechte uchlácholit pokud se teď vrátí a střízlivý bude slibovat hory doly, protože nemáte vůbec žádnou jistotu, že to splní.
K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2828
Re: Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok, 2 měsíce  
Je to přesně tak jak píše K.Důslednost je hodně důležitá a na pijáky jakž takž platí.Stůjte si za svým a budte zodpovědná ke svýmu budoucímu dítěti.Sklibů už bylo dost měl by vám ukázat činy,pak je teprv o čem se bavit.Je to na vás jakým směrem se budete ubírat,ale rozhodně nepolevujte.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2843
Re: Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok, 2 měsíce  
Děkuji moc za radu a podporu, teď už vím že jsem udělala dobřě. Přítel se toho dne našel u svého kamáráda kde po vypití ještě několika piv usnul. Druhý den hned volal a omlouval se. Domů jsem ho zatím nepustila,ale jsem s ním v kontaktu. Prý hned v pondělí se půjde přihlásit na ústavní léčbu. Volal i do Bohnic kde mu řekli že čekací doba na nástup je až 7 týdnů. Což je strašně dlouho. Teď je u své sestry, ale nemůže tam zůstat dlouho. Počkám tedy do pondělka, když se půjde přihlásit a čekací dobu na přijetí mezi tím vyplní léčbou na skupinách AA vezmu ho zpět. Nevíte náhodou jak to chodí v jiných léčebnách, třeba i mimo Prahu? Nemáte nějaké doporučení? AA asi budou taky dobří ale sezení je jen 1 týdně a velká šance že cestou domů neodolá a koupí si zas láhev
Síma
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2845
Re: Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok, 2 měsíce  
Símo, obvolejte všechny léčebny.Dobřany, Červený Dvůr, Lnáře, Kroměříž...sice třeba mají plno, ale protože spousta pacientů odchází na reverz, může se uvolnit denně někde místo.Je to náhoda,já osobně bych zkusila Červený Dvůr, znám tu léčebnu, pomohli mě, tak asi proto.Držím palce, neustupujte.Můžete mě napsat, v které městě chodí na AA?
Líba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2848
Re: Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok, 2 měsíce  
Símo,co to je 7 týdnů,proti celému životu.Já byla v Bohnicích,s jinými léčebnami zkušenost nemám i když je tam přísný režim,nedám na ně dopustit.Ještě jsem zaslechla dobrý reference na Apolináře v Praze.V Bohnicích je primáš Nešpor a to je kapacita.Vynikající odborník a člověk na svým místě.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3470
Re: Co mohu udělat pro svého přítele? Před 13 rok  
text uživatele byl smazán administrátorem webu
Táňa

Poslední úprava: 04/03/2011 00:43 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter