Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Manžel vypije kolem dvaceti piv týdně
#55986
Manžel vypije kolem dvaceti piv týdně Před 4 rok, 10 měsíce  
Dobrý den všem,

manžel vypije týdně (sám) kolem dvaceti piv (za 15 dní stáhl 41 piv) a to je asi jen zlomek toho, co vím. Pár měsíců zpátky jsem ho nespočetně našla opilého doma po práci (pil sám), sotva mluvil a z chůze se stalo spíš klimbání, většinou si ani nepamatoval, že jsme se o něčem bavili. Prý tím zapíjel stres z práce. Práci po čase změnil a když jsem ho našla znovu opilého doma, znovu si našel "výmluvu", proč pil.

Pár měsíců zpátky také schovával vypité flašky od piva či od vína do skříně a jednou i zředil slivovici vodou, aby nebylo poznat, že z ní ubylo. Na vše jsem náhodou přišla, probrali jsme to a vše se opakovalo znovu. Už mu ani nevěřím, že nepije tajně. Je schopný si jet pro pivo na benzínku i o půlnoci, do dvou či do tří hodin do rána ho popíjet a pak si jde "napitý" lehnout a spát.

Pije pivo sám doma přes den, hodně pil i tajně, pak zklikviduje plechovky/flašky, abych si myslela, že nepil, ale pak si večer koupí třeba dalších šest.

Už jsem s ním o tom mluvila, snažila se ho pochopit, on se tisíckrát omluví a řekne, že už se to nestane, ale pak se celý scénář opakuje. Několikrát jsem se už bohužel sbalila a vypadla na pár hodin pryč, než vystřízliví.
Zvláštní je, že venku tolik nepije. Tam si dá max. 1 - 2 piva. Před jeho vlastními rodiči si nedá ani kapku alkoholu. Manžel opitý není agresivní či hrubý.

Já si ale nedokážu představit takhle žít. Už opravdu sahám pokaždé radě. Ptát se, zda je alkoholik? Já asi odpověď tuším.. Všem moc děkuji za případné rady.
Loren
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#55987
Re: Manžel vypije kolem dvaceti piv týdně Před 4 rok, 10 měsíce  
Je,hlavně si to ale musí on sam pripustit.
Uznikdy
Fresh Boarder
Příspěvky: 10
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#55988
Re: Manžel vypije kolem dvaceti piv týdně Před 4 rok, 10 měsíce  
20 piv tydne nemusi byt vubec problem - typicky napriklad u fyzicky namahave profese. Ale to co popisujes - skutecna spotreba vyrazne vyzsi, utajovane piti, "maskovani" mnozstvi vypiteho alkoholu - to vsechno jasne ukazuje na problem se zavislosti.

Bohuzel neni prilis mnoho veci ktere by jsi mohla udelat. Muzes zkusit si s nim rozumne promluvit. Muzes apelovat na jeho zdravy rozum, obavy o zdravi, obavy o problemy v praci. Muzes mu zkusit vysvetlit ze Ti ublizuje a ze jsi nestastna. Stejne tak na to muzes jit tvrde - psychicky teror, nekompromisni a tvrde jednani, vazna pohruzka rozvodem apod. Nebude to k nicemu a bude to ztrata casu a usili . Alkoholik si musi priznat ze ma problem a musi se odhodlat ho resit - pokud toto neudela, pokud chce ve skutecnosti dal pit a soucasny stav mu vyhovuje tak je veskere Tve snazeni zbytecne.

Primo tady na foru si muzes najit pribehy zen ktere sem psaly ve stejne situaci jako jsi Ty - neni to vesele cteni .

PS
Pokud ridi pod vlivem tak mu seber klicky nebo na nej klidne zavolej policajty! Pises ze jste manzele = predpokladam spolecny majetek. Jestli ten ozraly blb nekoho zabije nebo zmrzaci nebo udela nejakou skodu tak pojistovny vse uhradi a pak skoci po nem! Mame v CR nulovou tolerenci takze at se stane cokoliv tak to odskace ten co nadychal. I banalni nehoda vyjde na stovky tisic Kc, smrt nebo trvale postizeni klidne na miliony, nabourany kamion nebo autobus MHD taky muze jit k milionu. A Ty s nim budes vse platit na pul!
Gennosuke
Platinum Boarder
Příspěvky: 756
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#55989
Re: Manžel vypije kolem dvaceti piv týdně Před 4 rok, 10 měsíce  
A co by sis predstavovala za radu?
Jan Jilek - Ze závislosti do nezávislosti (spoluzávislí a nešťastní) - tam se dozvis vse potrebne.
Statisticky to tipuji vychazi tak, ze kdyz ti soucasny stav nevyhovuje (nelze se divit), tak je resim se odstehovat a rozvest se (kvuli pravnim dusledkum alkoholikova pocinani).
MichalB
Platinum Boarder
Příspěvky: 1578
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter