Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Je matka alkoholička?? Prosím o radu..
#9473
Je matka alkoholička?? Prosím o radu.. Před 11 rok, 9 měsíce  
Dobrý den,
chtěla bych Vás tímto způsobem požádat o radu. Moje 48letá mamka má problém s alkoholem a rádi bychom jí s rodinou nějak pomohli, jen nevíme jak. Není to takový alkoholismus, jako si asi většina lidí, včetně mě, pod tímto pojmem představuje. Nepije od rána do noci, nechodí do hospod na pivo, ani sama "nestáhne" celou lahev vína, ba právě naopak.. a díky tomu si nejsem jistá, zda se to vůbec dá považovat za druh alkoholismu, ale dělá nám veliké starosti. Je to již pár let, co jsme si začali všímat, že stačí opravdu málo (jedna nebo dvě skleničky vína) a chová se jako kdyby jich vypila deset. Motá se jí jazyk, mluví bez souvislostí, dělá nesmyslné věci, usíná. Zpočátku jsme tomu nevěnovali moc pozornosti, popravdě nás nikdy ani nenapadlo, že bychom něco takového někdy měli řešit.. Ale poslední dobou se to zhoršilo, a to o dost. Mívá lepší a horší období, ale jen ve zkratce...stává se zcela běžně, že si dá k večeru skleničku vína nebo v zimních obdobích grog, rum do čaje apod., a již není schopná jakékoli smysluplné konverzace a následující den si nic nepamatuje. V lepším případě usne, v horším jde vařit večeři a místo hrnce dává na oheň talíře, nožem vydloubává čudlíky na ovladači, dává do trouby buchtu z polovinou ingrediencí a spálí ji na uhel, vyhazuje právě koupené jídlo z lednice do koše atd, atd..Když jsme se s ní o tom snažili ve "střízlivém stavu" mluvit, nejprve reagovala agresivně, po nějaké době si to přiznala a slíbila, že to omezí. Na chvíli to přestalo, ale po pár dalších podobných večerech jsme se začali pídit po příčině a již pravidelně nacházíme poschovávané skleničky nebo jiné menší nádobky od alkoholu ve skříňkách v kuchyni nebo v koupelně. Máme o ní strach, aby si někdy sama něco omylem neprovedla nebo aby jí nevyhodili z práce (je učitelka a často jezdí s dětmi na školy v přírodě). Poradíte nám, prosím, co můžeme dělat??
Mnohokrát děkuji za jakoukoli odpověď.
Monika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9474
Re: Je matka alkoholička?? Prosím o radu.. Před 11 rok, 9 měsíce  
Je jasná alkoholička, pije tajně, netušíte vůbec kolik, před Vámi hraje divadlo, dá si něco málo, takže asi by jí nejvíc pomohla léčebna, jako učitelka těžko bude skrývat svou nemoc, možná antabus by jí dost vystrašil taky, no a zajít na AA!!!!!Je už zle!Tvrdě zasáhněte, jde o ní, ale i o Vás jako rodinu.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9483
Re: Je matka alkoholička?? Prosím o radu.. Před 11 rok, 9 měsíce  
Máma s naprostou jistotou JE ALKOHOLIČKA.Bojí se zcela oprávněně,že by jste ji odhalili proto pije způsobem,který uvádí Liba.Snaží se obelhat vás i sebe.Pomoct ji můžete jen když ona sama bude chtít přestat.Jinak jste bezmocní i vy.Ona musí vidět kam se dostává,že už svoje pití není schopná ovládat a kontrolovat.Počkejte do doby,kdy bude střízlivět po svém pití.V době abstinenčních přáznaků může být i přístupnější.Každopádně doma všechno prohledejte a snažte se udržet její domov bez alkoholu.Nevěřte jí v žádném případě-alkoholici jsou nucení často lhát jiným,ale i sami sobě.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9511
Re: Je matka alkoholička?? Prosím o radu.. Před 11 rok, 9 měsíce  
Děkuji Vám i Libě za Vaše rady a názory. Čekala jsem to, ale přece jen ve mě stále byl kousek naděje, že mi třeba řeknete, že to nic není, že je to přechodem, stresem, nebo co já vím.. Je to drásající zjištění, že někdo tak blízký má opravdu takový problém, pořád jsem se utěšovala myšlenkou, že se to zlepší a o nic nejde.. Určitě to začneme co nejdříve radikálněji řešit, mohlo by být jistě daleko hůř. Doufám, že to nebude dlouho trvat a uvědomí si, že je potřeba něco se sebou dělat. Ještě jednou děkuji..
Monika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9514
Re: Je matka alkoholička?? Prosím o radu.. Před 11 rok, 9 měsíce  
Všichni se bojíme zklamání.Nejen,že bolí ale v tu chvíli jako zhaslo to poslední světýlko naděje.Naděje je pokaždé tam,kde se najde dobrá vůle.A tu máte aspon´vy.Tak rozum do hrsti a využijte veškerých rad,které jsou tady v celém foru-a je jich tu opravdu spousta.Hodně síly a zdaru.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter