Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Otec odmítá léčbu
Otec odmítá léčbu Před 13 rok, 10 měsíce  
Jelikož už delší dobu hledám pomoc na těchto stránkách a nikdy jsem nic nenapsala,ale v současné době se cítím už skoro na dně,rozhodna jsem se sem napsat a podělit se s Vámi o můj příběh.
Otec už asi 20 let soustavně pije.Mamka se před 10ti lety odstěhovala.Jako dítě jsem věděla,že táta pije,ale neuvědomovala jsem si ty tragické následky a co mamka prožívá, když mamka se sestreou odešly bydlet jinam,zůstala jsem s otcem sama a až poté zjišťovala,že je to peklo.Do té doby se sice opíjel a hodně,ale ještě občas chodil do práce - i když má částečný důchod (hlídat nějaké objekty,ale tam pil také).Už jako dítě si pamatuji,že si kupoval lahev,nebo 2 vodky nebo rumu.To pije stále,pivo jen když nemá tvrdý alkohol.
Před cca 15ti lety měl první epileptický záchvat a postupně,se mu vracel po několika letech, v současné době cca 1x za rok.Vždy když mu došly peníze a neměl na chlast a do toho byl třeba nachazený.Před měsícem měl opět záchvaty 2 za den,nechala jsem ho odvézd do nemocnice,ale odtamtud ho museli odvéz na pdychiatrii,protože dostal halucinace,na psychiatrii byl ale asi jen 3 dny,protože se z toho dostal a chtěl domů.Doma nepil asi jen 3 dny a začal zase.Přitom loni po záchvatu vydržel cca 2 měsíce.
ZAse pije vodku, lahev nebo 2 denně.Občas,když už je namol mu jí vyleju a on se ani neptá.Asi ví,nebo to snad ani nepozná..žije bohužel s jeho rodiči,kterým je 90 a 85 let.Jako důvod svého pití uvádí,že je doma pořád s důchodcema a že mu jeho matka leze na nervy,pořád na ní nadává,když je napitý,ale pak si k ní chpdí půjčovat peníze.
Naštěstí,asi díky tomu,že nežije sám,platí vše co má,nikdy si nebral úvěry a nedělala dluhy.Do hospody už nechodí,protože tam nedojde,má špatné klouby - kvůli kterým má důchod.Tak pije doma.Dnes vím,že už dnes koupil lahev za poslední peníze a celou noc jsem nespala,že zítra zase bude mít nějaký záchvat nebo halucinace a že může ublížit sobě,nebo rodičům.Jak časté jsou záchvaty a deliria u alkoholiků?? Beru už kvlik otci antideprrsiva,celé noci nespím a ráno a pak několikrtá denně jezdím kontrolovat jestli jsou všicni v pořádkua zda je schopne aspoň zatoúit a nezabít se přitom na schodech.Je to peklo.Léčbu ale na psychiatrii odmítl-prý se na to necítí a mě tvrdí,že přestat není problém,že pije aby se uklidnil...
fordice
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Otec odmítá léčbu Před 13 rok, 10 měsíce  
Pomoc je jediná.Promluvte si o tom otevřeně s lékařem.Vašeho otce bude třeba vystěhovat.Lékař vám může pomoci s jeho umístěním do domova důchodců-tam bude nucen svoje pití omezit.V případě,že by to nevyšlo je tu ubytování v Armádě spásy-tam může bydlet jen když bude střízlivý.Jinak vy sama zblázníte.
Jana Mertosová

To vystěhování nebude tak jednoduché, spíš možná pomůže lékař tím, že sám s ním promluví o léčbě.
Liba

Nelze přeci otce vystěhovat z jeho vlastního domu, navíc kam?? Já jsem se od něj odstěhovala,ale svědomí mi nedá a nervy pracují a jezdím tam i 4 x denně,nebo aspoň volám,když musím být v práci.
Na lékaře on nedá, po každé hospitalizaci s ním lékaři mluvili.
Vydržel to max. 2 měsíce.
Na léčení řekl,že se necítí,že se musí starat o své staré rodiče..
fordice
Fresh Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 04/02/2012 09:45 Provedl: fordice.

Budeš muset sama žít svůj!!život, tátu nechat tak, jak si sám dobrovolně vybral.Nelze ho proti jeho vůli dotlačit do léčebny, stejně podepíše reverz, hned je doma.On tak chce žít i umřít.Mysli na sebe, a netrap se s ním, ničíš jen sebe, on si žije své, myslí si, že je v pohodě, víme, že není.
Liba

Ale jak?? V noci nespím,zda se něco nestane,v práci nedokážu myslet na nic jiného, ráno vstávám brzo a jezdím tam, mozek si dělá co chce a já se doslova klepu strachy, co se zase stane.
Minule při záchvatu vyběhl ven a tam upadl, naštěstí jsem tam zrovna byla,kdyby se to zase opakovalo dnes,tak umrzne, tyhle myšlenky mi pořád běhají hlavou a já pak začnu panikařit.
fordice
Fresh Boarder
graphgraph

Už jsi sama na něm závislá, zajdi k psychiatrovi, psychologovi......nic ve zlém.Nemůžeš změnit to, co nelze!
Liba

otec nemůže na léčení,protože se stará o rodiče-jak je o tom sám přesvědčený.Otázka zní-jak se stará o své rodiče?
Ty jsi přesvědčená,že se musíš postarat o otce.Otázka zní-je to v tvých silách zajistit všechno,aby se nikomu nic nestalo?Oba máte svoje nemožné přesvědčení v hlavě.Otec je přesvědčen,že se o rodiče stará a ty jsi přesvědčená,že se musíš postarat o otce.Oba otec i ty jste onemocněli.Otec závislostí na alkoholu a ty strachem a spoluzávislostí.Ty jsi dcera a nejsi v žádném případě zodpovědná za otce!!!Máš to tak jen postavené ve vlastní hlavě.Pokus se navštívit psychologa a dělej všechno sama pro sebe-otci nijak nemůžeš pomoct.Pomož aspon´sama sobě,nebo opravdu z toho zblázníš.Nedělám si legraci-je to vážné a pro tebe velice důležité.
Jana Mertosová

Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter