Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Mamka závislá na alkoholu
#30550
Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 6 měsíce  
Ahoj,
nevím kde začít...na tyhle stránky se dívám pravidelně už několik let, snažím se tu najít nějakou odpověd, utěchu nebo snad naději. Něco čeho se chytnout, ale nějak mi dochází síly. Můj příběh je dost podobný těm vašim, mamka po rozvodu začala pít, už při rozvodu během kterého se táta rok vracel ke své milence a zase odcházel to slušně začalo. Nakonec ale odešel a to mamku zlomilo, nezkousla to do dned a je to skoro 7 let. Našla si v podstatě hned novéo přítele, v podstatě na truc aby ukázala že ona může taky někoho mít. Až časem se do něho zamilovala, bylo sakra štěstí že to byl fajn intelignetní chlap, protože nám ho nastěhovala domu za tatu ze dne na den, ke dvěma holkám. Je mi 22 a mojí sestře 14. Starám se o ní v podstatě od mých 15ti, jelikož máma fungovala a zase nefungovala podle toho jak pila a nepila, po těch letech vidí segra mámu spíš ve mě, vždy jsem se ji od toho snažila udržet dal aby ji to poznamenalo co nejméně, i když sama jsem trpěla. Intervaly nepití se zkracovaly a zkracovaly, přítel ji vyhrožoval odchodem, já vší možným včetně sociálky kvuli segre. Nic nepomohlo, pak měla několik zranění zpusobenych pady, že ji odvezla sanitka a pak se nam ji povedlo dostat do léčebny, bohuzel jen soukromé, na 33 dní, ale i to mi připadalo jako největší vítězství, naivně jsem si myslela že je konec, ale měla se tam spíš jako na dovolené, po měsíci začala zas, pak to byl detox, hospitalizace na psychiatrii, ambulatntní léčba, psychiatrička, Mezitím vždy max. 2 měsíce čistá. Při každé recidivě přestane jíst, pije třeba 3 týdny v kuse non stop většinou litry vína, o které je schopná se porvat. Pak přišly silné bolesti břicha, v nemocnici zjistily že má akutní zánet slinivky, absolutní dieta a zakaz alkoholu, fungovalo to přesne 2 tydny kdy to zacala zkouset, a jeji pritel uz to samozrejme nedal a odesel od ní, v nemocnici takhle skoncila 3x a z akutního zanetu už je chronický. Pije dál..do toho antidepresiva...Hubne, nalejvá se jí břicho. Hruza, Muj deda (její otec) umřel na rakovinu slinivky po urazu břicha v 56 letech! o to větší mám strach ale ona ne..Jsem bezradná, všechno kde byla jsem ji nasla na internetu a dokopala jí tam, všude jsem jí vozila, vsechno s ní sdilela, o vse se starala, k nicemu. Nedokážu čekat až se stane něco hrozného, je to máma, a hlavně sestra jí ještě potrebuje! Jsem z toho neštastná nejvíc co to jde, silene se na ní zlobím, na druhou stranu je mi ji vecne lito...at ji vezu kamkoli, at ma abstak...je mi ji lito, nerikam ji to ale doma se kolikrat pak rozbrecim. Bez piti už neni par mesicu ani den, alespon sklenicku vecer musi, a u toho je tak dva dny, pak uz je zase tyden v kuse uplne mimo.Co myslíte...co se dá delat?
Nicol

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#30555
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 6 měsíce  
Nicol, nedá se dělat nic, mamka vzdala život, alkohol jí ovládá.Ona ví sama, co by měla udělat, kdyby chtěla přestat pít.Jenže nechce.Je to hrozné, vím, ta bezmoc, lítost, ale ty se neobviňuj z ničeho.Zkus zavolat na Al-anon, myslím si, že v Praze je i skupina Dospělé děti alkoholiků.Najdeš je na internetu, pod AA.Doufám, že něco poradí.Jsi hodná dcera, sestra.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#30883
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 6 měsíce  
Nicol, je to jako kdybych cetl popis meho zivota, az na rozdil ze my jsme dva kluci a trochu starsi.
Je to tak 10 let, kdy mama pila prvni ligu, byla na leceni, 8 let byl klid, ale jsou to dva roky a zaclo to znova. Pak prestala bez leceni az do ted. Dnes je to druhy den, kdy v tom lita az po usi. Jsem uplne bezradny, ale bohuzel vim, ze pokud nebude chtit ona, tak to neskonci. Vim, ze ti tohle moc nepomuze, ale alespon vis, ze v tom nejsi sama, kdo ma tenhle problem, protoze tohle si tedka rikam taky.
Nejhorsi na tom je, ze moje mama je za strizliva uplne milionova a o to vic me to boli.
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#30886
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 6 měsíce  
Musíš cítit hroznou bolest, 8 let máš skvělou matku,která nepije a spadne do toho zase. Ta beznaděj je hrozná.
Aneta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#30902
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 6 měsíce  
Nejhorsi je, ze se o tom clovek nemuze nikomu sverit, krome rodiny, protoze je mu to trapne. V 15ti, 16ti letech, kdy se kamaradi chodili bavit, ja hlidal opilou mamu pod vymluvami, ze se mi nikam nechce.. Kdo to nezazil, nemuze to pochopit. Ted, kdyz jsem to pred dvema lety rekl v praci, ze musim jet pro mamu z tohohto duvodu, muj sef si z toho nasledne delal srandu. A to mi verte, ze poradne zaboli. Mohl bych o mem zivote napsat knizku. Jedine, co me drzi nad vodou je moje pritelkyne, se kterou jsem 7 let a ta to se mnou zazila poprve pred temi dvema lety. Pro ni je to taky sok, protoze ma moji mamu jako skvelou kamaradku.
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#30903
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 6 měsíce  
Petře, je to smutné, oni ti lidé netuší, co prožíváš, neví, co je alkoholismus, život s alkoholikem.Určitě nemáš sílu ještě s nimi bojovat, vysvětlovat.A nebo se nad tím smíchem povznést, a litovat je , za jejich neznalost, hloupost.Jenže potřebuješ tu sílu nabrat, zkus ty Al-anon, tam najdeš pomoc, rady, zkušenosti jiných příbuzných alkoholiků, nebo jsou už i nás Dospělé děti alkoholiků.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31380
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 5 měsíce  
Mám to velmi podobně jako Nicol.

Mamka pije cca 15let...Periody, každé tři měsíce, 3x léčebna protialkoholní, nervové, detox...všechno možné.
Vydržela z léčebny 3 měsíce. Ted je to absolutní katastrofa..lozí doma po kolenách, je nahlá na jednu stranu, chodí po domech a půjčuje si peníze, kupuje si vodku, chodí tam,kde ví, že jsou alkoholici..Nevnímá nic, jen pořád říká noa co...bratr se vrátil z Prahy domů,aby ji pohlidal, já bohužel už nemůžu..Jsem těhotná a bojím se, že bych miminku blížila, kdybych se stresovala...Máme tátu, on je užasný,ztrácí se nám před očima nervuje se, bojim se o něho..Nevíme, co dělat...Matka lítá všude možně, zamknout ji nemůžeme, už mi kdysi vyskočila z okna, bylo mi asi 14..Má nemocnou slinivku..CO DĚLAT... Kdyby existovalo nějaká odchytová služba, kde by dojeli silní chlapi, vzali by ji nasilim do auta, odvezli ji nekam, zavřeli na 14 dní do místonosti bez oken a nechali ji tam..přemýšlet...Jenže, ve finle, ona by to pak nevydržela a stejně by asi začla znova...
Kamila 26

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31383
Re: Mamka závislá na alkoholu Před 8 rok, 5 měsíce  
Kamčo, po 3 léčebnách mamka moc dobře ví, co je alkoholismus.Dobrovolně zvolila umírání, chce pít dál.Nemocná slinivka, to je špatné.Odchyt lidí tady nemůže být povolen nikdy, u když někteří lidé jsou horší než zvířata.Nezbude vám, jen čekat, kdy bude máma bezmocná,pak jí dát do ústavu.Jinak nějaká pomoc není.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter