Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Prosím o radu
#5491
Prosím o radu Před 12 rok, 10 měsíce  
Dobrý den,
Prosím o radu, moje máma, 58 let pije od svých 35 (v té době měla obrovské bolesti žaludku, hučení v uších, neklid, prodělala tenkrát různá vyšetření, nic jí nenašli a jako možná příčina byl udán – stres), pomáhal jí na to panák rumu, od té doby alkohol používala jako lék, myslím, že tak posledních 10 let už pila denně 5 panáků tvrdého alkoholu a dvě, tři piva, někdy víno…vždy si po tvrdém alkoholu odříhala…jinak jí bylo těžko. Dva roky je nyní v důchodu, od té doby pije hned od rána., přes den vypije ½ litru tvrdého a cca 6 piv. S mámou máme skvělý vztah je všemi oblíbená a nikdy nebyla kvůli alkoholu nepříjemná nebo agresivní. V listopadu u ní začaly stejné příznaky „nemoci“ jako v těch 35 letech, v noci nemohla spát, bolel jí hrozně žaludek, znovu pocit úzkosti, bušení v uších,bolest hlavě postupně se to zhoršovalo a nepomáhal jí ani alkohol nebo jen na chvíli a pak už bylo jedno kolik toho vypije pořád jí bylo špatně, chtělo se jí zvracet, říkala, že se neustále cítí jak po nejhorším flámu, poslední dobou už jen ležela v posteli, neměla o nic zájem a na nic sílu Byla na krvi, kde se nic závažného neprokázalo. Přestala pít a bylo jí naprosto příšerně, vysoký tlak, zavolali jsme jí záchranku, kde jí jen snížili tlak, byla na sonu břicha – nic nenašli a poslali jí domů. Celá rodina včetně mámy jsme odsouhlasili, že už má vypito a že musí přestat pít a pokud stavy nepřejdou pak chodit po doktorech a hledat jinou příčinu. Dnes je to přesně týden co nepije, začátky byly krušné bylo jí hrozně, klepala se, nemohla spát….vlastně všechny příznaky, které popisujete na Vašich stránkách mimo halucinací…., teď po týdnu, je její stav o 100% lepší než byl v minulém týdnu, vrací se pomalu do normálu, přesto má chvíle, kdy se její stav zhorší,např. jí hrozně začne bolet hlava, nebo říká, že „cítí každou buňku v těle a že by se nejraději přeskočila“, sklíčenost až možná deprese. A teď konečně k mému dotazu., zajímalo by nás, jestli to stále jsou abstinenční příznaky a hlavně jak dlouho to můžou trvat ….týden, měsíc, dva měsíce? Moje máma je opravdu skvělá ženská, která byla plná života a naprostý pohodář, nikdy jsem s ní neměla ani tu nejmenší roztržku a doufám, že to takhle spolu zvládneme i když jí doporučuji nějakou ambulantní léčbu, že by jí určitě pomohli, ale zatím to chce zkusit sama s pomocí celé rodiny.
Omlouvám se za tak dlouhý dotaz a předem děkuji za odpověď
Petra
Petra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5492
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 10 měsíce  
Petruš,jste určitě skvělá dcera...
a určitě máte i skvělou maminu.
Určitě se stala závislou na alkoholu,ale nejspíš si to uvědomuje a to je dobře.Ty příznaky co popisujete jsou určitě abstinenční...Já jsem též abstinující alkoholička a též bez odborné pomoci a ty nejhorší muka trvaly 14 dní až měsíc a ještě teď mám změny nálad a podobně...Ale jestli máte možnost navštívit AA a maminka bude souhlasit,tak to udělejte.Vypadá to,že maminka má snahu přestat.
Moc vám držím palce ať vše dobře dopadne.
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5500
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 10 měsíce  
Milá, milená, za vším něco hledej. Co bylo, bylo. Tvá matka je úžasný člověk, hodný, trápící se. Měj porozumění, ale nenech sebou manipulovat.Jsem vyléčená alkoholička, vím,o čem je řeč. Žádná bolest není tak silná, aby jí alkohol přehlušil. Vaše matka potřebuje najít smysl a pevný bod svého života. Já ho hledala 6 let. Dnes jsem v pohodě, spokojená a ochotná komukoliv pomoci.Není to jednoduché a kdo to neprožil, neuvěří. Jsem k dispozici na tč. 602 614 254 nebo na mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Zdraví Tamča
tamča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5503
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 10 měsíce  
Tamčo, vyléčená nebudeš nikdy.Do smrti alkoholičkou budeš, bacha.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6958
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 6 měsíce  
Dobrý den,
tak jsem tu zas, máma vydržela nepít a její stav se opravdu zlepšil (i když stále i po 6 týdnech byly dny, kdy jí nebylo fyzicky dobře), bohužel nyní již cca 14 dní popíjí .... každý den je jí hůř a hůř, bušení v uších, pálení rukou, bolesti žaludku, vysoký tlak, vysoký tep .... znovu jela do nemocnice (myslí, že to není jen pitím, že má rakovinu nebo nějakou jinou nemoc, před 2 měsíci byla i hospitalizována, zjistili jen, že má hustou krev, dochází na pravidelné odběry, v době kdy nepila měla krev i tlak v pořádku) doufám, že opět začne abstinovat (je to opravdu boj a není na tom dobře ani po psychické stránce)a teď k dotazu...existuje něco, nějaký lék nebo bylinky, které by jí pomohly překonat ten první týden bez pití a ty hrozné abstinenční příznaky?
Předem děkuji všem za odpověď
Petra
Petra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6959
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 6 měsíce  
Petro, určitě by to chtělo konzultaci s lékařem. Zažila jsem pána, který zastavil recidivu diazepamem, ale jen a jen na doporučení lékaře, protože to je návykový lék. Ale na ten začátek pomohl. Jsou i léky na potlačení chuti, ale.....Víš asi sama, že by maminka měla podstoupit léčení. Pokud nazačne abstinovat, tak se bohužel tyto stavy budou opakovat. V léčebně bylo několik paní právě ve věku tvojí maminky i starší. Ale potřebuje chtít sama.
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6960
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 6 měsíce  
Děkuji moc, myslím, že na léčení nepůjde, snad alespoň zkusí ambulantní léčbu .... nebo návštěvu psychologa...je to opravdu zoufalé, tolik bych jí chtěla pomoci....snad to nějak zvládneme, ještě jednou díky.
Petra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7007
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 6 měsíce  
Dobrý den, touto cestou vydím jedinou možnost před zhroucením. Žiji necelé 4 roky s přítelem jemu je 33 a mě 25let. Když jsme se pozmaly, zašly jsme občas do hospody na pivko,i já jsem si sním pár piv dala. začalo se to stupnovat, začal pít doma, v práci všude. já jsem pomalu alkohol nesnášela,když jsem vyděla jeho stavy, jak smrdí,motá se, má blbý keci, přestala jsem pít úplně. Ted jsem abstinent, nesnáším alkohol. Můj přitel stále pije pivo a rum. dokáže celou půl litrovou láhev vypít sám. Dost časté stavy byly,že se semnou schválně pohádal aby mohl odejít do hospody, tam utratil všechny peníze a až mu došly tak za 3dny, vrátil se domu. Takto to bylo dost časté. Když jsem ho kvůli alkoholu vyhodila, nevrátil se domů, ale šel do hospody, spal v autě u nás doma ve sklepě, jen aby pak mohl být přes den v hospodě.
Když už asi vyděl, že mě to vadí, a že ho opustím, začal sekat latinu, ted 2 měsíce nepil do ted. našel si novou práci je zedník. A ted chodí domů napitej. Mě ale tvdí, že měl nealka. Já to ale poznám, že něco pil. S přítelem se snažíme o miminkko, jezdíme na umělé oplodnění. Ted máme jít v listopadu na umělý a nevím, zda mám či ne. Moc mě to trápí, ale těch šancí bylo už nespočet. Moc děkuji za odpověd, zda alkoholik je či nikoly. Když pil zvládl tak 12 piv děně a náké panáčky rumu. A taky se mu dost klepou ruce. Jeho máma taky pije.
Romana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7010
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 6 měsíce  
Ahoj Romano, odpověď myslím si že znáte. Ano, váš přítej je alkoholik. To co tady popisujete už je těžký alkoholismus, divím se že to trpíte tak dlouho. Podle mě jestli vám na něm záleží, byste se ho měla zeptat jestli si je vědom toho že má problém s alkoholem a podle toho pak reagovat. Měl by se samozřejmě léčit, ale pokud o to sám nebude stát, naděláte málo. Pak byste mu měla dát jasné ultimátum (třeba že se odstěhujete), které on určitě poruší, ale pak ho to možná začne mrzet a uvědomí si, že problém má a začne něco dělat. Evidentně to sám nezvládne, navrhněte mu "anonymní alkoholiky", ale pokud sám mít zájem nebude, je to těžké. Rozhodně si rozmyslete jestli s takovým člověkem chcete mít dítě, protože tohle už je extrém. Nejdřív si s ním o tom na rovinu promluvte (když bude střízlivý) a pak jednejte. A rozhodně si pročtěte co nejvíce článků a odkazů zde, i to fórum. A jestli vás bije (třeba že se to stydíte tady říct) tak si hned teď sbalte kufry a rychle se odstěhujte..
Jíra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7011
Re: Prosím o radu Před 12 rok, 6 měsíce  
Plně souhlasím s Jírou.Přítel bude jen horší, neničte si život, stejně se s ním rozejdete, nevydržíte to.Už žádné plané sliby, -antabus, AA, léčebna...nebo rozchod.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter