Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Je tohle alkoholismus?
#6627
Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 6 měsíce  
Chtěl bych se zeptat, je tohle alkoholismus? Nevím co dělat. Mamka ráno vstane, ještě před tím, než vstanu já a vypije během půl hodiny flašku vína. Pak si jde zase lehnout. Vypije průměrně tak jednu flašku vína za den, někdy i dvě. Do práce chodí normálně, ale bojím se že to je otázka času, kdy se to změní. Tenhle stav trvá tak půl roku, možná dýl, co jsem si toho všiml. (Bydlím s mamkou sám.) Snažil jsem se jí domluvit a nic. Akorát je na mě hnusná že z ní dělám alkoholika. Výsledek je ten, že schovává flašky. Je tohle už na léčbu? Poraďte prosím. H.
Hynek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6628
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 6 měsíce  
Hynku, co myslíš Ty?Jistě to není normální, takže zřejmě alkoholička je.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7147
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 4 měsíce  
právě řeším to samé manželka je super spolehlivá udělá pro mne co mi na očích vidí ale denně si dá litr a půl vína.už to trvá dlouho roky a začíná pomalu docházet k tomu že to už vidí všichni nebo to občas přežene občes doma nadává.začínám to řešit chce to řešit ale sama řekla že nebude pít zatím to vydržela ale co bude dál a jak dlouho to se uvidí pokud mi někdo něco poradí moc děkuji
petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7151
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 4 měsíce  
Petře,
nenapsal jsi věk ani svůj a ani manželky.A ani jestli máte děti a jak si to vlastně začal řešit...
Ženy pití určitě není v pořádku,to je jasné...,ale myslíš že víš,nebo ptal jsi se jí proč to vůbec dělá???Nebo lépe,proč to začalo?
Trochu o tom vím,sama jsem v tom byla a pila denně.A kdo ví,co se u mě zvrtne a co bude????????
Zkus s ní o všem v klidu promluvit,neodsuzuj jí za to,jen jí pro začátek vyslechni...a to bedlivě.
Přeji štěstí a úspěch a dej vědět.
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7153
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 4 měsíce  
Je nám těsně nad 40 a máme normální spokojený život pěkný vztah dobrou práci jsme spolu 5 rok a vpodstatě nic nechybí děti hodné celkem 4 ale jen jeden je s námi ve společné domácnosti.
proč pije? dělá to už dlouho a prožila svoje v minulém manželství kde se ji nedivím že začala,ale to není omluva.
Mluvil jsem dnes s jejím doktorem a je to vážné asi víc než si kdokoli myslel testy krve dost špatné. zatím jsem pan špatný který chodí se někde radit prý nejsem doktor a nevidím do toho.
Už od středy nedala ani kapku čekám kdy příjde absták pije jen vodu a bere vitamíny jinak jí normálně.Snaží se ale vubec ani trochu nechápe jak je na tom myslí že to vládne.Je fakt hodně silná osobnost ale toto podle mne nemůže dát sama bez nějákých léků. jsem skoro abstinent toto forum mi moc dalo a trochu jsem začal chápat o co asi u nás doma jde.
petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7767
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 2 měsíce  
Zdravím Vás a žádám o radu
Otec mé matky byl "těžký" alkoholi - jestli se to dá nějak extra rozlišit a po padesátce se dá říci, že se upil k smrti.
Podle většiny diskusí je sklon k alkoholismu dědičný. V poslední době (asi tak rok) mám podezření, že pití alkohol u mého bratra přestupuje nějakou hranici. Bohužel jej nevidím tak často, abych mohla sama nějak hodnotit, ale i z popisů švagrové pyne, že pije "moc". Navíc spotřeba roste. Bojím se, že bratr přijde o to, nač mu v životě záleží - rodina a koníček, kterému se jinak poctivě věnuje. Zároveň se mu nemohu tak moc plést samozřejmě do života s nějakými mravokárnými řečmi, kterými si spíše cestu k němu zavřu. Proto, jestli je tady někdo, kdo tuší,jak říci "počínajícímu" alkoholikovi, že teď má ještě nějakou šanci, tak prosím, poraďte.
Díky
Linda

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7769
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 2 měsíce  
Lindo.Můžete bratra přesměrovat na tyto stránky.Můžete mu obstara brožury o alkoholismu(jsou zdarma na setkáních skupin AA)-v místě Vašeho bydliště.Adresy najdete na stránkách Anonymní alkoholici.Je otázkou zda Váš bratr projeví zájem.Alkoholismus je smrtelné onemocnění-konce jsou demence(úbytek šedé kůry mozkové),nevratné poškození nervového zakončení Korsakovova nemoc(poruchy chůze),poškození slinivky břišní,cirhoza jater,poškození ledvin v posledním organismus totálně selže a nastává smrt.Dědičná indispozice je pravděpodobná.At´už v mládí člověk vidí příklad v jednom z rodičů a myslí si,že takto nikdy nechce skončit,či neskončí-bohužel podcení,že neměl správný příklad pro svůj dospělý život.Nemá vžito jak má rodina správně fungovat.Podcení fakt že rodina v které vyrůstal-prostředí mohlo poznamenat ztrátou zdravého sebevědomí,strachem,stavy úzkostí nebo velké zátěže už v útlém věku,kdy dítě cítí nadměrný pocit zodpovědnosti za všechno a za ostatní členy rodiny.Cítí zklamání,že nedodržel pocit velké zodpovědnosti,a prožívá stavy,že zklamalo.Toto vše se promítá do dospělého života.Všechno toto-celou minulost můžete s bratrem v klidu probrat,pokud bude přístupný.Pro mne to byly roky psychoterapií,abych si mohla uvědomit v čem byl u mně problém.Nicméně jestli bratr bude chtít přestat s pitím-k tomu si musí sám přiznat,že má problémy s pitím.Vy sama se můžete osobně obrátit na skupinu AA,nebo ALL anonn.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7775
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 2 měsíce  
Přikláním se k tomu, že jde o závislost.
Kateřina
Senior Boarder
Příspěvky: 66
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7777
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 2 měsíce  
Petře zdravím.
jestli tu ještě bloumáš,tak litr a půl vína denně je divný.Ale hlavně o co jde?Změnilo se to u vás??
Přeji a věřím,že ano.
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8215
Re: Je tohle alkoholismus? Před 12 rok, 1 měsíc  
Dobrý den,
jsem už opravdu zoufalá a proto jsem se rozhodla situaci nějakým způsobem řešit, či se aspon poradit.
žijeme s přítelem,jeho matkou a naším dítětem(1rok)ve společné domácnosti.
Příteli bude ted v červnu 23let, začal pít už snad od puberty, já ho v té době neznala, vím jen z doslechu ze se dokázal opít jako každý a býval agresivní, rozbíjel věci, doma se hádali...Začal hodně holdovat pivu, pije pivo každý den, bud to v hospodě nebo si kupuje basy piv domů, dvě basy piv zvládne vypít za necelé dva týdny do toho si stihá zajít i do hospody, když pije v hospodě je to od 8 kousku az 12 za vecer. Jak jsem již psala bydlíme spolu,...když se opije vesměs je agresivní, několikrát už mi sprostě nadával, ponižoval mě a dochází i na fyzické násilí vůči mé osobě. Problémy které to způsobuje jsou hrozné, on si myslí že to jak se chová není z toho pití,ale já si myslím že ano. Když se opije a je na mě zlý na druhý den dělá jakože nic a ještě se snaží svalit vinu na mě. Naposledy když byl opilý, svedl to na to,že se mu nelíbilo jak jsem oblečená..
Je to prostě pořád to samé dokola, po posledním incidentu jsem si myslela že už bude brzdit ale zase dovezl domů basu piv a zase chce do hospody. Náš vztah je na bodě nula, on ani nedá city na jevo nic,čas semnou nebo s naším synem netráví, nemá zájem,a když se mu v klidu snažím naznačit že by se něco mělo v tom vztahu změnit a měl by být s námi a ménně pít,je ohen na střeše a zase mi sprostě nadává...to že má problém si nepřizná, tvrdí že člověk co pije pivo nemůže být závislý ani alkoholik, alkoholici jsou prý jen ti co chlastají tvrdý alkohol(i ten si očas dá)Prostě žiju ve věčném strachu cokoliv mu říct, k něčemu se vyjádřit, proto už raději mlčím neříkám že mi něco vadí,...kdyby jen věděl žeš každý den při objetí svého syna pláču Jenže on než aby něco řešil,tak mi řekne,že jestli se mi něco nelíbí, at se synem táhneme pryč,tak přijde vám to normální?už nevím co mám dělat když jsem otěhotněla slíbil že se změní , ale ono je to ještě horšíTakže jak říkám radši mlčím,dělám mu služku,vše se to snažím přehlížet a starám se o našeho syna. Nebýt něj, tak opravdu nevím,dává mi sílu,ale čím dál víc cítím že už nemůžu.
A jelikož on si ten problém nepřizná tak nechce ani navštevovat nějakého odborníka,navrhla jsem mu aspon psychologa, on se tomu jen začne smát že není blázen a nepotřebuje to.
Je tak strašně sobecký a sebestředný,zahleděný do sebe a my jsme na druhíé straně břehuProsím poradte, uz si vážně nevím rady...
Chci znát váš názor na celou tuto věc...a ještě bych chtěla dodat-když se opije v noci se budí, chodí po bytě, budí mě nebo svoji mamku, nebo nad námi jen tak stojí a dívá se na nás,nebo prostě vstane a najednou leží uplne někde jinde v bytě než ležel, když se ho ráno zeptáte jestli o tom ví, nic z toho si nepamatuje a myslí si že z něj děláme blázna. nemluvě o tom, že občas se i ze spaní pomočil...
to je asi celé,ted jen budu trpělivě a zaroven nedočkavě čekat na vaši odpoved.
Předem děkuji
Monna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter