Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Otec propadl alkoholu - kam s ním jít?
#58092
Otec propadl alkoholu - kam s ním jít? Před 4 rok, 1 měsíc  
Dobrý den, psal jsem již do knihy návštěv, ale bohužel už nejspíš nefunguje, tak to zkusím tady. Přeposílám moji původní zprávu z konce ledna:

"Dobrý den, potřebovali bychom poradit - otec v poslední době propadl alkoholu. Alkohol v menší míře pil vždycky, ale opíjet se začal až koncem loňského roku. Otec se vrací domů vždy ve čtvrtek večer, přes týden ho nevídáme. Včera (tj. v Pátek) měl tzv. "home office", ale opil se tak, že nedokázal fungovat - když jsme mu zkusili dát alkoholtester, který měří maximálně 4 promile, psal že už to je nad tento limit. Dneska však ale relativně v pořádku vstal a zas funguje a slíbil nám, že už pít nebude. Chtěli jsme ho dotlačit na nějaké léčení, ale sami pořádně nevíme kam a sám ani na léčení jít nechce. Příští týden chce jít normálně do práce, ale přestože slibuje že už pít nebude, máme z toho trochu strach, aby něco nevypil a nevyhodili ho. Co byste poradil? Popř. na koho bychom se měli obrátit? Děkuji."

^To bylo před měsícem. Měsíc fungoval normálně, ale teď ve čtvrtek večer/pátek ráno se opil znovu - sice ne namol, ale opět byl evidentně opilý a v sobotu měl silnou kocovinu a celý den proležel. Navíc jsme u něj našli schovanou flašku, kterou během dne vypil.

Když jsme s ním mluvili naposled, už aspoň vypadal že si uvědomuje, že má problém a že by byl ochotný ho nějak řešit. Nicméně teď řešíme - pokud do zítra vystřízliví a my se s ním budeme schopni domluvit, kam přesně s ním máme jít? Slyšel jsem, že na protialkoholických léčebnách se čeká. Je to pravda? Nebo se má zajít nejdřív za nějakým psychiatrem? Je třeba se k němu dopředu objednávat? A jak je to s prací? Dostane nějakou neschopenku?

Předem moc děkuji za jakékoliv informace, jsme z toho všichni docela vyděšení.
Účet01
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#58093
Re: Otec propadl alkoholu - kam s ním jít? Před 4 rok, 1 měsíc  
Asi bych zacal dvema vecmi...

Prvni a nejdulezitejsi - alkoholik MUSI CHTIT PRESTAT! Pokud alkoholik nechce prestat pit a abstinuje nedobrovolne (napriklad pod tlakem rodiny) tak je to cele zbytecne a predem odsouzene k neuspechu.

Na lecebnu se ceka (nekdy hodne dlouho) a hlavne tak jak je situace popsana si rozhodne nemyslim ze je spravne hned otce tlacit do lecebny. Zdaleka ne kazdy alkoholik je pripad pro lecebnu a je spousta alkoholiku kteri svoji zavislost dostali pod kontrolu bez pobytu v lecebne.

Nejlepsi bude aby otec zasel k lekari - psychiatrovi. Bude nutne se predem objednat. Lekar zkusi zjistit jake jsou u otce priciny piti, pokusi se zjistit skutecny rozsah zavislosti a navrhne reseni. To muze byt vhodna medikace (napr. Antabus) spolu s ambulantni lecbou a nebo opravdu lecba ustavni. V pripade ambulatni lecby lze normalne chodit do prace a fungovat. Ustavni lecba je hrazena pojistovnou a pacient je na nemocenske.
Gennosuke
Platinum Boarder
Příspěvky: 756
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter