Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Otec alkoholik
#56027
Otec alkoholik Před 4 rok, 10 měsíce  
Dobrý den. Potřeboval bych poradit co dělat s otcem alkoholikem. Mému otci je 44 let a pije od svých cca 16 let. Otec vlastní sklep a tam to všechno začalo. Zpočátku dojel z práce domů, šel se přivítat s rodinou a pak samozřejmě jel do sklepu něco podělat. Jakmile měl ve sklepě uklizeno tak si dal pohárek vína a spokojeně jel na kole domů. Od roku 2015 přišel velký zlom. Otec se vracel každý den něco kolem 19-20 hodiny ze sklepu a jakmile dojel domů, šel si něco podělat do garáže. Takže zkráceně, ze sklepu si bral sedmičky vína a schovával si je v šatníku v garáži, komoře, dokonce i za košem. A obden vypil aspoň tu sedmičku vína a pak šel spát. V práci zatím ještě neměl problémy. Od roku 2016 začli jeho tahy. Otec pil klidně 5 dní v kuse víno a prolíval to kořalkou, pomalu nic nejedl, maximálně polívku. Vždy pil 5 dní v kuse a pak nám sliboval že již pít nebude. Vydržel vždy tak 2 měsíce a zase se to opakovalo. V roce 2017 byl otec na protialkoholnim leceni v kromerizi 3 měsíce. Jakmile se vratil tak vydrzel 2 mesice nepít, takze nejdele co vydrzel nepít bylo max teh 5 mesicu a pote do toho opet spadl, a jeho tah trval klidne 14 dní. Jen ležel na sklepě a pil víno a dokrmoval svoji hladinu. Jakmile se z toho dostal tak říkal že s pitím už opravdu skoncuje a sekl s tím opět na 2 měsíce maximálně. No a takhle se to furt opakuje. Ted je rok 2019 a můj otec leží zase na sklepe už 16 dní v kuse a pije. S námi už nebydlí jelikož ho manželka vyhodila a zažadala o rozvod. Protoze takhle to dal nejde. SKlep s vínem jsme mu zamykali ale marně, sliboval že víno prodá, ale nestalo se tak. Otec má velmi silné abstaky, jen aby se dostal k vínu tak přeřezal zámek aby se mohl napít no katastrofa, dneska jsem za ním byl a leží pomočený, smradlaví a od krve a všude plno modřin. Vždy si lehne na 2-3 hodinky a jde se znovu napít a takhle to děla poslední 3 roky a jak říkam jeho tahy trvají už i 25 dní. Tedka pil v unoru 2019 a jeho tah trval 23dní, nakonec spadl do vířivky a to ho trochu probralo tak s pitím přestal. říkal že viděl upíry a takové věci, takže už měl aj delirium tremens. Takže vlastně skoro celý unor 2019 propil a od brezna vydrzel az do cervan nepít. Ale moc mu neverim, sam rikal ze si obcas poharek dal a furt o tom mluvil jak by si dal. No a ted je červen a opakuje se to co v unoru, takze uz nevim co s ním. Budu rád za nějaké rady a omlouvám se za pravopis, píšu to narychlo
Vojtech
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#56028
Re: Otec alkoholik Před 4 rok, 10 měsíce  
Vojtěchu,je to smutné čtení,co dokážeme my alkoholici,kolik bolesti kvůli tomu musí vytrpět bližní.Donutit ho k další léčbě,prodat sklep,zamykat pořád,jinak to nejde.Nebo se odstěhovat a nevšímat si ho.
Tady je každá rada drahá,víš,že pokud nebude chtít on sám nepůjde to.Až bude v absťáku zavolej sanitku ať ho odvezou na detox.A pak hned do léčebny.Na delší dobu.V Dobré vodě je to tuším na 4 měsíce i dýl.Vím,že Ti na otci záleží,zkoušej na něj tlačit.A pokud to nepůjde nechat to být.
Maris
Platinum Boarder
Příspěvky: 873
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#56031
Re: Otec alkoholik Před 4 rok, 10 měsíce  
Vojtech napsal:
Budu rád za nějaké rady

Tady neni bohuzel co radit . On ocividne CHCE pit, libi se mu to, vyhovuje mu to a kdyz se neco podela... tak jste tam prece stale Vy aby jste pomohli.

Muzete se zbavit sklepa nebo aspon chlastu v nem ale pokud je on majitelem tak to pujde velmi tezko. Muzes mu zavolat zachranku pokud je to hodne spatne a zkusit ho premluvit k dalsi lecbe - ale jsme zase u toho ze pokud on nechce a pujde se lecit z donuceni tak to bude cele k nicemu .

Je to kruty ale pokud mu to tak vyhovuje tak ho nech byt . Je jeste sance (byt mala) ze se rozhodne ze chce zase zit - pak teprve bude mit smysl mu pomahat.
Gennosuke
Platinum Boarder
Příspěvky: 756
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#56036
Re: Otec alkoholik Před 4 rok, 10 měsíce  
Nejhorsi je, ze alkoholik lze i sam sobe.
Prestanu az budu chtit. Ale az JA budu chtit.
Ma vse pod kontrolou, zitra to skoncim. No tak jsem upadl, a co ? Vsichni pijou
Beru to podle sebe
Ale sz ti to fakt docvakne, tak teprve pak se neco stane
Erika
Platinum Boarder
Příspěvky: 1215
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter