Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Jak se chovat k alkoholikovi?
#7538
Jak se chovat k alkoholikovi? Před 12 rok, 2 měsíce  
Dobry den,
muj manzel si pred nekolika dny konecne priznal, ze je alkoholik a chce se jit lecit. Je i na tomhle serveru jednim z pisatelu.
Ja vsak nevim, jak mu muzu pomoci a hlavne jak se k nemu chovat. Bohuzel mi moc ublizil a mnohokrat. Cely jeho problem je zacarovany kruh, ze ktereho bych nejradeji vystoupila. Uvazovala jsem uz o rozvodu. Jenze mame dve male deti. Ke kterym se chova, musim rict, krasne a je jim skvelym tatou.

Uz nekolikrat se jeho piti ale zmenilo na nerizenou strelu, kdy mne nechal s detmi samotnou a ukazal se az po 2-3 dnech. Kdyz jsem se ho snazila zastavit, spustl na me smrst nadavek a nasich problemu.
Nevim ani jak se k nemu vubec po tom vsem chovat. Jestli mam byt nejak odmerena nebo spis se snazit o milejsi pristup.

Pokazde chce, abych mu verila a hlavne vse presla, byla na nej hodna a mila, i se snim milovala. Bohuzel ja mu neverim, mam na nej sileny vztek a nemuzu ho ani videt ani citit Vylozene mam k nemu odpor. Zanechava to jen ryhy v nasem vztahu, a mam pocit, ze to citove odnesu vzdy jen ja. Asi bych si mela najit psychologa a probrat s nim sve pocity.

Muj otec byl take alkoholik, ktery se v mladi lecil. Ja jsem v tomhle prostredi vyrostla a v zadnem pripade v nem nechci vychovavat nase deti.

Prosim, poradte mi co mam delat?
vendelinek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7543
Re: Jak se chovat k alkoholikovi? Před 12 rok, 2 měsíce  
Vendelínku, najdi si na Internetu Al-anon, napiš tam, nebo jestli bydlíš poblíž Brna, Prahy, Ostravy, zajdi tam.Je to skupina lidí, většinou manželek alkoholiků, umí poradit.Jinak za sebe bych Ti poradila, jestliže se chce muž jít léčit, dej mu tu šanci, vydrž s ním, ale trvej na léčení, může to jen hrát, nepůjde.Taky spolu zajděte na AA, oba pochopíte víc o této nemoci, naučíte se, jak s ní žít.Spousta lidí dokázala přestat pít, tak proč ne Tvůj muž, pak bude dobře!Ale trvej na léčebně!Pak vše záleží na něm.Zatím potřebuje podporu.Do léčebny např-Č.Dvůr, Havl.Brod můžeš i Ty na týden jet, tam si vyříkáte vše, proberete život, budoucnost, je to výborná pomoc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter